Къде се намирам:
Риболов за начинаещи
Въпроси и съвети при ловенето на риба
naRiba.com

Форум

Къде да търся едрия кефал?
Модератор: sapuna
Re: Къде да търся едрия кефал?
Кефала яде всичко бре .. на каквото и да го търсиш е вероятно да изкараш 

TICA FAN
- Бисо
- сериозен играч
За тея работи учебник"
НЕМА".Такъми имаш,мерак имаш,давай!!!

Paparaka написа: За мен всеки риболов е състезание. Ако не с тези, с които съм за риба, то със самата риба.
Зна4и не знам какъв ти е критерия за голям клян?
Аз съм ловил от порядъка на 1,5кг до2,3кг на жабе,рибе,пиявица,попова лъжи4ка,щурци,скакалци,мухи,оси,п4ели,царевица,4ереши,вишни,джанки,бобонки,блесни и воблери.Зимата ги моря на дроб(пилешкия побелява много бързо затова предпо4итам свински),далак,съсирена кръв също така и на сланина(изобщо не ми се вярваше но дърпа и на това).Просто рибата си дърпа според сезона и това какъв плод е узрял в момента.
1.И най важно,избирам места където не ходят колеги
2.Хвърлям до паднали във водата дървета,храсти,водорасли,подмоли(много едобре да знаеш какво е дъното)и не много силни бързеи
По принцип се усеща къде е големия клян когато е активен(гладен)с това 4е по4ва да гони дребосъка става непредпазлив и обикновено се мята във водата зада хване някой дребосък.Миналото лято имах такива слу4аи.Хвърляй на рибе(около 2до3см.дълго)там където видиш 4е ска4а.Ловя с клянска (от тия белите) плувка,легнала(ако слагаш олово за по дале4но замятане,слагай 1съ4ма над и 1 плътно под плувката за да може рибето-стръв да шари)кука 3-4номер бяла.
Ами това е,дано да съм помогнал.НА СЛУКА!!!!
Аз съм ловил от порядъка на 1,5кг до2,3кг на жабе,рибе,пиявица,попова лъжи4ка,щурци,скакалци,мухи,оси,п4ели,царевица,4ереши,вишни,джанки,бобонки,блесни и воблери.Зимата ги моря на дроб(пилешкия побелява много бързо затова предпо4итам свински),далак,съсирена кръв също така и на сланина(изобщо не ми се вярваше но дърпа и на това).Просто рибата си дърпа според сезона и това какъв плод е узрял в момента.
1.И най важно,избирам места където не ходят колеги
2.Хвърлям до паднали във водата дървета,храсти,водорасли,подмоли(много едобре да знаеш какво е дъното)и не много силни бързеи
По принцип се усеща къде е големия клян когато е активен(гладен)с това 4е по4ва да гони дребосъка става непредпазлив и обикновено се мята във водата зада хване някой дребосък.Миналото лято имах такива слу4аи.Хвърляй на рибе(около 2до3см.дълго)там където видиш 4е ска4а.Ловя с клянска (от тия белите) плувка,легнала(ако слагаш олово за по дале4но замятане,слагай 1съ4ма над и 1 плътно под плувката за да може рибето-стръв да шари)кука 3-4номер бяла.
Ами това е,дано да съм помогнал.НА СЛУКА!!!!
Да и аз с моя скромен опит мога да потвърдя,че близо до брега се лови добре,по Осъма ги ловях с едно 3 метрово телескопче на рибе(като удари някой по-голям 500-600 г и кефа е огромен с него),като съм с макара нагласям дълбочината г/д така,че като носи течението плувката да закача лекичко по дъното или да върви близо до него фърлям отгорната страна и така докато извърви до бързея или докато започне да закача в дъното.
Последния беше на блесна и най-големия ми уловен до сега към 1.2-3кг пак близо до брега.
Последния беше на блесна и най-големия ми уловен до сега към 1.2-3кг пак близо до брега.
Нещът ма все едри.
Неще,неще па спре.
Неще,неще па спре.
супер са отговорите. благодаря ви!
Здравейте, колеги! В горния ред на мисли моля да споделите тестваните от вас начини за закачане на жабето и рибето на куката, така че да останат живи и да мърдат възможно най- дълго.
- калин кацаров
- сериозен играч
рибката под гръбната перка, жабчето за едното бутче
Колеги, къде около софия да търся кефал? Че марица ми идва малко далече вече 
edit: Къде по искъра около софия да търся кефал и на колко големи а разчитам да хвана.

edit: Къде по искъра около софия да търся кефал и на колко големи а разчитам да хвана.