къде в източна България за сом по това време

Тук можете да споделяте къде и каква риба кълве в момента.

Модератор: Paublo_Eskobar

Аватар
gocho_83
новобранец
новобранец

къде в източна България за сом по това време

Мнение от gocho_83 »

???
Аватар
Диканаров
кандидат преподавател
кандидат преподавател

Re: къде в източна България за сом по това време

Мнение от Диканаров »

Гошо, след четири дни на Дуранкулашкото и Шабленското езера, на яз. Цонево, на р. Камчия, а на юг от нос Емине питай Бат Милен. :lol:
Няма малки и голями, има хванати и изтървани!
Аватар
gocho_83
новобранец
новобранец

Мнение от gocho_83 »

мерси колега :D жив и здрав
Аватар
gocho_83
новобранец
новобранец

Мнение от gocho_83 »

за река камчия къде по-точно имаш в предвид
Аватар
Диканаров
кандидат преподавател
кандидат преподавател

Мнение от Диканаров »

Ако знаеш липованите от устието на Камчия. Питай и ходи с тях. Аз съм ловил от местността Пода/ моста на шосето за Бургас/ на доло по течението, като младеж и съм ползвал техни похвати, които сега не практикувам. Въженца вързани за клони с жаба, рак или врабче през ноща. Говоря за годините 1956-1960г. Дядо ми беше зъболекар в с.Старо Оряхово и летувах там, а покрай дядо се запознах с местните "водни" духове. Като ме видяха, че съм глътнал куката ме взимаха с тях понякога от благодарност към дядо и баба. Сигурно съм им много досаждал с питания, но бях изпълнителен. Ставах рано, търпях на комари, не им пушех цигарите или подпийвах ракията, та общо взето бе търпимо. Те си знаеха подмолите и за мен винаги имаше един за залагане вечер. При обиране на такъмите аз повечето гледах или пречех. Е ако на моето въженце нямаше нищо, те мидаваха някое "лигавче". Така викаха на малките сомета от 1-2кг да си занеса в къщи. :lol:
Troli

Мнение от Troli »

Диканаров,моля те да разкажеш още за "ония" времена!Какви размери сомове са излизали? :roll:
nikolco
ще става разбирач
ще става разбирач

Мнение от nikolco »

За Дуранкулак и Шабла ще трябва да изчакате до 1 юли

http://www.linkbg.com/?site=nw&n=38872
Болки в ръката ми от хвърляне ...

Изображение
Аватар
Диканаров
кандидат преподавател
кандидат преподавател

Мнение от Диканаров »

Тогава се ходеше не с рейс или кола, а с магарешка каручка. От Старо Оряхово през седемте моста до Лонгоза, и после още толкова до Пода и от там нататък с разтреперани ръце и мечти за голями риби и тепане с гуменетките след босите "духове"На каручката товареха такъми, стръв, и един кош за рибата. Аз бях малък и тогава и за три години да имам мисля не повече от пет сомчета между 1 и 1.5 кг. хванати на "моя" такъм. "Духовете " караха тогава много голями за моето разбиране риби- над 10кг. Сутрин ходехме с дядо до "кооперацията". Там в едно дълбоко циментово мазе пазеха улова. Нямаше хладилници. Чукаха лед от калъпи и това бе всичко за охлаждане. Та веднъж към 9ч. преди дядо да отвори зъболекарският кабинет, отидохме да купи пресни раци и видяхме сом дълаг колкото магарешката кола. Трябва да беше 1959г. Сега като си мисля , каручката бе около 2-2.5м и рибата по формулата на Бай Милко би следвало да е 50-70кг. Иначе, съм слушал от тях разкази за гигантски сомове. За рибари влязли в подмол и не излязли, защото сомът ги лапнал и какви ли не страхотии. А в детските ми представи и глава можеш да си представиш какво е било. :lol:
dacko1954
новобранец
новобранец

Мнение от dacko1954 »

Колега а Ивайловград защо не га споменаваш,или по това време сом не излиза.Аз твърдо съм решил тази година да откривам там сезона и на тролинг да търся и Бяла риба.
Пази боже от гнил мост,неканен гост и прост на висок пост.
Аватар
Диканаров
кандидат преподавател
кандидат преподавател

Мнение от Диканаров »

Колега, на юг от Емине съм писал, че може да даде отговор Бат Милен- в кои водоеми има сом. Той е от Бургас и знае в кои води се въди тоя рибок. За Ивайловград има много хора, които го познават сантиметър по сантиметър. Питай Барутчията, Телето, Сампо, VGS, MSN, Краси 112 и т.н. Аз не съм от тях. За срамотиите, дори не съм бил още там. Аз не съм и сомджия в истинският смисъл на думата! Най-голямият ми сом е от Старата гребна база в Пловдив. :lol:
quietriot
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от quietriot »

gocho_83 написа:???
Приятелю ако си от Ямболската Стралджа, защо задаваш такива въпроси имаш си цяла Тунджа на разположение минаваш 30км до Елхово надолу до границата всеки един по голям вир държи сом.Наслука :wink:
Публикувай отговор

Обратно към “Къде и какво кълве в момента.”