Къде се намирам:  
  Риболов
 Риболов

Сладководен раздел
 Сладководен раздел

Излети
 Излети

Моят риболовен излет
 Моят риболовен излет

naRiba.com

Форум
 Риболов
 Риболов

Сладководен раздел
 Сладководен раздел

Излети
 Излети

Моят риболовен излет
 Моят риболовен излет

Красавец от Казичене
Красавец от Казичене
Вчера и онзи ден бях на Казичене по време на едно състезание на частни отбори и те бяха заели почти целия водоем, свободно и разрешено бе след кейчето при говедарника, та затова се сврях тук:

Бях с една мачова пръчка на Серт и една дънна на Шекспир. Захранка - един типов хляб, едно пакетче мляно кюспе и едно пликче аромат на ягода, но не от риболовен магазин, а тия от бакалията, дето като се разтворят после се пият като ягодов сок. Стръв - замразена царевица, пресен хляб и варено жито от задушницата. Ето по-долу цялата манджа:

Като свърших с подготовката и топнах въдиците във водата, бях ето толкова шастлив:

Какво му трябва на човека - вода, въдици, красота тишина и ... толкова 

После имаше такъв страхотен залез:

После ме пра як дъжд, но аз си бях героично на бойния пост и накрая посрещнах ето този изгрев и призрачната мъгла:

А междувременно бях уловил три шарана и един малък канален сом и когато Владо Фидера дойде сутринта ме снима с живарника:

Всичките риби ги хванах изключително на стръв троха от бяла питка на седем-осем метра от брега, където дълбочината беше около 2,20 метра.
Особено ме израдва и изненада ето този истински красавец:

Благородна риба с прекрасни цветове и форма, оказа петнадесетминутна бурна съпротива, два пъти ме завира във върбата и накрая наджапах до колене, за да го извадя с кепа.
Според мен е дивак - дунавски шаран, но как е попаднал в този гьол е загадка.
Държа да отбележа, че за консумация си прибрах само гадния канален сом, който яко ме изпободе, а на всичката друга риба й пожалих живота. Моля и вас да изтребвате каналните сомове, те са напаст за всеки водоем и нанасят огромни щети на хайвера, приплода и хранителната база, защото плюскат всичко като депутати- последен мандат 

Айде толкоз от дедо ви Доцент...
И наслука!

Бях с една мачова пръчка на Серт и една дънна на Шекспир. Захранка - един типов хляб, едно пакетче мляно кюспе и едно пликче аромат на ягода, но не от риболовен магазин, а тия от бакалията, дето като се разтворят после се пият като ягодов сок. Стръв - замразена царевица, пресен хляб и варено жито от задушницата. Ето по-долу цялата манджа:

Като свърших с подготовката и топнах въдиците във водата, бях ето толкова шастлив:

Какво му трябва на човека - вода, въдици, красота тишина и ... толкова

После имаше такъв страхотен залез:

После ме пра як дъжд, но аз си бях героично на бойния пост и накрая посрещнах ето този изгрев и призрачната мъгла:

А междувременно бях уловил три шарана и един малък канален сом и когато Владо Фидера дойде сутринта ме снима с живарника:

Всичките риби ги хванах изключително на стръв троха от бяла питка на седем-осем метра от брега, където дълбочината беше около 2,20 метра.
Особено ме израдва и изненада ето този истински красавец:

Благородна риба с прекрасни цветове и форма, оказа петнадесетминутна бурна съпротива, два пъти ме завира във върбата и накрая наджапах до колене, за да го извадя с кепа.
Според мен е дивак - дунавски шаран, но как е попаднал в този гьол е загадка.
Държа да отбележа, че за консумация си прибрах само гадния канален сом, който яко ме изпободе, а на всичката друга риба й пожалих живота. Моля и вас да изтребвате каналните сомове, те са напаст за всеки водоем и нанасят огромни щети на хайвера, приплода и хранителната база, защото плюскат всичко като депутати- последен мандат

Айде толкоз от дедо ви Доцент...
И наслука!
Мъдете здрави,
па другото ще се оправи!
Риболовна академия "Негован"

па другото ще се оправи!
- 
				rikosheth
- разбира нещата 
- Обратна връзка:
Re: Красавец от Казичене
Като се има предвид, че въпросните постигнаха това:docenta написа:Вчера и онзи ден бях на Казичене по време на едно състезание на частни отбори и те ...
КРАЙНО КЛАСИРАНЕ
1. Карп Кривина - 22.260 кг
2. Мосела 1 - 9.600 кг
3. Фиш Мастерс - 1.550 кг
от 4 до 9 място без улов
Дедо ви Доцент екстра се е справил.Поздравления!

