Сафридът се показа

Модератори: emo vasilev, alekst

Заключено
Аватар
КИРО
и господ не е толокова добър
Обратна връзка:

Re: САФРИДА СЕ ПОКАЗА

Мнение от КИРО »

То и аз въртях блесни 1 и 2 номер,но не удари.Ако го имаше,поне половин сафрид щеше да излезе,обаче на два пъти на Никито изведнъж му натежаваше и после олекваше,което ме навежда на мисълта,че е тук.Най вероятно нощно време е до брега,който има желание да пробва някъде на осветено място,на дъно.
Аватар
Камбата
сериозен играч
сериозен играч
Обратна връзка:

Мнение от Камбата »

Сега се прибирам от първа буна.Момчетата вадеха здраво сафриди на чепаретата,имаше дядковци на плувка,дето хванаха докато аз бях там две-три иларийки.Имаше три-четири полудели чайки,дето се въртяха от вътрешната страна и се бухаха с главата напреде във водата.Ама две-три чайки джурум не праят май. :roll: Въртях три вида блесни,но нито удар.
"Риболовът на дивите риби е твърде ценен, за да бъдат те улавяни само веднъж!"

- Лий Улф - 1939 г.
Аватар
radoadvokat
ще става разбирач
ще става разбирач

Мнение от radoadvokat »

Камбата написа:Сега се прибирам от първа буна.Момчетата вадеха здраво сафриди на чепаретата,имаше дядковци на плувка,дето хванаха докато аз бях там две-три иларийки.Имаше три-четири полудели чайки,дето се въртяха от вътрешната страна и се бухаха с главата напреде във водата.Ама две-три чайки джурум не праят май. :roll: Въртях три вида блесни,но нито удар.

Камба вчера за четири часа сутринта пред Траката взехме 10 тина кила сафрид, трима души. Имаше го много.
cerber
новобранец
новобранец
Обратна връзка:

Мнение от cerber »

КИРО написа:То и аз въртях блесни 1 и 2 номер,но не удари.Ако го имаше,поне половин сафрид щеше да излезе,обаче на два пъти на Никито изведнъж му натежаваше и после олекваше,което ме навежда на мисълта,че е тук.
Ако става въпрос за сафрида, на какви блеснички го пробваш? Понякога се случва, да е много претенциозен.
Моята любима блесна е ето тази- 5 и 10 грама и бавно водене, Вади се много внимателно, защото обикновено му остава само устата на тройката :P
Последно промяна от cerber на Съб Май 31, 2008 9:56 am, променено общо 2 пъти.
Аватар
Тошето
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от Тошето »

Така е за траката , сафрида не спря до 9 вечерта ,да го ловиш беше като да береш череши пускаш и дигаш без много много клатене :lol: :lol: :lol:......
За да поискаш, трябва да дадеш
efond
новобранец
новобранец
Обратна връзка:

Мнение от efond »

Изображение

Оня ден и вчера по кило на дружба. Голям кеф беше докато не се стъмни :?
Аватар
baretata
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от baretata »

Днес влязох с гумената лодка на Траката , там бях сутринта около 06.15 , вътре имаше вече около 30 лодки. Застанах пред фара на Евксиноград веднага започнах да вземам, редовно по 3-4 риби за сафрид говоря разбира се. Така до около 07.15. После изведнъж спря. Лодките запо4наха да се местят постоянно. И аз разбира се след тях на гребла. Кадето рибата там и аз. Така до около 12.30 после вдигна една гадна вълна и трябваше да изляза защото ми се намокри задника. Излязох с около 4 килограма сафрид. Доволно. Утре пак.
Пашата обича смелите.
Аватар
КИРО
Обратна връзка:

Мнение от КИРО »

cerber написа: Ако става въпрос за сафрида, на какви блеснички го пробваш? :P
:D :D
За лефер ставаше въпрос,ама нищо.....
Аватар
КИРО
Обратна връзка:

Мнение от КИРО »

А иначе няма как да пропусна днешния ден,след като и прогнозата за утре е дъжд,та малко се успахме и закъсняхме.Цялата флотилия беше заела стратегическите места,сафрида просто нямаше шанс този ден.
Изображение

Че го метнахме и ние,поне за мезе да има.
Изображение

Това беше пред вълнолома,после се преместихме пред Галата.И там си вървеше добре,но се получаваха много лоши комбинации от сафрид и дракон.
Изображение
Изображение

Налагаше се да се внимава много,но си взех дракона.А този модел ме изкефи.
Изображение

После вятъра се усили,наложи се да се приберем на завет.Там малко кая,и за тази седмица ще е това.Сафрид към 3-4кг,другия го оставям на вас.
За сега чао.http://www.vbox7.com/play:96b92379
Аватар
Моряка
кандидат преподавател
кандидат преподавател

Мнение от Моряка »

Днеска си викам да пробвам новото чипаре от барне и бум на плочата.Засичам време от 3 и 20 до 7 и 05 резултата 2кила и малко.Някъде с около 600 грама в час :lol:
Изображение
А сега де? :roll:
kuku
ще става разбирач
ще става разбирач

Мнение от kuku »

Вероятно става въпрос за 15.20 и 19.05.Не се заяждам ама така стават грешки :D .И на плувка биваше - над 800гр за околу 2 часа при значително по - голямо удоволствие.Извадихме късмет с тоя сафрид тая година :D .Илариите постепенно започнаха да се обеждат и те та няма дупки в сезонът(за сега).
чечо71
новобранец
новобранец

Мнение от чечо71 »

Имам инфо,че излиза добре и около Калиакра,но там трябва с лодка.
Аватар
Моряка
кандидат преподавател
кандидат преподавател

Мнение от Моряка »

kuku написа:Вероятно става въпрос за 15.20 и 19.05.
Да така е,прав си аз не се обиждам лесно :D и ,като каза иларии една кефалова риба ми подгони чипарето до повърхноста,над 50 санта ми се видя така,че май беше кефалче.
А сега де? :roll:
Каракаша
новобранец
новобранец

Мнение от Каракаша »

Здравеите братлета и от мен :D . Чета тука и викам и аз да се включа, та по темата вчера на панорама сьс лодката направо го направихме разноглед (сафрида) 12 кила, колегата сьс които влязахме 9 кила. Такьв бои не го бях бил много отдавна.А за таляна говореха нещо от сорта на 1100кг. Имам и снимки но не знам как да ги кача. Вьв вторник пак сме на линия, само да не изчезне до тогава :twisted: . Аиде победи ви пожелавам.
Аватар
КИРО
Обратна връзка:

Мнение от КИРО »

Каракаша,първо добре дошъл.Панорама ми е любимото място,но няма места за лодки там.
Инфо от днес,ходих до стоянката,не ми работи стартера,че го взех,омръзна ми да дърпам въжето,та днес които са излязли,почти нищо/става въпрос за сафрид/.
Относно снимките,виж раздела фотография,като пробваш няколко пъти,ще се научиш.
Заключено

Обратно към “Информация за активноста на рибата по морето.”