Къде се намирам:  
  Риболов
 Риболов

Сладководен раздел
 Сладководен раздел

Специализиран риболов
 Специализиран риболов

Риболов на мирни риби
 Риболов на мирни риби

naRiba.com

Форум
 Риболов
 Риболов

Сладководен раздел
 Сладководен раздел

Специализиран риболов
 Специализиран риболов

Риболов на мирни риби
 Риболов на мирни риби

Риболов на Толстолоб
Модератор: sapuna
- 
				Бачо Илия
- учете се от него 
Риболов на Толстолоб
Пускам темата за коментар на ефективен любителски риболов риболов на толстолоб. 

Като начало няколко снимки:

Най-левия е т.н. " купешки" , със четири броя тъпи ковани куки , вероятно от небезизвестната марка "Маруто". Точно с него лових вчера (на снимките съм се постарал да представя точното разположение на куките под водата).Всички удари бяха само и единствено на най-долната кука. Стиропорчетата на картинката са си вчерашните Вторият монтаж е моя - с две куки  , леки , от карбонова сплав , тип за " на косъм" ,марка " OWNER". До сега този монтаж съм го ползвал само за "пружина на дъното"- третия монтаж на картинката. Поводите са малко по-дълги и куките са с "око" а не с "лопатка" ( в галерията могат да бъдат разгледани детайлно при максимално увеличение). На всички възли има по една капка каноколит.
  Вторият монтаж е моя - с две куки  , леки , от карбонова сплав , тип за " на косъм" ,марка " OWNER". До сега този монтаж съм го ползвал само за "пружина на дъното"- третия монтаж на картинката. Поводите са малко по-дълги и куките са с "око" а не с "лопатка" ( в галерията могат да бъдат разгледани детайлно при максимално увеличение). На всички възли има по една капка каноколит.
ИЗВОД: За ловене на толстолоби " с пружина под повърхноста" е достатъчна и само една кука , вързана под пружината , втората е за да се ползва един и същи монтаж и за "на дъно" 

Като начало няколко снимки:

Най-левия е т.н. " купешки" , със четири броя тъпи ковани куки , вероятно от небезизвестната марка "Маруто". Точно с него лових вчера (на снимките съм се постарал да представя точното разположение на куките под водата).Всички удари бяха само и единствено на най-долната кука. Стиропорчетата на картинката са си вчерашните
 Вторият монтаж е моя - с две куки  , леки , от карбонова сплав , тип за " на косъм" ,марка " OWNER". До сега този монтаж съм го ползвал само за "пружина на дъното"- третия монтаж на картинката. Поводите са малко по-дълги и куките са с "око" а не с "лопатка" ( в галерията могат да бъдат разгледани детайлно при максимално увеличение). На всички възли има по една капка каноколит.
  Вторият монтаж е моя - с две куки  , леки , от карбонова сплав , тип за " на косъм" ,марка " OWNER". До сега този монтаж съм го ползвал само за "пружина на дъното"- третия монтаж на картинката. Поводите са малко по-дълги и куките са с "око" а не с "лопатка" ( в галерията могат да бъдат разгледани детайлно при максимално увеличение). На всички възли има по една капка каноколит.ИЗВОД: За ловене на толстолоби " с пружина под повърхноста" е достатъчна и само една кука , вързана под пружината , втората е за да се ползва един и същи монтаж и за "на дъно"

Последно промяна от Бачо Илия на Нед Юли 18, 2010 6:37 pm, променено общо 5 пъти.

- GODzillata
- и господ не е толокова добър 
Re: Монтажи за толстолоб
На пружината какво слагаш?

На риба - като на война! Fish'n'chicks!   

Кеч & Рилийс...в тиганааа-аха-ха-хаааа...

Кеч & Рилийс...в тиганааа-аха-ха-хаааа...

- 
				Бачо Илия
- учете се от него 
Обичайна захранка за "на пружина", с аромат на ванилия , ягода , анасон..... Да е по-сипкава за да не седи като камък с часове. Вчера писах че не съм захранвал , ама не е точно така, щото първите 4-5 топки бяха огромни (колкото портокал) и доста по рехави. Свалят целия монтаж заедно с плувката на дъното и после по реда на разпадане на захранката за около десетина минути плувката бавно, бавно, дига монтажа горе- бе "фидер" , кво да го правишGODzillata написа:На пружината какво слагаш?

п.п. плувката е на 40-60 см от пружината!!!
					Последно промяна от Бачо Илия на Сря Юни 18, 2008 2:50 pm, променено общо 1 път.

