НАЙ-ДОБРАТА СТРЪВ ЗА ТОЛСТОЛОБ

Модератор: Paublo_Eskobar

Публикувай отговор
Аватар
koko_90
новобранец
новобранец

Re: НАЙ-ДОБРАТА СТРЪВ ЗА ТОЛСТОЛОБ

Мнение от koko_90 »

Набързо прегледах мненията ви, но видях че по горе има случай на толстолоп хванат на торен червей.Моя случай е точно такъв.Рибата я бях хванал Февруари месец тази година(когато бяха топлите дни)с обикновенна кукичка за малка речна риба(12).Обаче борбата беше доста успорвана(с прегоряло влакно и помощ от един приятел), но в краина сметка рибенцето си беше добро около 2.5...3.0Кг..
Бачо Илия
учете се от него
учете се от него

Цвят на стиропора

Мнение от Бачо Илия »

Понеже им дойде сезона, имам един въпрос-смятате ли че цвета на стиропора има някакво значения и ако има , то на какъв цвят има най-много удари на пружина???
Изображение
Фил
новобранец
новобранец

Re: Цвят на стиропора

Мнение от Фил »

IDA написа:Понеже им дойде сезона, имам един въпрос-смятате ли че цвета на стиропора има някакво значения и ако има , то на какъв цвят има най-много удари на пружина???

Цвета е без значение. Ловил съм на стиропор с различни цветове ефекта е един и същ. Важно е само разстоянието между пружината и куката. Аз използвам къси поводи.
Аватар
steven1969_bg
научил се да хвърля
научил се да хвърля

Мнение от steven1969_bg »

едно леко вметване - имам два уловени около 2-кг на мръсното до Хисаря...пружина с гамбуз на куката,вързана веднага след карабинката на пружината.иначе ловяхме шаран...и още един към 3 кг отново на рибе с пружина на Старосел...там отново ловяхме шаран...пълна случайност но има ли обяснение?
не ме е срам да уча нови неща и да ме подсещат за стари...
Бачо Илия
учете се от него
учете се от него

Мнение от Бачо Илия »

steven1969_bg написа:едно леко вметване - имам два уловени около 2-кг на мръсното до Хисаря...пружина с гамбуз на куката,вързана веднага след карабинката на пружината.иначе ловяхме шаран...и още един към 3 кг отново на рибе с пружина на Старосел...там отново ловяхме шаран...пълна случайност но има ли обяснение?
Рибето е без значение като стръв , просто е улеснило засмукванета на куката , като са отишли да филтрират захранката на пружината 8)
Изображение
Аватар
flyester
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от flyester »

Икам да споделя моя начин за ловене на толстолоб ние ловим толстолоб във едно водоемче кадето има много толстолоб ловим го със шаранова захранка за пружина с тапа за щука тапата да е от 40 до 60 грама разбърквасе захранката с малко накиснат хляб без корите дълбочината е от 40 до 60 см.Наслука
Аватар
nedved3
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от nedved3 »

а куките ,има ли нещо на тях или ги забивате в захранката?
Бачо Илия
учете се от него
учете се от него

Мнение от Бачо Илия »

nedved3 написа:а куките ,има ли нещо на тях или ги забивате в захранката?
Виж тази тема , може да помогне с нещо:

http://forum.nariba.com/viewtopic.php?f ... 68&start=0

8) 8) 8)
Изображение
Аватар
carpmax
новобранец
новобранец

Мнение от carpmax »

това с кукичките си е жив тармък,колега това си е чиста проба бракониерство
Ток и вода прости няма...минават си по най-лесния път
Аватар
nedved3
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от nedved3 »

мерси IDA сега разбрах,а за другия колега не става въпрос за търмъчене а за двете куки на пружината,ако ти ловиш на пружина без куки значи си голям специалист,и го напиши монтажа да се научим и ние :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
Бачо Илия
учете се от него
учете се от него

Мнение от Бачо Илия »

nedved3 написа:мерси IDA сега разбрах,а за другия колега не става въпрос за търмъчене а за двете куки на пружината,ако ти ловиш на пружина без куки значи си голям специалист,и го напиши монтажа да се научим и ние :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
Само да не е на две куки (тройки) , без пружина :lol: :lol: :lol:
Изображение
Аватар
nedved3
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от nedved3 »

:D :D :D :D :D :D :D колко му е и така да прави и да се е объркал,утре ще ходя на Стрелци на язовира там има толстолоб и щука да видим какво ще стане :D :D :D :D ще пробвам твоя метод,не знам дори да не направя и моята 7ца като теб за риболов на толстолоб,самоче съм наблюдавал че на този язовир рибата се държи по-навътре и не излиза толкова близо до брега.Утре ще видим. :D :D :D :D :D :D :D :D
Бачо Илия
учете се от него
учете се от него

Мнение от Бачо Илия »

Гледай да им хванеш маршрута и ако не си на правилното място , другия път да си на правилното- в смисъл такъв , дистанцията до тях да не е много голяма за да може да се замята от ръка :idea: :idea: :idea: Маршрута им винаги е един и същи :idea: :idea:

п.п. иначе , на пружината вместо куки може да се сложат две копчета от балтон (да не е на търмък) :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:
Изображение
Аватар
nedved3
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от nedved3 »

:D :D :D :D :D :D :D :D :D :D ще пробвам с копчетата :D :D :D :D :D :D може да е печеливша тактиката :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:
Аватар
flyester
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от flyester »

Колега на куките слагаме стериопор без значение какъв цвят зелен жълт бял какъвто си вземеш ние слагаме почти винаги различни цветове на едната кука жълт на другата зелен на другатя бял и така
Публикувай отговор

Обратно към “Стръв и захранка”