Костур

Всичко за сладководния риболов.

Модератор: bobopeli

хито
новобранец
новобранец
Мнения: 86
Регистриран на: Вто Яну 04, 2005 10:31 pm

Мнение от хито »

.....................................
Последно промяна от хито на Съб Дек 31, 2005 8:03 pm, променено общо 1 път.
Аватар
ElGato
научил се да хвърля
научил се да хвърля
Мнения: 119
Регистриран на: Вто Авг 30, 2005 8:26 am
Местоположение: Пловдив

Мнение от ElGato »

Препържваш кожичките на костурчето след като го одереш и става като чипс , мноооо хубаво :lol:
Аватар
sampo
сериозен играч
сериозен играч
Мнения: 1218
Регистриран на: Сря Юли 13, 2005 7:38 am
Местоположение: София

Мнение от sampo »

Щука , от кожата на два костура по 35 см. може да се направят само чифт уникални обувки за Евгени Минчев , щото тоя абдал е платил за патъци от крокодилска кожа 1800 лв. И представи си , на мястото на бомбетата се мъдрят две костурски глави :) :) :) :)
А първия чифт от тези бързоходки ще подариме на ИАРА , та да гони по-яко бракониерите :D .....
На платено не одим !
Бат Мирче-5кила
кандидат преподавател
кандидат преподавател
Мнения: 4365
Регистриран на: Нед Мар 20, 2005 9:41 am
Местоположение: Ямболската баня
Обратна връзка:

мм,да

Мнение от Бат Мирче-5кила »

за чипса е вярно,само дето препорьчвам царевично брашно омешано с подправка(напр. подправка за скара с чесьн-има я насекьде),която ком
бинация м/у другото препорьчвам за пьржене на секьв вид риби-наи малкото което е,че стават по вкусни,хрупкави и даже красиви за окото което не може да се каже за белото брашно :twisted:
Бат Мирче-5кила
кандидат преподавател
кандидат преподавател
Мнения: 4365
Регистриран на: Нед Мар 20, 2005 9:41 am
Местоположение: Ямболската баня
Обратна връзка:

мм,да

Мнение от Бат Мирче-5кила »

относно рендосването на костура-става при големите парчета,както и при
белата риба с цел да НЕМА ФИРА :lol: :lol: :lol: това се прави така-взима
те дьрвено трупче,колко цигарена кутия,забивате му отдолу 2,3 бирени капачки(нема да са от лимонада я :lol: ),потапяте рибите под водата да не фьрчат люспи насекьде,щото иначе е СТРАШНО и дерете с капачките
малко е зор,ама не се прахосва,па и кога ловиме повече от 3,4 големи костура или сулки в последните години :oops:
Аватар
ElGato
научил се да хвърля
научил се да хвърля
Мнения: 119
Регистриран на: Вто Авг 30, 2005 8:26 am
Местоположение: Пловдив

Мнение от ElGato »

Опитай те да пържите без брашно , ей така само рибата , ще видите че е много по-добре , по-вкусна и по-добре се пържи. :shock:
Аватар
ElGato
научил се да хвърля
научил се да хвърля
Мнения: 119
Регистриран на: Вто Авг 30, 2005 8:26 am
Местоположение: Пловдив

Мнение от ElGato »

Дааа правилно , хубав е Дунавския тертип :D , ама лятно време някак се не става за зимата е супер :D
Аватар
ElGato
научил се да хвърля
научил се да хвърля
Мнения: 119
Регистриран на: Вто Авг 30, 2005 8:26 am
Местоположение: Пловдив

Мнение от ElGato »

Мнооо мазно ве , и ако е жега малииии
Бат Мирче-5кила
кандидат преподавател
кандидат преподавател
Мнения: 4365
Регистриран на: Нед Мар 20, 2005 9:41 am
Местоположение: Ямболската баня
Обратна връзка:

мм,да

Мнение от Бат Мирче-5кила »

