Къде се намирам:
Риболов
Сладководен раздел
Специализиран риболов
Риболов на мач
naRiba.com

Форум

Поредния досадник или избор на макара и въдица ...
Модератор: Paublo_Eskobar
Поредния досадник или избор на макара и въдица ...
Макара (Cormoran Corcast Super Match 4Pi)
http://shop.akvasport.com/catalog/produ ... ts_id=1465
+
Прът
(Shimano Hyperloop AX Match 3.90 м., акция 20 гр.)
http://shop.akvasport.com/catalog/produ ... ts_id=1837
Абсолютно начинаещ съм в този вид риболов ... прочетох доста във форумите преди да се регистрирам и да пиша тук ...
Изгледах няколко клипчета (предимно френски) в youtube за този вид риболов (по специално за ваглер).
Изтеглих си и 3-4 филмчета за WAGGLER Fishing.
Сега въпросите:
* точно такава макара каквато съм си харесал не видях в филмчетата ... но пък като четох се подразбира, че този тип са подходящи за риболова с тези пръчки (плитка шпула събираща поносими количества тънка корда, преден аванс и т.н.) ... аз ли бъркам някъде? Дали не е малко голяма и тежка за този прът? Нали ще свърши това работа или не е добър избор?
* В ценовия клас на мач пръчката има предложения за 4.20м пръти ... но този като го видях ми хареса ... дали не е по- удачно да си взема 4.2 като за начинаещ или да карам като при жените шофьорки ... колко са те 30 см.?
* Стори ми се, че при този модел водачите са малко на по- голямо разстояние от тялото на най-горната нада(в срванение с другите пръчки).
* гледах и прът Браунинг (4.20 червен цвят на цена около 90 лв.) http://shop.fishing-mania.com/viewrods_3.php?id=6560 - дали да не е това?
Знам, че е много досадно да предъвквате такива теми ... за което се извинявам.
На отзовалите се - виртуална бира и кебапчета на корем
Благодаря за вниманието!
Наслука или по точно наРиба!
http://shop.akvasport.com/catalog/produ ... ts_id=1465
+
Прът

http://shop.akvasport.com/catalog/produ ... ts_id=1837
Абсолютно начинаещ съм в този вид риболов ... прочетох доста във форумите преди да се регистрирам и да пиша тук ...
Изгледах няколко клипчета (предимно френски) в youtube за този вид риболов (по специално за ваглер).
Изтеглих си и 3-4 филмчета за WAGGLER Fishing.
Сега въпросите:

* точно такава макара каквато съм си харесал не видях в филмчетата ... но пък като четох се подразбира, че този тип са подходящи за риболова с тези пръчки (плитка шпула събираща поносими количества тънка корда, преден аванс и т.н.) ... аз ли бъркам някъде? Дали не е малко голяма и тежка за този прът? Нали ще свърши това работа или не е добър избор?
* В ценовия клас на мач пръчката има предложения за 4.20м пръти ... но този като го видях ми хареса ... дали не е по- удачно да си взема 4.2 като за начинаещ или да карам като при жените шофьорки ... колко са те 30 см.?
* Стори ми се, че при този модел водачите са малко на по- голямо разстояние от тялото на най-горната нада(в срванение с другите пръчки).
* гледах и прът Браунинг (4.20 червен цвят на цена около 90 лв.) http://shop.fishing-mania.com/viewrods_3.php?id=6560 - дали да не е това?
Знам, че е много досадно да предъвквате такива теми ... за което се извинявам.
На отзовалите се - виртуална бира и кебапчета на корем

Благодаря за вниманието!
Наслука или по точно наРиба!
-
- фен клуб-скобар
Re: Поредния досадник или избор на макара и въдица ...
Макарата ми се струва подходяща-все пак пише,че е мачова (провери и тези на шимано ако искаш да ти вървят в комплект
) за пръчката може и 4.20 да си вземеш, но и с 3.90 няма да е зле(води се по уригинална дължина за мачовете)

"Докато ми плащат колкото да не умрем, ще работим колкото да не заспим''
:D

- каридата
- учете се от него
Имат и едно аливио на 4.20м.Акццията му е 5-15.на мен ми харесва повече то.И аз започнах с 3.90 и сега си търся нещо по дълго,че савета ми е да си вземеш нещо около 4.20м.А за кормораните има писано мисля.И аз като тебе се захласнах то тях но се отказах в последствие и си купих ето това http://shop.akvasport.com/catalog/produ ... 3.Скъпичко но си струва.А ако искаш корморан мисля че имат в наличност и коркаст матч 8 пи ,По висок клас от този който си харесал ма и по скъп,но е с три шпули алуминиеви.В крайна сметка ти си преценяш.Успех 

Ходене му е майката.
Хендмейдър
paranorm:
''ей тва е.. сигурно по бургаско на тва занимание вече му викат 'накаридване'
нещо като ..-жена утре с комшията ще ходим да се накаридим''
Хендмейдър
paranorm:
''ей тва е.. сигурно по бургаско на тва занимание вече му викат 'накаридване'
нещо като ..-жена утре с комшията ще ходим да се накаридим''

-
- разбира нещата
Здр.на всички колеги,макарата я имам същата:на четири риболова е-просто нямам думи
перфектно си реди,замятам на 80,90 метра без проблем(ходя само на морско),но със мач -4.20 и 30 грама бомбарда
И един съвет,ако ми позволиш:гледаи на пръта първия водач след макарата да е по-голям че аз си имах малко проблеми в началото
ама като пренавих три пъти на ново шпулата и ми светна 

И един съвет,ако ми позволиш:гледаи на пръта първия водач след макарата да е по-голям че аз си имах малко проблеми в началото

