Поредния досадник или избор на макара и въдица ...

Модератор: Paublo_Eskobar

pitko
новобранец
новобранец

Поредния досадник или избор на макара и въдица ...

Мнение от pitko »

Макара (Cormoran Corcast Super Match 4Pi)
http://shop.akvasport.com/catalog/produ ... ts_id=1465
+
Прът ;) (Shimano Hyperloop AX Match 3.90 м., акция 20 гр.)
http://shop.akvasport.com/catalog/produ ... ts_id=1837

Абсолютно начинаещ съм в този вид риболов ... прочетох доста във форумите преди да се регистрирам и да пиша тук ...
Изгледах няколко клипчета (предимно френски) в youtube за този вид риболов (по специално за ваглер).
Изтеглих си и 3-4 филмчета за WAGGLER Fishing.

Сега въпросите: :drinkers:
* точно такава макара каквато съм си харесал не видях в филмчетата ... но пък като четох се подразбира, че този тип са подходящи за риболова с тези пръчки (плитка шпула събираща поносими количества тънка корда, преден аванс и т.н.) ... аз ли бъркам някъде? Дали не е малко голяма и тежка за този прът? Нали ще свърши това работа или не е добър избор?
* В ценовия клас на мач пръчката има предложения за 4.20м пръти ... но този като го видях ми хареса ... дали не е по- удачно да си взема 4.2 като за начинаещ или да карам като при жените шофьорки ... колко са те 30 см.?
* Стори ми се, че при този модел водачите са малко на по- голямо разстояние от тялото на най-горната нада(в срванение с другите пръчки).
* гледах и прът Браунинг (4.20 червен цвят на цена около 90 лв.) http://shop.fishing-mania.com/viewrods_3.php?id=6560 - дали да не е това?

Знам, че е много досадно да предъвквате такива теми ... за което се извинявам.
На отзовалите се - виртуална бира и кебапчета на корем :)

Благодаря за вниманието!
Наслука или по точно наРиба!
vlado-fidera
фен клуб-скобар

Re: Поредния досадник или избор на макара и въдица ...

Мнение от vlado-fidera »

Макарата ми се струва подходяща-все пак пише,че е мачова (провери и тези на шимано ако искаш да ти вървят в комплект :D ) за пръчката може и 4.20 да си вземеш, но и с 3.90 няма да е зле(води се по уригинална дължина за мачовете)
"Докато ми плащат колкото да не умрем, ще работим колкото да не заспим'' :D:D
Аватар
каридата
учете се от него
учете се от него

Мнение от каридата »

Имат и едно аливио на 4.20м.Акццията му е 5-15.на мен ми харесва повече то.И аз започнах с 3.90 и сега си търся нещо по дълго,че савета ми е да си вземеш нещо около 4.20м.А за кормораните има писано мисля.И аз като тебе се захласнах то тях но се отказах в последствие и си купих ето това http://shop.akvasport.com/catalog/produ ... 3.Скъпичко но си струва.А ако искаш корморан мисля че имат в наличност и коркаст матч 8 пи ,По висок клас от този който си харесал ма и по скъп,но е с три шпули алуминиеви.В крайна сметка ти си преценяш.Успех :D
Ходене му е майката.
Хендмейдър

paranorm:
''ей тва е.. сигурно по бургаско на тва занимание вече му викат 'накаридване'
нещо като ..-жена утре с комшията ще ходим да се накаридим'' :)
tolio_pm
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от tolio_pm »

Здр.на всички колеги,макарата я имам същата:на четири риболова е-просто нямам думи :shock: перфектно си реди,замятам на 80,90 метра без проблем(ходя само на морско),но със мач -4.20 и 30 грама бомбарда :wink:
И един съвет,ако ми позволиш:гледаи на пръта първия водач след макарата да е по-голям че аз си имах малко проблеми в началото :oops: ама като пренавих три пъти на ново шпулата и ми светна :idea:
Spear го каза в един друг форум:От вас зависи кога ще спрете и ще се задоволите с постигнатото, но едно е сигурно -
пътят е безкраен а бариерите си ги слагаме сами вървейки по него.
Бачо Илия
учете се от него
учете се от него

Мнение от Бачо Илия »

Аз имам 8Pi , вече 6 месеца и нямам забележки. Ползвам я за мач , боло и фидер , с 0.16 /0.18/0.205( има я в галерията ми). Мисля да си взема и една 4/5Pi, обаче варианта който е за фидер (с три дълбоки шпули), шпулите на всички модели от този тип , са взаимозаменяеми. Голяма шпула , перфектно влакнонареждане и при ниско предавателно число , прибиране на 88см. влакно , при един оборот на дръжката. Последните модификациии на модела "Pi"имат и едни допълнителни четцици от двете страни на колонката за да елиминират евентуалното минаване на влакно зад шпулата. 8)
Ей това на снимката е фидер с 8Pi с влакно 0.205 :

