Къде се намирам:
Риболов
Сладководен раздел
Специализиран риболов
Риболов на мирни риби
naRiba.com

Форум

Риболов на Толстолоб
Модератор: sapuna
-
- учете се от него
Риболов на Толстолоб
Пускам темата за коментар на ефективен любителски риболов риболов на толстолоб.

Като начало няколко снимки:

Най-левия е т.н. " купешки" , със четири броя тъпи ковани куки , вероятно от небезизвестната марка "Маруто". Точно с него лових вчера (на снимките съм се постарал да представя точното разположение на куките под водата).Всички удари бяха само и единствено на най-долната кука. Стиропорчетата на картинката са си вчерашните
Вторият монтаж е моя - с две куки , леки , от карбонова сплав , тип за " на косъм" ,марка " OWNER". До сега този монтаж съм го ползвал само за "пружина на дъното"- третия монтаж на картинката. Поводите са малко по-дълги и куките са с "око" а не с "лопатка" ( в галерията могат да бъдат разгледани детайлно при максимално увеличение). На всички възли има по една капка каноколит.
ИЗВОД: За ловене на толстолоби " с пружина под повърхноста" е достатъчна и само една кука , вързана под пружината , втората е за да се ползва един и същи монтаж и за "на дъно"

Като начало няколко снимки:

Най-левия е т.н. " купешки" , със четири броя тъпи ковани куки , вероятно от небезизвестната марка "Маруто". Точно с него лових вчера (на снимките съм се постарал да представя точното разположение на куките под водата).Всички удари бяха само и единствено на най-долната кука. Стиропорчетата на картинката са си вчерашните

ИЗВОД: За ловене на толстолоби " с пружина под повърхноста" е достатъчна и само една кука , вързана под пружината , втората е за да се ползва един и същи монтаж и за "на дъно"

Последно промяна от Бачо Илия на Нед Юли 18, 2010 6:37 pm, променено общо 5 пъти.
- GODzillata
- и господ не е толокова добър
Re: Монтажи за толстолоб
На пружината какво слагаш?
На риба - като на война! Fish'n'chicks!
Кеч & Рилийс...в тиганааа-аха-ха-хаааа...

Кеч & Рилийс...в тиганааа-аха-ха-хаааа...

-
- учете се от него
Обичайна захранка за "на пружина", с аромат на ванилия , ягода , анасон..... Да е по-сипкава за да не седи като камък с часове. Вчера писах че не съм захранвал , ама не е точно така, щото първите 4-5 топки бяха огромни (колкото портокал) и доста по рехави. Свалят целия монтаж заедно с плувката на дъното и после по реда на разпадане на захранката за около десетина минути плувката бавно, бавно, дига монтажа горе- бе "фидер" , кво да го правишGODzillata написа:На пружината какво слагаш?

п.п. плувката е на 40-60 см от пружината!!!
Последно промяна от Бачо Илия на Сря Юни 18, 2008 2:50 pm, променено общо 1 път.

-
- учете се от него
Аз пък мечтая да се сблъскам с толстолобите на човека до теб (на аватара)imitev72 написа:Ще го пробвам още утре

Моем да те уредим още веднага, а с мен след 2 седмициIDA написа:Аз пък мечтая да се сблъскам с толстолобите на човека до теб (на аватара)imitev72 написа:Ще го пробвам още утре
![]()
![]()

-
- учете се от него
Темата е за коментар на такъми, техники, тактика, линии, монтажи и т.н. за риболов на толстолоб. Аз ще се опитам да резюмирам писаното до сега по тези въпроси, на базата на личния ми опит, като ще поосъвременя и някои от монтажите, които масово се ползват в момента. Очаквам опита ми в тази насока, да бъде споделен в темата и от колеги които си падат по този "екстрийм".

Последно промяна от Бачо Илия на Чет Юли 15, 2010 11:08 pm, променено общо 1 път.
сажалявам че не е точно по темата но да питам заштото видях снимката дали си доволен от тези пръчици и как се даржат? (говоря за HERCULES 330)
Батко аз съм с фидерче Катана /хеви/ и не се давам та тия 8-9кг.

-
- учете се от него
Аз ,до колкото знам, при Кроки са "двайски"и нагоре
. Иначе и аз има фидерче "Проксима" ( Трабуко) 3.90/4.20 "Екстра Хави" , ама ще има мотане с часове , те просто не се уморяват като шарана и амура и хич не щът да излизат бързо 

-
- учете се от него
Ами ако ги бях взел вчера , тия толстолобчета щях да ги дигна на водни ски още в началотоbfk написа:сажалявам че не е точно по темата но да питам заштото видях снимката дали си доволен от тези пръчици и как се даржат? (говоря за HERCULES 330)

благодаря и наслука с толостолопите 

Ами батко , тогаз при Любо има едни за тролинк с ++++акция и с плетеняк 0.9ммIDA написа:Аз ,до колкото знам, при Кроки са "двайски"и нагоре. Иначе и аз има фидерче "Проксима" ( Трабуко) 3.90/4.20 "Екстра Хави" , ама ще има мотане с часове , те просто не се уморяват като шарана и амура и хич не щът да излизат бързо

Първо благодаря на IDA за подробното и нагледно обяснение.IDA написа:първите 4-5 топки бяха огромни (колкото портокал) и доста по рехави. Свалят целия монтаж заедно с плувката на дъното и после по реда на разпадане на захранката за около десетина минути плувката бавно, бавно, дига монтажа горе- бе "фидер" , кво да го правиш
п.п. плувката е на 40-60 см от пружината!!!

Второ

„Хората цяла седмица чакат да стане петък, цяла година - да стане лято и цял живот - да са щастливи."
Умберто Еко
Умберто Еко
-
- учете се от него
По върха на фидера ( като тупне монтажа на дъното , натягам линията) или по камбанката , ако не е "фидер"Stront написа:Първо благодаря на IDA за подробното и нагледно обяснение.IDA написа:първите 4-5 топки бяха огромни (колкото портокал) и доста по рехави. Свалят целия монтаж заедно с плувката на дъното и после по реда на разпадане на захранката за около десетина минути плувката бавно, бавно, дига монтажа горе- бе "фидер" , кво да го правиш
п.п. плувката е на 40-60 см от пружината!!!![]()
ВтороДобре де, през тия 10 минути докато плувката е под вода, ако клъвне, как разбираме (може би по вкарването на пръчката във водата
)