Къде се намирам:
Риболов
Сладководен раздел
Тактика
Стръв и захранка
naRiba.com

Форум

НАЙ-ДОБРАТА СТРЪВ ЗА ТОЛСТОЛОБ
Модератор: Paublo_Eskobar
Re: НАЙ-ДОБРАТА СТРЪВ ЗА ТОЛСТОЛОБ
Набързо прегледах мненията ви, но видях че по горе има случай на толстолоп хванат на торен червей.Моя случай е точно такъв.Рибата я бях хванал Февруари месец тази година(когато бяха топлите дни)с обикновенна кукичка за малка речна риба(12).Обаче борбата беше доста успорвана(с прегоряло влакно и помощ от един приятел), но в краина сметка рибенцето си беше добро около 2.5...3.0Кг..
-
- учете се от него
Цвят на стиропора
Понеже им дойде сезона, имам един въпрос-смятате ли че цвета на стиропора има някакво значения и ако има , то на какъв цвят има най-много удари на пружина???
Re: Цвят на стиропора
IDA написа:Понеже им дойде сезона, имам един въпрос-смятате ли че цвета на стиропора има някакво значения и ако има , то на какъв цвят има най-много удари на пружина???
Цвета е без значение. Ловил съм на стиропор с различни цветове ефекта е един и същ. Важно е само разстоянието между пружината и куката. Аз използвам къси поводи.
- steven1969_bg
- научил се да хвърля
едно леко вметване - имам два уловени около 2-кг на мръсното до Хисаря...пружина с гамбуз на куката,вързана веднага след карабинката на пружината.иначе ловяхме шаран...и още един към 3 кг отново на рибе с пружина на Старосел...там отново ловяхме шаран...пълна случайност но има ли обяснение?
не ме е срам да уча нови неща и да ме подсещат за стари...
-
- учете се от него
Рибето е без значение като стръв , просто е улеснило засмукванета на куката , като са отишли да филтрират захранката на пружинатаsteven1969_bg написа:едно леко вметване - имам два уловени около 2-кг на мръсното до Хисаря...пружина с гамбуз на куката,вързана веднага след карабинката на пружината.иначе ловяхме шаран...и още един към 3 кг отново на рибе с пружина на Старосел...там отново ловяхме шаран...пълна случайност но има ли обяснение?

- flyester
- разбира нещата
Икам да споделя моя начин за ловене на толстолоб ние ловим толстолоб във едно водоемче кадето има много толстолоб ловим го със шаранова захранка за пружина с тапа за щука тапата да е от 40 до 60 грама разбърквасе захранката с малко накиснат хляб без корите дълбочината е от 40 до 60 см.Наслука
а куките ,има ли нещо на тях или ги забивате в захранката?
-
- учете се от него
Виж тази тема , може да помогне с нещо:nedved3 написа:а куките ,има ли нещо на тях или ги забивате в захранката?
http://forum.nariba.com/viewtopic.php?f ... 68&start=0

това с кукичките си е жив тармък,колега това си е чиста проба бракониерство
Ток и вода прости няма...минават си по най-лесния път
мерси IDA сега разбрах,а за другия колега не става въпрос за търмъчене а за двете куки на пружината,ако ти ловиш на пружина без куки значи си голям специалист,и го напиши монтажа да се научим и ние

-
- учете се от него
Само да не е на две куки (тройки) , без пружинаnedved3 написа:мерси IDA сега разбрах,а за другия колега не става въпрос за търмъчене а за двете куки на пружината,ако ти ловиш на пружина без куки значи си голям специалист,и го напиши монтажа да се научим и ние![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()

-
- учете се от него
Гледай да им хванеш маршрута и ако не си на правилното място , другия път да си на правилното- в смисъл такъв , дистанцията до тях да не е много голяма за да може да се замята от ръка
Маршрута им винаги е един и същи
п.п. иначе , на пружината вместо куки може да се сложат две копчета от балтон (да не е на търмък)

п.п. иначе , на пружината вместо куки може да се сложат две копчета от балтон (да не е на търмък)

- flyester
- разбира нещата
Колега на куките слагаме стериопор без значение какъв цвят зелен жълт бял какъвто си вземеш ние слагаме почти винаги различни цветове на едната кука жълт на другата зелен на другатя бял и така