то,ако така ще си говориме-маправо се мета костура в/у нагорещена скара и не е истина-направо с червата,ама за какво става вьпрос после.. задушава се в собствената си кожа-велико е,е има си и някои тьнкости :wink:
"Всички животни са равни, но някои са по-равни от други".
Аватар
old fox
разбира нещата
разбира нещата
Мнения: 640
Регистриран на: Вто Апр 12, 2005 10:52 pm
Местоположение: СОФИЯ

Re: мм,да

Мнение от old fox »

5кила написа:относно рендосването на костура-става при големите парчета,както и при
белата риба с цел да НЕМА ФИРА :lol: :lol: :lol: това се прави така-взима
те дьрвено трупче,колко цигарена кутия,забивате му отдолу 2,3 бирени капачки(нема да са от лимонада я :lol: ),потапяте рибите под водата да не фьрчат люспи насекьде,щото иначе е СТРАШНО и дерете с капачките
малко е зор,ама не се прахосва,па и кога ловиме повече от 3,4 големи костура или сулки в последните години :oops:
:lol: За капачките е вярно. Опитайте и английската панировка: 50/50 бяло и царевично, бира, сол, чер. лилер и др по желание :lol:
Zaribqlnika_91
новобранец
новобранец
Мнения: 7
Регистриран на: Вто Фев 14, 2006 9:25 pm
Местоположение: Stara Zagora
Обратна връзка:

Мнение от Zaribqlnika_91 »

Ае хора да ви кажа Кустура на скоро време зе мноооо да са фаща на БЛЕСНА.Много пъти сам ходил на язовир "ТРАКИЕЦ"(чирпанско) и ви казвам от 5 до 7 часа са каса да играе над водата и тогааа с блисна се лови много риба после към 9 почва на земен червей,ае да ви кажа то по принцип навсякъде си е така!!!!!!!!11 :лол:

Колега, пиши на кирилица :!: :!:
-----------!!! :)
Аватар
batmilen
учете се от него
учете се от него
Мнения: 4888
Регистриран на: Чет Яну 06, 2005 8:56 am
Обратна връзка:

Мнение от batmilen »

Въпрос? При нас в езерото Мандра край Бургас кустура е пълен с червей...това вредно ли е...иначе е гнусотия да одереш костурче и по месото да се гънат едни дребнички полу прозрачни червени червейчета...като напече слънцето рибата те сами излизат навън... :lol:
Zaribqlnika_91
новобранец
новобранец
Мнения: 7
Регистриран на: Вто Фев 14, 2006 9:25 pm
Местоположение: Stara Zagora
Обратна връзка:

Мнение от Zaribqlnika_91 »

Ne e opasen za konsumaciq,no e priqten na vid.Kolego mojete da badete spokoini.Po tecovete kadeto lovq kostur.USPEH :lol: :lol: :lol:
-----------!!! :)
Аватар
batmilen
учете се от него
учете се от него
Мнения: 4888
Регистриран на: Чет Яну 06, 2005 8:56 am
Обратна връзка:

Мнение от batmilen »

А бре как ша едем костури с тия глисти бре... :lol:
Аватар
ВАРТБУРГ
новобранец
новобранец
Мнения: 14
Регистриран на: Пон Фев 06, 2006 11:14 pm

Мнение от ВАРТБУРГ »

Верно, тея червеи са голяма гнусотия, срещал съм ги и по щуката. Някъде четох че са много опасни, другаде че след обработката в тигана не са. Можеби трябва да се пържат отделно от рибата :lol: :lol: :lol: Сериозно колеги, кажете има ли опастност или не.
А относно дрането ми казаха на село една цака, която е много ефективна: С назъбен нож се отрязва гръбната перка. Разрязва се корема на рибата, след което се отрязва главата и се издърпва заедно с вътрешностите. Към врата се подхваща с ножа кожата и бързо се сваля. След това много лесно се изскубва аналната перка заедно с малките и костички. Остава чисто филе.
Ако ти е лесно, ще ти стане по-трудно. Като ти стане трудно, ще станеш по-добър. Станеш ли по-добър, ще ти бъде лесно.
Публикувай отговор

Обратно към “Сладководен Риболов”