Къде се намирам:
Риболов
Морски раздел
Излети
Информация за активноста на рибата по морето.
naRiba.com

Форум

Сафридът се показа
Модератори: emo vasilev, alekst
- КИРО
- и господ не е толокова добър
- Обратна връзка:
Re: САФРИДА СЕ ПОКАЗА
То и аз въртях блесни 1 и 2 номер,но не удари.Ако го имаше,поне половин сафрид щеше да излезе,обаче на два пъти на Никито изведнъж му натежаваше и после олекваше,което ме навежда на мисълта,че е тук.Най вероятно нощно време е до брега,който има желание да пробва някъде на осветено място,на дъно.
- Камбата
- сериозен играч
- Обратна връзка:
Сега се прибирам от първа буна.Момчетата вадеха здраво сафриди на чепаретата,имаше дядковци на плувка,дето хванаха докато аз бях там две-три иларийки.Имаше три-четири полудели чайки,дето се въртяха от вътрешната страна и се бухаха с главата напреде във водата.Ама две-три чайки джурум не праят май.
Въртях три вида блесни,но нито удар.

"Риболовът на дивите риби е твърде ценен, за да бъдат те улавяни само веднъж!"
- Лий Улф - 1939 г.
- Лий Улф - 1939 г.
- radoadvokat
- ще става разбирач
Камбата написа:Сега се прибирам от първа буна.Момчетата вадеха здраво сафриди на чепаретата,имаше дядковци на плувка,дето хванаха докато аз бях там две-три иларийки.Имаше три-четири полудели чайки,дето се въртяха от вътрешната страна и се бухаха с главата напреде във водата.Ама две-три чайки джурум не праят май.Въртях три вида блесни,но нито удар.
Камба вчера за четири часа сутринта пред Траката взехме 10 тина кила сафрид, трима души. Имаше го много.
Ако става въпрос за сафрида, на какви блеснички го пробваш? Понякога се случва, да е много претенциозен.КИРО написа:То и аз въртях блесни 1 и 2 номер,но не удари.Ако го имаше,поне половин сафрид щеше да излезе,обаче на два пъти на Никито изведнъж му натежаваше и после олекваше,което ме навежда на мисълта,че е тук.
Моята любима блесна е ето тази- 5 и 10 грама и бавно водене, Вади се много внимателно, защото обикновено му остава само устата на тройката

Последно промяна от cerber на Съб Май 31, 2008 9:56 am, променено общо 2 пъти.
Така е за траката , сафрида не спря до 9 вечерта ,да го ловиш беше като да береш череши пускаш и дигаш без много много клатене
......

За да поискаш, трябва да дадеш

Оня ден и вчера по кило на дружба. Голям кеф беше докато не се стъмни

Днес влязох с гумената лодка на Траката , там бях сутринта около 06.15 , вътре имаше вече около 30 лодки. Застанах пред фара на Евксиноград веднага започнах да вземам, редовно по 3-4 риби за сафрид говоря разбира се. Така до около 07.15. После изведнъж спря. Лодките запо4наха да се местят постоянно. И аз разбира се след тях на гребла. Кадето рибата там и аз. Така до около 12.30 после вдигна една гадна вълна и трябваше да изляза защото ми се намокри задника. Излязох с около 4 килограма сафрид. Доволно. Утре пак.
Пашата обича смелите.
- КИРО
- Обратна връзка:
cerber написа: Ако става въпрос за сафрида, на какви блеснички го пробваш?

За лефер ставаше въпрос,ама нищо.....
- КИРО
- Обратна връзка:
А иначе няма как да пропусна днешния ден,след като и прогнозата за утре е дъжд,та малко се успахме и закъсняхме.Цялата флотилия беше заела стратегическите места,сафрида просто нямаше шанс този ден.

Че го метнахме и ние,поне за мезе да има.

Това беше пред вълнолома,после се преместихме пред Галата.И там си вървеше добре,но се получаваха много лоши комбинации от сафрид и дракон.

Налагаше се да се внимава много,но си взех дракона.А този модел ме изкефи.

После вятъра се усили,наложи се да се приберем на завет.Там малко кая,и за тази седмица ще е това.Сафрид към 3-4кг,другия го оставям на вас.
За сега чао.http://www.vbox7.com/play:96b92379

Че го метнахме и ние,поне за мезе да има.

Това беше пред вълнолома,после се преместихме пред Галата.И там си вървеше добре,но се получаваха много лоши комбинации от сафрид и дракон.

Налагаше се да се внимава много,но си взех дракона.А този модел ме изкефи.

После вятъра се усили,наложи се да се приберем на завет.Там малко кая,и за тази седмица ще е това.Сафрид към 3-4кг,другия го оставям на вас.
За сега чао.http://www.vbox7.com/play:96b92379
- Моряка
- кандидат преподавател
Днеска си викам да пробвам новото чипаре от барне и бум на плочата.Засичам време от 3 и 20 до 7 и 05 резултата 2кила и малко.Някъде с около 600 грама в час

А сега де? 

Вероятно става въпрос за 15.20 и 19.05.Не се заяждам ама така стават грешки
.И на плувка биваше - над 800гр за околу 2 часа при значително по - голямо удоволствие.Извадихме късмет с тоя сафрид тая година
.Илариите постепенно започнаха да се обеждат и те та няма дупки в сезонът(за сега).

Имам инфо,че излиза добре и около Калиакра,но там трябва с лодка.
- Моряка
- кандидат преподавател
Да така е,прав си аз не се обиждам лесноkuku написа:Вероятно става въпрос за 15.20 и 19.05.

А сега де? 

Здравеите братлета и от мен
. Чета тука и викам и аз да се включа, та по темата вчера на панорама сьс лодката направо го направихме разноглед (сафрида) 12 кила, колегата сьс които влязахме 9 кила. Такьв бои не го бях бил много отдавна.А за таляна говореха нещо от сорта на 1100кг. Имам и снимки но не знам как да ги кача. Вьв вторник пак сме на линия, само да не изчезне до тогава
. Аиде победи ви пожелавам.

- КИРО
- Обратна връзка:
Каракаша,първо добре дошъл.Панорама ми е любимото място,но няма места за лодки там.
Инфо от днес,ходих до стоянката,не ми работи стартера,че го взех,омръзна ми да дърпам въжето,та днес които са излязли,почти нищо/става въпрос за сафрид/.
Относно снимките,виж раздела фотография,като пробваш няколко пъти,ще се научиш.
Инфо от днес,ходих до стоянката,не ми работи стартера,че го взех,омръзна ми да дърпам въжето,та днес които са излязли,почти нищо/става въпрос за сафрид/.
Относно снимките,виж раздела фотография,като пробваш няколко пъти,ще се научиш.