Къде се намирам:
Относно Сайта
Разни
naRiba.com

Форум

Едно запитване
Модератор: dantho.mihov
Едно запитване
Колеги , въпроса ми е такъв - плаши ли се рибата , когато в даден участък е населено с много видри?Има един ръкав на Марица , които буквално е пренаселен с видри , а преди да стане това заселване съм вадил доста риба от него.Въпреки видрите , успях да надърпам един кефал и една щука , но следващите излети не пипна а видрите извират от всеки бряг на ръкавчето.Малки , големи - всякакви
А местото е доста готино и дълбоко , подходящо за почти всякаква риба.Явно са си маркирали територията и се навъртат само там , но пък изниква и въпроса - щом има видри би трябвало да има и риба? Е да обаче не е пипа
Интересно ще ми е , някой по компетентен да се изкаже та да съм наясно найстина ли е това причината в спада на рибата от дадения участък по река Марица.Ето и малко снимки , които успях да направя на една от тях :

Незнам , вероятно въпроса е доста дискусионен , но най-вероятно едни риби се плашат , други - не.Чакам мнения по въпроса , ако има такива

Незнам , вероятно въпроса е доста дискусионен , но най-вероятно едни риби се плашат , други - не.Чакам мнения по въпроса , ако има такива

TICA FAN
- Венелин Радушев
- разбира нещата
Re: Едно запитване
Това видра ли е? На мен ми прилича на гризач някакъв....
При всички положения няма да помага....плаши рибата, а ако е видра....я и яде...
При всички положения няма да помага....плаши рибата, а ако е видра....я и яде...
"Досадното на този свят е, че идиотите са уверени в себе си, а умните са изпълнени със съмнения."
Видрите муцкат риба.
Значи рибата е наплашена и следва да я няма.....
Значи рибата е наплашена и следва да я няма.....
А не ве .. не е видра - катерица е , плуваща при т'ва
Е вероятно , не всички риби са толкова притеснени от нея? Искарах една щука , точно , като видрите обикаляха из ръкава , но червеноперката и каракудата никви ги няма 

TICA FAN
-
- ще става разбирач
Ако има видри , по дребната риба определено се плаши.Преди време имахме един риболов на Марица до гребната база и отсрешния бряг имаше семейство видри.Тогава обаче хванахме щука към 2 кила и голяма щука скъса.Виж дали са видри, преди време надоло по реката имаше ондатри , изпуснати от свиленградско.В нашия край видрите са рядкост, обикновено бързо се отправят към „вечните риболовни полета„ 

-
- ще става разбирач
Виж в Google- to , видрите имат нужда от сравнително голяма територия , не могат да са много на гъсто , пък де да знайш, всичко се случва 

-
- ще става разбирач
Това на снимката ми приличе повече на нутрия отколкото на видра но може и да греша 

-
- разбира нещата
- Обратна връзка:
Това не е видра ,а нутрия.Преди много години имаше хора които бяха заблудени че нутрия и норка е едно и също нещо,и кожите им се ценят еднакво ,което не е вярно разбира се.След като разбраха заблудата си много хора се отказаха да ги гледат и ги пуснаха на свобода.Тъй като нутрията е северен гризач от семейството на бобрите се адаптира прекрасно и по нашите реки и е дори ловен обект има много вкусно месо и не дотам ценна кожа
Късмета е резултат от много добро планиране !!!
-
- ще става разбирач
boki speca написа:Това не е видра ,а нутрия.Преди много години имаше хора които бяха заблудени че нутрия и норка е едно и също нещо,и кожите им се ценят еднакво ,което не е вярно разбира се.След като разбраха заблудата си много хора се отказаха да ги гледат и ги пуснаха на свобода.Тъй като нутрията е северен гризач от семейството на бобрите се адаптира прекрасно и по нашите реки и е дори ловен обект има много вкусно месо и не дотам ценна кожа
Точно така , нутрия беше , а не ондатра , така е май,и е гризач , както и голям вредител за бреговете на реката.Трябва да се избиват без да се замисляме изобщо.
Не е видра със сигурност.На сепарациите на които ходя съм виждал често.Видрата е с по-къс косъм и като плува и се вижда само моцуната.Трудно ще снимаш видра така.Те са много предпазливи.Но и тези твари със сигурност плашат рибата.
„Големият проблем с тъпите копелета е, че те са толкова тъпи, че не могат да повярват, че човек може да бъде умен”. Вонегът!
-
- учете се от него
С разстителност , плодове , грудки , семена и т.н.SONY написа:И все пак , с какво се храни?
Това си е жива нутрия.Преди време имаше ферми за отглеждане заради кожите и по-малко за месо.А за това ,че рибата не пипа причината е другаде-мътна вода,атм.налягане,липса на риба,задвъдично устройство и т.н. 

- краси12345678
- ще става разбирач
Животинчето е нутрия,Видрата има по-къса козина и на цвят е кафява.Гърбът е шоколадово кафяв а коремът е по-светъл.
- alcora
- сериозен играч
- Обратна връзка:
Това наистина е нутрия и по Марица от острова на бай Киро до 9 км ги има страшно много !
Преди 3 години са взимали от ръцете ми царевица и като седнат на задника си с двете предни лапи гризат като с ръце
))
Преди 3 години са взимали от ръцете ми царевица и като седнат на задника си с двете предни лапи гризат като с ръце