Малък Искър-вярно ли е?

Модератор: Кърцата

Аватар
ivatevbt
новобранец
новобранец

Малък Искър-вярно ли е?

Мнение от ivatevbt »

Колеги имам намерение да откривам на река Малък Искър.Днес обаче чух неприятната информация,че реката е отровена от предприятие в Етрополе.Питането ми е дали някой знае какво е положението в рйона на Калугерово,а и след това до Роман.Благодаря ви предварително за информацията.
пазете природата,почиствайте след излет!!!
marinov1973
фен клуб-скобар

Re: Малък Искър-вярно ли е?

Мнение от marinov1973 »

За отравяне не знам.Но от колеги които са ходили на разъзнаване, поне до своде нищо ама наистина нищо. Имам един колега който много обича този уяастък от Видраре до Своде и по цяло лято ходи и наистина лови и мряна и клен и скобар. Та той е ходил в неделя и абсолютно нищо дори и парашутистите. А доколкото отравянето наистина в Етрополе има едно предприятие (преработват кожи) и понякога има разни изпускания, Но не съм чул такова нещо.Това е от мен. По-подробно инфо нямам.
Аватар
ivatevbt
новобранец
новобранец

Мнение от ivatevbt »

marinov1973 написа:За отравяне не знам.Но от колеги които са ходили на разъзнаване, поне до своде нищо ама наистина нищо. Имам един колега който много обича този уяастък от Видраре до Своде и по цяло лято ходи и наистина лови и мряна и клен и скобар. Та той е ходил в неделя и абсолютно нищо дори и парашутистите. А доколкото отравянето наистина в Етрополе има едно предприятие (преработват кожи) и понякога има разни изпускания, Но не съм чул такова нещо.Това е от мен. По-подробно инфо нямам.
Благодаря много,дано си прав,инфото ти е достатъчно подробно. :smt023
kudrav82
научил се да хвърля
научил се да хвърля

Мнение от kudrav82 »

и на мен това е едно от любимите ми места за риболов,около калугерово и своде.дано са само слухове :cry: :cry:
и ловец съм и рибар съм,и на тъщата.......съм
sirius3
вече хвърля и на тежко
вече хвърля и на тежко

Мнение от sirius3 »

Колеги, а дали оправиха пътя от към К алугерово :?:
Аватар
ivatevbt
новобранец
новобранец

Мнение от ivatevbt »

Цех за кожи замърси река Малък Искър
22.05.2008 17:22

Водите на р. Малък Искър са замърсени от производствената дейност на предприятието за кожени изделия "Евроледър" ЕАД - Етрополе. Това са установили експерти на РИОСВ - София.

Установено е, че поради запушване на промишлената канализация на кожарското предприятие отпадъчните води се вливат директно в реката.

Взетите водни проби показват завишено алкално състояние на водите на реката, както и завишени норми на електропроводимостта на тези води.
Това намерих като информация в интернет, дано да не е стигнало до местата от които се интересуваме. :smt045
kuzi
новобранец
новобранец
Обратна връзка:

Мнение от kuzi »

sirius3 написа:Колеги, а дали оправиха пътя от към К алугерово :?:
ne tragichen e
kuzi
новобранец
новобранец
Обратна връзка:

Мнение от kuzi »

ivatevbt написа:Цех за кожи замърси река Малък Искър
22.05.2008 17:22

Водите на р. Малък Искър са замърсени от производствената дейност на предприятието за кожени изделия "Евроледър" ЕАД - Етрополе. Това са установили експерти на РИОСВ - София.

Установено е, че поради запушване на промишлената канализация на кожарското предприятие отпадъчните води се вливат директно в реката.

Взетите водни проби показват завишено алкално състояние на водите на реката, както и завишени норми на електропроводимостта на тези води.
Това намерих като информация в интернет, дано да не е стигнало до местата от които се интересуваме. :smt045
а бе хора да се вдигнем и да спрем тези мизерници от етрополе стига като мишки сме се крили
Аватар
chirusa_bg
учете се от него
учете се от него
Обратна връзка:

Мнение от chirusa_bg »

Как точно то виждаш вдигането?
- Но кое е това, което е тайна за улова на бабушка ? Тайна, която са знаели британците.
-Проста работа!!! Плувки 0.4-0.6 гр. ,основно влакно 0.10-0.08 и поводи 0.06.Оказа се че британците са имали поводи 0.04 , кука 26 и фуил вместо вердевас за стръв.
Аватар
bkd
кандидат преподавател
кандидат преподавател
Обратна връзка:

Мнение от bkd »

Установено е замърсяването и причините ......................и кво от това :evil: За санкции някой да говори :?: :evil: А бе тея тутманици от Тошово време СМАЗВАТ реката :!: :evil: Ама не може да се измъкнат некви кинти и затова ще е така :smt075 :smt097
ИСКАМ МРАКА НА ЗОРАТА,А НЕ ЗАЛЕЗА НА СВЕТЛИНАТА...
Аватар
Димо Генчев
вече хвърля и на тежко
вече хвърля и на тежко
Обратна връзка:

Мнение от Димо Генчев »

Днес бях точно в Етрополе (по друг повод) и в едно село малко по-надолу по реката, то също се казва Малки Искър.
Не пропуснах да огледам реката - НЯМА ДОРИ РУЧЕЙНИЦИ, НИТО КАКВИТО И ДА БИЛО ЖИВИ ОРГАНИЗМИ, поне аз не забелязах :twisted: :twisted: :twisted:
Човекът, който живее в селото ми разказа, че замърсяването идвало и от Елаците, може и да е прав, водата има странно синьо-зеленикав цвят, да не би да е от съдържаща се в нея мед? Сигурен съм, че преди 5 години имаше риба, и то никак малко. Преди около 3 години нещо се сгъбяса :evil: :evil:
Какво е това чудо, това е доста известна река, емблематична за региона, направо съм бесен :twisted: Това в момента си е канал...
Там съм хванал първата си риба в живота и съм особено пристрастен.
Не слушай какво ти казват повечето хора, защото точно повечето хора са обикновено по-глупави...
Публикувай отговор

Обратно към “Отивам naRiba”