Изображение

Изображение
Изображение
tolio_pm
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от tolio_pm »

Последните модификациии на модела "Pi"имат и едни допълнителни четцици от двете страни на колонката за да елиминират евентуалното минаване на влакно зад шпулата. 8)
Ха аз пък сега ги видях на четките,мамка им :shock: Благодарско Ида.Поздрави
Spear го каза в един друг форум:От вас зависи кога ще спрете и ще се задоволите с постигнатото, но едно е сигурно -
пътят е безкраен а бариерите си ги слагаме сами вървейки по него.
boki speca
разбира нещата
разбира нещата
Обратна връзка:

Мнение от boki speca »

Макарата си я бива за парите само много внимавай,ако сваляш шпулата някаде на открито за нещо си,да не ти изпаднат под нея зъбчатчицата и още 2 малки пръстенчета под и над нея,защото оставаш без макара.Много лесно се изхлузват,само с едно навеждане на макарата,а никаде не можеш да си ги набавиш.А за пръчка горещо препоръчвам на всички фенове на мач-риболова пръчка мичел финесс,ако все още може да се намери някъде има 3,90 4,20 и 4,50 м.невероятна е и е една от малкото на която водачите са с 3 крачета,което ги прави много по-здрави.
Късмета е резултат от много добро планиране !!!
Аватар
gorkata_petrov
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от gorkata_petrov »

boki speca написа:Макарата си я бива за парите само много внимавай,ако сваляш шпулата някаде на открито за нещо си,да не ти изпаднат под нея зъбчатчицата и още 2 малки пръстенчета под и над нея,защото оставаш без макара.Много лесно се изхлузват,само с едно навеждане на макарата,а никаде не можеш да си ги набавиш.А за пръчка горещо препоръчвам на всички фенове на мач-риболова пръчка мичел финесс,ако все още може да се намери някъде има 3,90 4,20 и 4,50 м.невероятна е и е една от малкото на която водачите са с 3 крачета,което ги прави много по-здрави.
съгласен съм с колегата.Аз имам на 3.90 и съм много доволен.Страхотна пръчка
Това е като да бягаш сам и да излезеш втори ????
pitko
новобранец
новобранец

Мнение от pitko »

Благодаря за отговорите!

Такива въдици мичел от къде евентуално могат да се купят/поръчат?
Аз живея в Горна Оряховица....

макарата за сега ще е тази дето си я харесах първоначално, само за пръчката ще се почудя ... ако излезе някаква информация за мичелите (интересно на официалния им сайт не видях да пише нещо за пръти мичел... в продуктовата им гама са само макари и комбота прът с макара http://www.fishmitchell.com/ ???)...

и понеже обещах ето: Сиса Видрата носи бира и кебапчета :)
ИзображениеИзображение

Живи и здрави!
Аватар
icko
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от icko »

Щом си от Горна,колега,отиваш в магазин КОСАТКА и Светлин ще ти препоръча най-добрия комплект! :wink:
Honda-CBR-919-FIRE BLADE
Пали гумите,не душата си!
BURN RUBBER NOT YOUR SOUL...!
Аватар
sapuna
Модератор
Модератор
Обратна връзка:

Мнение от sapuna »

Обаждай се бе градски! :wink:
Ицко те е насочил.Макарата съм сигурен,че я има :arrow: CORMORAN CORCAST Super MATCH4Pi За пръчката-точно същата я няма,но изборът е голям! Влез в регионалния риболовен форум и ще ти бъде разяснено подробно! :wink:
Изображение
.............."Не кордата се къса, а нервите на рибаря".............
pitko
новобранец
новобранец

Мнение от pitko »

Привет и на колегите от региона!
При Светльо беше първото място където отидох ... просто разглеждам и чета - колкото повече толкова повече!
Макарат съм я разглеждах преди време в магазина и ми хареса, а има и такъв мач шимано, какъвто съм постнал ... аз така или иначе от там съм и ще си пазарувам :) въпроса е дали да не искам нещо друго :) или да остане това което си харесах първоначално.
Още веднъж благодаря за отговорите! :drinkers:
Аватар
icko
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от icko »

За макара виж Вега Рокет нещо супер здраво и надеждно.Бържооборотна и стегната-за нея гарантирам!!! :wink:
Honda-CBR-919-FIRE BLADE
Пали гумите,не душата си!
BURN RUBBER NOT YOUR SOUL...!
Публикувай отговор

Обратно към “Риболов на мач”