Къде се намирам:
Риболов
Сладководен раздел
Специализиран риболов
Сладководен Риболов
naRiba.com

Форум




Костур
Модератор: bobopeli
.....................................
Последно промяна от хито на Съб Дек 31, 2005 8:03 pm, променено общо 1 път.
Щука , от кожата на два костура по 35 см. може да се направят само чифт уникални обувки за Евгени Минчев , щото тоя абдал е платил за патъци от крокодилска кожа 1800 лв. И представи си , на мястото на бомбетата се мъдрят две костурски глави
А първия чифт от тези бързоходки ще подариме на ИАРА , та да гони по-яко бракониерите
.....




А първия чифт от тези бързоходки ще подариме на ИАРА , та да гони по-яко бракониерите

На платено не одим !
-
- кандидат преподавател
- Мнения: 4365
- Регистриран на: Нед Мар 20, 2005 9:41 am
- Местоположение: Ямболската баня
- Обратна връзка:
мм,да
за чипса е вярно,само дето препорьчвам царевично брашно омешано с подправка(напр. подправка за скара с чесьн-има я насекьде),която ком
бинация м/у другото препорьчвам за пьржене на секьв вид риби-наи малкото което е,че стават по вкусни,хрупкави и даже красиви за окото което не може да се каже за белото брашно
бинация м/у другото препорьчвам за пьржене на секьв вид риби-наи малкото което е,че стават по вкусни,хрупкави и даже красиви за окото което не може да се каже за белото брашно

-
- кандидат преподавател
- Мнения: 4365
- Регистриран на: Нед Мар 20, 2005 9:41 am
- Местоположение: Ямболската баня
- Обратна връзка:
мм,да
относно рендосването на костура-става при големите парчета,както и при
белата риба с цел да НЕМА ФИРА
това се прави така-взима
те дьрвено трупче,колко цигарена кутия,забивате му отдолу 2,3 бирени капачки(нема да са от лимонада я
),потапяте рибите под водата да не фьрчат люспи насекьде,щото иначе е СТРАШНО и дерете с капачките
малко е зор,ама не се прахосва,па и кога ловиме повече от 3,4 големи костура или сулки в последните години
белата риба с цел да НЕМА ФИРА



те дьрвено трупче,колко цигарена кутия,забивате му отдолу 2,3 бирени капачки(нема да са от лимонада я

малко е зор,ама не се прахосва,па и кога ловиме повече от 3,4 големи костура или сулки в последните години

-
- кандидат преподавател
- Мнения: 4365
- Регистриран на: Нед Мар 20, 2005 9:41 am
- Местоположение: Ямболската баня
- Обратна връзка:
мм,да
то,ако така ще си говориме-маправо се мета костура в/у нагорещена скара и не е истина-направо с червата,ама за какво става вьпрос после.. задушава се в собствената си кожа-велико е,е има си и някои тьнкости 

"Всички животни са равни, но някои са по-равни от други".
Re: мм,да
5кила написа:относно рендосването на костура-става при големите парчета,както и при
белата риба с цел да НЕМА ФИРА![]()
![]()
това се прави така-взима
те дьрвено трупче,колко цигарена кутия,забивате му отдолу 2,3 бирени капачки(нема да са от лимонада я),потапяте рибите под водата да не фьрчат люспи насекьде,щото иначе е СТРАШНО и дерете с капачките
малко е зор,ама не се прахосва,па и кога ловиме повече от 3,4 големи костура или сулки в последните години


-
- новобранец
- Мнения: 7
- Регистриран на: Вто Фев 14, 2006 9:25 pm
- Местоположение: Stara Zagora
- Обратна връзка:
Ае хора да ви кажа Кустура на скоро време зе мноооо да са фаща на БЛЕСНА.Много пъти сам ходил на язовир "ТРАКИЕЦ"(чирпанско) и ви казвам от 5 до 7 часа са каса да играе над водата и тогааа с блисна се лови много риба после към 9 почва на земен червей,ае да ви кажа то по принцип навсякъде си е така!!!!!!!!11 :лол:
Колега, пиши на кирилица
Колега, пиши на кирилица


-----------!!! 

-
- новобранец
- Мнения: 7
- Регистриран на: Вто Фев 14, 2006 9:25 pm
- Местоположение: Stara Zagora
- Обратна връзка:
Верно, тея червеи са голяма гнусотия, срещал съм ги и по щуката. Някъде четох че са много опасни, другаде че след обработката в тигана не са. Можеби трябва да се пържат отделно от рибата
Сериозно колеги, кажете има ли опастност или не.
А относно дрането ми казаха на село една цака, която е много ефективна: С назъбен нож се отрязва гръбната перка. Разрязва се корема на рибата, след което се отрязва главата и се издърпва заедно с вътрешностите. Към врата се подхваща с ножа кожата и бързо се сваля. След това много лесно се изскубва аналната перка заедно с малките и костички. Остава чисто филе.



А относно дрането ми казаха на село една цака, която е много ефективна: С назъбен нож се отрязва гръбната перка. Разрязва се корема на рибата, след което се отрязва главата и се издърпва заедно с вътрешностите. Към врата се подхваща с ножа кожата и бързо се сваля. След това много лесно се изскубва аналната перка заедно с малките и костички. Остава чисто филе.
Ако ти е лесно, ще ти стане по-трудно. Като ти стане трудно, ще станеш по-добър. Станеш ли по-добър, ще ти бъде лесно.