Ще го пробвам още утре
 Ще го пробвам още утре 
- 
				Бачо Илия
- учете се от него 
Аз пък мечтая да се сблъскам с толстолобите на човека до теб (на аватара)imitev72 написа:Ще го пробвам още утре

Моем да те уредим още веднага, а с мен след 2 седмициIDA написа:Аз пък мечтая да се сблъскам с толстолобите на човека до теб (на аватара)imitev72 написа:Ще го пробвам още утре

- 
				Бачо Илия
- учете се от него 
Темата е за коментар на такъми, техники, тактика, линии, монтажи и т.н. за риболов на толстолоб. Аз ще се опитам да резюмирам писаното до сега по тези въпроси, на базата на личния ми опит, като ще поосъвременя и някои от монтажите, които масово се ползват в момента. Очаквам опита ми в тази насока, да бъде споделен в темата и от колеги които си падат по този "екстрийм".

Последно промяна от Бачо Илия на Чет Юли 15, 2010 11:08 pm, променено общо 1 път.

сажалявам че не е точно по темата но да питам заштото видях снимката дали си доволен от тези пръчици и как се даржат? (говоря за HERCULES 330)

Батко аз съм с фидерче Катана /хеви/ и не се давам та тия 8-9кг.  

- 
				Бачо Илия
- учете се от него 
Аз ,до колкото знам, при Кроки са "двайски"и нагоре  . Иначе и аз има фидерче "Проксима" ( Трабуко) 3.90/4.20 "Екстра Хави" , ама ще има мотане с часове , те просто не се уморяват като шарана и амура и хич не щът да излизат бързо
 . Иначе и аз има фидерче "Проксима" ( Трабуко) 3.90/4.20 "Екстра Хави" , ама ще има мотане с часове , те просто не се уморяват като шарана и амура и хич не щът да излизат бързо  

. Иначе и аз има фидерче "Проксима" ( Трабуко) 3.90/4.20 "Екстра Хави" , ама ще има мотане с часове , те просто не се уморяват като шарана и амура и хич не щът да излизат бързо
- 
				Бачо Илия
- учете се от него 
Ами ако ги бях взел вчера , тия толстолобчета щях да ги дигна на водни ски още в началотоbfk написа:сажалявам че не е точно по темата но да питам заштото видях снимката дали си доволен от тези пръчици и как се даржат? (говоря за HERCULES 330)
 Ами много яки пръти и са по 15 лева (отделно са "антигръмотевични"
 Ами много яки пръти и са по 15 лева (отделно са "антигръмотевични"  )
 )Re: Монтажи за толстолоб
благодаря и наслука с толостолопите 

Ами батко , тогаз при Любо има едни за тролинк с ++++акция и с плетеняк 0.9ммIDA написа:Аз ,до колкото знам, при Кроки са "двайски"и нагоре. Иначе и аз има фидерче "Проксима" ( Трабуко) 3.90/4.20 "Екстра Хави" , ама ще има мотане с часове , те просто не се уморяват като шарана и амура и хич не щът да излизат бързо

Надявам се да стигнат
 Надявам се да стигнат 
Първо благодаря на IDA за подробното и нагледно обяснение.IDA написа:първите 4-5 топки бяха огромни (колкото портокал) и доста по рехави. Свалят целия монтаж заедно с плувката на дъното и после по реда на разпадане на захранката за около десетина минути плувката бавно, бавно, дига монтажа горе- бе "фидер" , кво да го правиш

Второ
 Добре де, през тия 10 минути докато плувката е под вода, ако клъвне, как разбираме (може би по вкарването на пръчката във водата
 Добре де, през тия 10 минути докато плувката е под вода, ако клъвне, как разбираме (може би по вкарването на пръчката във водата   )
 )„Хората цяла седмица чакат да стане петък, цяла година - да стане лято и цял живот - да са щастливи."
Умберто Еко

Умберто Еко
- 
				Бачо Илия
- учете се от него 
По върха на фидера ( като тупне монтажа на дъното , натягам линията) или по камбанката , ако не е "фидер"Stront написа:Първо благодаря на IDA за подробното и нагледно обяснение.IDA написа:първите 4-5 топки бяха огромни (колкото портокал) и доста по рехави. Свалят целия монтаж заедно с плувката на дъното и после по реда на разпадане на захранката за около десетина минути плувката бавно, бавно, дига монтажа горе- бе "фидер" , кво да го правиш
ВтороДобре де, през тия 10 минути докато плувката е под вода, ако клъвне, как разбираме (може би по вкарването на пръчката във водата
)