Само дето...полуКрасавец го полуВиждам на снимката

LIFE'S A GAME FISHING IS SERIOUS
- Диканаров
- кандидат преподавател 
Браво! Абе ти натрупа толкова публикации в "успешни", че вече си за професор напълно готов!  

Няма малки и голями, има хванати и изтървани!

- Бай Гого- Сиромаха
- кандидат преподавател 
Браво господин ДОЦЕНТЕ!!!   

Rikoshet, не знам защо при теб е полу , ама при мен са си цели всичките снимки. Може би понеже снимките са доста големи - по два-три мегабайта, може би трябва да ползваш ъгловите маркери на снимките, или някой от модераторите да намали размера, защото аз в момента не мога да рисайзвам, просто на служебния ми компютър не е качена тази програма.rikosheth написа:docenta написа: Само дето...полуКрасавец го полуВиждам на снимката
Мъдете здрави,
па другото ще се оправи!

па другото ще се оправи!
- 
				rikosheth
- разбира нещата 
- Обратна връзка:
Нема проблем, видена е рибката в целия и блясък  

Може пък техниката ми да плаче за нова

Може пък техниката ми да плаче за нова

LIFE'S A GAME FISHING IS SERIOUS
- BAT TODOR RIBARA
- научил се да хвърля 
Много хубав шаран и страхотен излет.Браво!  

- 
				snegk
- и господ не е толокова добър 
Евала батко. 

Да хванеш риба е удоволствие,но да и дариш живот,това не се описва с думи.

- 
				SVETLIO GEN4EV
- новобранец 
Браво колега за улова.-Кажи ако може какви са условиата и дали може да се нощува на бодоема. :

С ВЪДИЦА А НЕ С МРЕЖИ

- sapuna
- Модератор 
- Обратна връзка:
Доценте,що не мина и ти през кантара?  Старата школа,старата манджа- по добрата риба!!!
 Старата школа,старата манджа- по добрата риба!!!  Браво!
 Браво!
Митак,проблема със снимките идва от браузъра ти.Обзалагам се,че си с Мозила! Дай десен над изображението-resize/group image и ще го видиш в цял размер!Другия вариант е с ИЕ,ама аз нещо не го тача!
 Дай десен над изображението-resize/group image и ще го видиш в цял размер!Другия вариант е с ИЕ,ама аз нещо не го тача!
п.п.Коко,извинявай за разводняването на темата,но доста колеги имат този проблем!

Старата школа,старата манджа- по добрата риба!!!
 Старата школа,старата манджа- по добрата риба!!!  Браво!
 Браво!Митак,проблема със снимките идва от браузъра ти.Обзалагам се,че си с Мозила!
 Дай десен над изображението-resize/group image и ще го видиш в цял размер!Другия вариант е с ИЕ,ама аз нещо не го тача!
 Дай десен над изображението-resize/group image и ще го видиш в цял размер!Другия вариант е с ИЕ,ама аз нещо не го тача!п.п.Коко,извинявай за разводняването на темата,но доста колеги имат този проблем!

Писах го някъде и пак ще го повторя - гледайте на резолюция поне 1024 Х 768.
С десен бутон на десктопа -Properties --Settins и го правите.После обратно на 800 Х 600
като мене, че на горната резолюция ми идват ситни буквите ( малък монитор..)

С десен бутон на десктопа -Properties --Settins и го правите.После обратно на 800 Х 600
като мене, че на горната резолюция ми идват ситни буквите ( малък монитор..)
- 
				Бачо Илия
- учете се от него 

Сега очакваме в менютата "Канален сом "по доцентски" , с богат снимков материал
  Сега очакваме в менютата "Канален сом "по доцентски" , с богат снимков материал