Spear го каза в един друг форум:От вас зависи кога ще спрете и ще се задоволите с постигнатото, но едно е сигурно -
пътят е безкраен а бариерите си ги слагаме сами вървейки по него.
-
- учете се от него
Аз имам 8Pi , вече 6 месеца и нямам забележки. Ползвам я за мач , боло и фидер , с 0.16 /0.18/0.205( има я в галерията ми). Мисля да си взема и една 4/5Pi, обаче варианта който е за фидер (с три дълбоки шпули), шпулите на всички модели от този тип , са взаимозаменяеми. Голяма шпула , перфектно влакнонареждане и при ниско предавателно число , прибиране на 88см. влакно , при един оборот на дръжката. Последните модификациии на модела "Pi"имат и едни допълнителни четцици от двете страни на колонката за да елиминират евентуалното минаване на влакно зад шпулата.
Ей това на снимката е фидер с 8Pi с влакно 0.205 :

Ей това на снимката е фидер с 8Pi с влакно 0.205 :
-
- разбира нещата
Последните модификациии на модела "Pi"имат и едни допълнителни четцици от двете страни на колонката за да елиминират евентуалното минаване на влакно зад шпулата.
Ха аз пък сега ги видях на четките,мамка им
Благодарско Ида.Поздрави

Ха аз пък сега ги видях на четките,мамка им

Spear го каза в един друг форум:От вас зависи кога ще спрете и ще се задоволите с постигнатото, но едно е сигурно -
-
- разбира нещата
- Обратна връзка:
Макарата си я бива за парите само много внимавай,ако сваляш шпулата някаде на открито за нещо си,да не ти изпаднат под нея зъбчатчицата и още 2 малки пръстенчета под и над нея,защото оставаш без макара.Много лесно се изхлузват,само с едно навеждане на макарата,а никаде не можеш да си ги набавиш.А за пръчка горещо препоръчвам на всички фенове на мач-риболова пръчка мичел финесс,ако все още може да се намери някъде има 3,90 4,20 и 4,50 м.невероятна е и е една от малкото на която водачите са с 3 крачета,което ги прави много по-здрави.
Късмета е резултат от много добро планиране !!!
- gorkata_petrov
- разбира нещата
съгласен съм с колегата.Аз имам на 3.90 и съм много доволен.Страхотна пръчкаboki speca написа:Макарата си я бива за парите само много внимавай,ако сваляш шпулата някаде на открито за нещо си,да не ти изпаднат под нея зъбчатчицата и още 2 малки пръстенчета под и над нея,защото оставаш без макара.Много лесно се изхлузват,само с едно навеждане на макарата,а никаде не можеш да си ги набавиш.А за пръчка горещо препоръчвам на всички фенове на мач-риболова пръчка мичел финесс,ако все още може да се намери някъде има 3,90 4,20 и 4,50 м.невероятна е и е една от малкото на която водачите са с 3 крачета,което ги прави много по-здрави.
Това е като да бягаш сам и да излезеш втори ????
Благодаря за отговорите!
Такива въдици мичел от къде евентуално могат да се купят/поръчат?
Аз живея в Горна Оряховица....
макарата за сега ще е тази дето си я харесах първоначално, само за пръчката ще се почудя ... ако излезе някаква информация за мичелите (интересно на официалния им сайт не видях да пише нещо за пръти мичел... в продуктовата им гама са само макари и комбота прът с макара http://www.fishmitchell.com/ ???)...
и понеже обещах ето: Сиса Видрата носи бира и кебапчета

Живи и здрави!
Такива въдици мичел от къде евентуално могат да се купят/поръчат?
Аз живея в Горна Оряховица....
макарата за сега ще е тази дето си я харесах първоначално, само за пръчката ще се почудя ... ако излезе някаква информация за мичелите (интересно на официалния им сайт не видях да пише нещо за пръти мичел... в продуктовата им гама са само макари и комбота прът с макара http://www.fishmitchell.com/ ???)...
и понеже обещах ето: Сиса Видрата носи бира и кебапчета

Живи и здрави!
Щом си от Горна,колега,отиваш в магазин КОСАТКА и Светлин ще ти препоръча най-добрия комплект! 

Honda-CBR-919-FIRE BLADE
Пали гумите,не душата си!
BURN RUBBER NOT YOUR SOUL...!
- sapuna
- Модератор
- Обратна връзка:
Обаждай се бе градски!
Ицко те е насочил.Макарата съм сигурен,че я има
CORMORAN CORCAST Super MATCH4Pi За пръчката-точно същата я няма,но изборът е голям! Влез в регионалния риболовен форум и ще ти бъде разяснено подробно! 

Ицко те е насочил.Макарата съм сигурен,че я има

Привет и на колегите от региона!
При Светльо беше първото място където отидох ... просто разглеждам и чета - колкото повече толкова повече!
Макарат съм я разглеждах преди време в магазина и ми хареса, а има и такъв мач шимано, какъвто съм постнал ... аз така или иначе от там съм и ще си пазарувам
въпроса е дали да не искам нещо друго
или да остане това което си харесах първоначално.
Още веднъж благодаря за отговорите!
При Светльо беше първото място където отидох ... просто разглеждам и чета - колкото повече толкова повече!
Макарат съм я разглеждах преди време в магазина и ми хареса, а има и такъв мач шимано, какъвто съм постнал ... аз така или иначе от там съм и ще си пазарувам

Още веднъж благодаря за отговорите!

За макара виж Вега Рокет нещо супер здраво и надеждно.Бържооборотна и стегната-за нея гарантирам!!! 

Honda-CBR-919-FIRE BLADE