Едно запитване

Всичко за което не намирате подходящ форум

Модератор: dantho.mihov

SONY
учете се от него
учете се от него

Едно запитване

Мнение от SONY »

Колеги , въпроса ми е такъв - плаши ли се рибата , когато в даден участък е населено с много видри?Има един ръкав на Марица , които буквално е пренаселен с видри , а преди да стане това заселване съм вадил доста риба от него.Въпреки видрите , успях да надърпам един кефал и една щука , но следващите излети не пипна а видрите извират от всеки бряг на ръкавчето.Малки , големи - всякакви :roll: А местото е доста готино и дълбоко , подходящо за почти всякаква риба.Явно са си маркирали територията и се навъртат само там , но пък изниква и въпроса - щом има видри би трябвало да има и риба? Е да обаче не е пипа :roll: Интересно ще ми е , някой по компетентен да се изкаже та да съм наясно найстина ли е това причината в спада на рибата от дадения участък по река Марица.Ето и малко снимки , които успях да направя на една от тях :
Изображение
Изображение
Незнам , вероятно въпроса е доста дискусионен , но най-вероятно едни риби се плашат , други - не.Чакам мнения по въпроса , ако има такива :wink:
TICA FAN
Аватар
Венелин Радушев
разбира нещата
разбира нещата

Re: Едно запитване

Мнение от Венелин Радушев »

Това видра ли е? На мен ми прилича на гризач някакъв....
При всички положения няма да помага....плаши рибата, а ако е видра....я и яде...
"Досадното на този свят е, че идиотите са уверени в себе си, а умните са изпълнени със съмнения."
georgi_gopata

Мнение от georgi_gopata »

Видрите муцкат риба.
Значи рибата е наплашена и следва да я няма.....
SONY
учете се от него
учете се от него

Мнение от SONY »

А не ве .. не е видра - катерица е , плуваща при т'ва :lol: Е вероятно , не всички риби са толкова притеснени от нея? Искарах една щука , точно , като видрите обикаляха из ръкава , но червеноперката и каракудата никви ги няма :roll:
TICA FAN
laplandeca
ще става разбирач
ще става разбирач

Мнение от laplandeca »

Ако има видри , по дребната риба определено се плаши.Преди време имахме един риболов на Марица до гребната база и отсрешния бряг имаше семейство видри.Тогава обаче хванахме щука към 2 кила и голяма щука скъса.Виж дали са видри, преди време надоло по реката имаше ондатри , изпуснати от свиленградско.В нашия край видрите са рядкост, обикновено бързо се отправят към „вечните риболовни полета„ :lol:
laplandeca
ще става разбирач
ще става разбирач

Мнение от laplandeca »

Виж в Google- to , видрите имат нужда от сравнително голяма територия , не могат да са много на гъсто , пък де да знайш, всичко се случва :wink:
ULtRA^CsKa
ще става разбирач
ще става разбирач

Мнение от ULtRA^CsKa »

Това на снимката ми приличе повече на нутрия отколкото на видра но може и да греша :oops:
Изображение
boki speca
разбира нещата
разбира нещата
Обратна връзка:

Мнение от boki speca »

Това не е видра ,а нутрия.Преди много години имаше хора които бяха заблудени че нутрия и норка е едно и също нещо,и кожите им се ценят еднакво ,което не е вярно разбира се.След като разбраха заблудата си много хора се отказаха да ги гледат и ги пуснаха на свобода.Тъй като нутрията е северен гризач от семейството на бобрите се адаптира прекрасно и по нашите реки и е дори ловен обект има много вкусно месо и не дотам ценна кожа
Късмета е резултат от много добро планиране !!!
laplandeca
ще става разбирач
ще става разбирач

Мнение от laplandeca »

boki speca написа:Това не е видра ,а нутрия.Преди много години имаше хора които бяха заблудени че нутрия и норка е едно и също нещо,и кожите им се ценят еднакво ,което не е вярно разбира се.След като разбраха заблудата си много хора се отказаха да ги гледат и ги пуснаха на свобода.Тъй като нутрията е северен гризач от семейството на бобрите се адаптира прекрасно и по нашите реки и е дори ловен обект има много вкусно месо и не дотам ценна кожа

Точно така , нутрия беше , а не ондатра , така е май,и е гризач , както и голям вредител за бреговете на реката.Трябва да се избиват без да се замисляме изобщо.
SONY
учете се от него
учете се от него

Мнение от SONY »

И все пак , с какво се храни? :roll:
TICA FAN
Аватар
dekata
сериозен играч
сериозен играч

Мнение от dekata »

Не е видра със сигурност.На сепарациите на които ходя съм виждал често.Видрата е с по-къс косъм и като плува и се вижда само моцуната.Трудно ще снимаш видра така.Те са много предпазливи.Но и тези твари със сигурност плашат рибата.
„Големият проблем с тъпите копелета е, че те са толкова тъпи, че не могат да повярват, че човек може да бъде умен”. Вонегът!
Бачо Илия
учете се от него
учете се от него

Мнение от Бачо Илия »

SONY написа:И все пак , с какво се храни? :roll:
С разстителност , плодове , грудки , семена и т.н.
Изображение
fornax07
новобранец
новобранец

Мнение от fornax07 »

Това си е жива нутрия.Преди време имаше ферми за отглеждане заради кожите и по-малко за месо.А за това ,че рибата не пипа причината е другаде-мътна вода,атм.налягане,липса на риба,задвъдично устройство и т.н. :roll:
Аватар
краси12345678
ще става разбирач
ще става разбирач

Мнение от краси12345678 »

Животинчето е нутрия,Видрата има по-къса козина и на цвят е кафява.Гърбът е шоколадово кафяв а коремът е по-светъл.
Аватар
alcora
сериозен играч
сериозен играч
Обратна връзка:

Мнение от alcora »

Това наистина е нутрия и по Марица от острова на бай Киро до 9 км ги има страшно много !
Преди 3 години са взимали от ръцете ми царевица и като седнат на задника си с двете предни лапи гризат като с ръце :)))
Публикувай отговор

Обратно към “Разни”