Къде се намирам:
Риболов
Сладководен раздел
Излети
Моят риболовен излет
naRiba.com

Форум

Красавец от Казичене
Красавец от Казичене
Вчера и онзи ден бях на Казичене по време на едно състезание на частни отбори и те бяха заели почти целия водоем, свободно и разрешено бе след кейчето при говедарника, та затова се сврях тук:

Бях с една мачова пръчка на Серт и една дънна на Шекспир. Захранка - един типов хляб, едно пакетче мляно кюспе и едно пликче аромат на ягода, но не от риболовен магазин, а тия от бакалията, дето като се разтворят после се пият като ягодов сок. Стръв - замразена царевица, пресен хляб и варено жито от задушницата. Ето по-долу цялата манджа:

Като свърших с подготовката и топнах въдиците във водата, бях ето толкова шастлив:

Какво му трябва на човека - вода, въдици, красота тишина и ... толкова
После имаше такъв страхотен залез:

После ме пра як дъжд, но аз си бях героично на бойния пост и накрая посрещнах ето този изгрев и призрачната мъгла:

А междувременно бях уловил три шарана и един малък канален сом и когато Владо Фидера дойде сутринта ме снима с живарника:

Всичките риби ги хванах изключително на стръв троха от бяла питка на седем-осем метра от брега, където дълбочината беше около 2,20 метра.
Особено ме израдва и изненада ето този истински красавец:

Благородна риба с прекрасни цветове и форма, оказа петнадесетминутна бурна съпротива, два пъти ме завира във върбата и накрая наджапах до колене, за да го извадя с кепа.
Според мен е дивак - дунавски шаран, но как е попаднал в този гьол е загадка.
Държа да отбележа, че за консумация си прибрах само гадния канален сом, който яко ме изпободе, а на всичката друга риба й пожалих живота. Моля и вас да изтребвате каналните сомове, те са напаст за всеки водоем и нанасят огромни щети на хайвера, приплода и хранителната база, защото плюскат всичко като депутати- последен мандат
Айде толкоз от дедо ви Доцент...
И наслука!

Бях с една мачова пръчка на Серт и една дънна на Шекспир. Захранка - един типов хляб, едно пакетче мляно кюспе и едно пликче аромат на ягода, но не от риболовен магазин, а тия от бакалията, дето като се разтворят после се пият като ягодов сок. Стръв - замразена царевица, пресен хляб и варено жито от задушницата. Ето по-долу цялата манджа:

Като свърших с подготовката и топнах въдиците във водата, бях ето толкова шастлив:

Какво му трябва на човека - вода, въдици, красота тишина и ... толкова

После имаше такъв страхотен залез:

После ме пра як дъжд, но аз си бях героично на бойния пост и накрая посрещнах ето този изгрев и призрачната мъгла:

А междувременно бях уловил три шарана и един малък канален сом и когато Владо Фидера дойде сутринта ме снима с живарника:

Всичките риби ги хванах изключително на стръв троха от бяла питка на седем-осем метра от брега, където дълбочината беше около 2,20 метра.
Особено ме израдва и изненада ето този истински красавец:

Благородна риба с прекрасни цветове и форма, оказа петнадесетминутна бурна съпротива, два пъти ме завира във върбата и накрая наджапах до колене, за да го извадя с кепа.
Според мен е дивак - дунавски шаран, но как е попаднал в този гьол е загадка.
Държа да отбележа, че за консумация си прибрах само гадния канален сом, който яко ме изпободе, а на всичката друга риба й пожалих живота. Моля и вас да изтребвате каналните сомове, те са напаст за всеки водоем и нанасят огромни щети на хайвера, приплода и хранителната база, защото плюскат всичко като депутати- последен мандат

Айде толкоз от дедо ви Доцент...
И наслука!
Мъдете здрави,
па другото ще се оправи!
Риболовна академия "Негован"
па другото ще се оправи!
-
- разбира нещата
- Обратна връзка:
Re: Красавец от Казичене
Като се има предвид, че въпросните постигнаха това:docenta написа:Вчера и онзи ден бях на Казичене по време на едно състезание на частни отбори и те ...
КРАЙНО КЛАСИРАНЕ
1. Карп Кривина - 22.260 кг
2. Мосела 1 - 9.600 кг
3. Фиш Мастерс - 1.550 кг
от 4 до 9 място без улов
Дедо ви Доцент екстра се е справил.Поздравления!

Само дето...полуКрасавец го полуВиждам на снимката

LIFE'S A GAME FISHING IS SERIOUS
- Диканаров
- кандидат преподавател
Браво! Абе ти натрупа толкова публикации в "успешни", че вече си за професор напълно готов!

Няма малки и голями, има хванати и изтървани!
- Бай Гого- Сиромаха
- кандидат преподавател
Браво господин ДОЦЕНТЕ!!! 

Rikoshet, не знам защо при теб е полу , ама при мен са си цели всичките снимки. Може би понеже снимките са доста големи - по два-три мегабайта, може би трябва да ползваш ъгловите маркери на снимките, или някой от модераторите да намали размера, защото аз в момента не мога да рисайзвам, просто на служебния ми компютър не е качена тази програма.rikosheth написа:docenta написа: Само дето...полуКрасавец го полуВиждам на снимката
Мъдете здрави,
па другото ще се оправи!
па другото ще се оправи!
-
- разбира нещата
- Обратна връзка:
Нема проблем, видена е рибката в целия и блясък
Може пък техниката ми да плаче за нова

Може пък техниката ми да плаче за нова

LIFE'S A GAME FISHING IS SERIOUS
- BAT TODOR RIBARA
- научил се да хвърля
Много хубав шаран и страхотен излет.Браво!

-
- и господ не е толокова добър
Евала батко. 

Да хванеш риба е удоволствие,но да и дариш живот,това не се описва с думи.
-
- новобранец
Браво колега за улова.-Кажи ако може какви са условиата и дали може да се нощува на бодоема. :
С ВЪДИЦА А НЕ С МРЕЖИ
- sapuna
- Модератор
- Обратна връзка:
Доценте,що не мина и ти през кантара?
Старата школа,старата манджа- по добрата риба!!!
Браво!
Митак,проблема със снимките идва от браузъра ти.Обзалагам се,че си с Мозила!
Дай десен над изображението-resize/group image и ще го видиш в цял размер!Другия вариант е с ИЕ,ама аз нещо не го тача!
п.п.Коко,извинявай за разводняването на темата,но доста колеги имат този проблем!

Митак,проблема със снимките идва от браузъра ти.Обзалагам се,че си с Мозила!

п.п.Коко,извинявай за разводняването на темата,но доста колеги имат този проблем!

Писах го някъде и пак ще го повторя - гледайте на резолюция поне 1024 Х 768.
С десен бутон на десктопа -Properties --Settins и го правите.После обратно на 800 Х 600
като мене, че на горната резолюция ми идват ситни буквите ( малък монитор..)
С десен бутон на десктопа -Properties --Settins и го правите.После обратно на 800 Х 600
като мене, че на горната резолюция ми идват ситни буквите ( малък монитор..)
-
- учете се от него