Къде се намирам:
Риболов
Сладководен раздел
Специализиран риболов
Риболов на мирни риби
naRiba.com

Форум

Риболов на Толстолоб
Модератор: sapuna
Re: Монтажи за толстолоб
Благодаря!
Ей ся им скъсах шортите
Ей ся им скъсах шортите

„Хората цяла седмица чакат да стане петък, цяла година - да стане лято и цял живот - да са щастливи."
Умберто Еко
Умберто Еко
-
- ще става разбирач
- Обратна връзка:
За този метод за ловене на толупи само бях чувал!
Радвам се че работи и е успешен!
Предполагам че рибата се закача,засмуквайки от падащата към дъното захранка !
и затова работи само долната кука.
Но не се опитва да налапа цялата пружина щом не се закача за горните!
Ще го пробвам при първа възможност!
и затова работи само долната кука.
Но не се опитва да налапа цялата пружина щом не се закача за горните!
Верния път е най-къс!
-
- учете се от него
Понякога , при сгомнясано или хладно време , не седят "горе" , ами си седят "долу" При това положение , ето така:

Вчера единия фидер беше с този монтаж , обаче те бяха "горе " и след 2-3 часа бездействие го събрахIDA написа:След доста години боричкане със зверовете по разни водоеми(в 90% от случаите арендни) съм си изработил следната методика за ловене на толстолоб: Здрави пръти за риболов "на дъно" , моите са триметрови двуколенни на "ДАМ" с акция 50-100 гр. , макари 5-ци , "Гребенщайн" , влакно "Colmic-POWER, 0.30" -250м на шпулите , стойки(много важен момент) метални Г-образни за "на дъно" , здраво забити , прътите под ъгъл 45 градуса на 1-2 метра един от друг. Пружините е добре да имат допълнително утежнние вътре на оста.+здрави карабинки с вирбел. Връзвам само две куки , по една в двата края на пружината с по-дълъг конец от този на готовите пружини -10-12см. Куките са задължително с "око" , а не с "лопатка" , номер 3/4 , леки , карбонови черни (аз ползвам OWNER) Възела е като на куки с лопатка , като конеца не минава през окото за да не се протрива при "битката" Не ползвам куки с лопатка , имал съм случаи лопатката да реже конеца на възела. На куките стиропорени топчета , жълти, бяли или зелени-средния размер.
Захранка- за еднодневен риболов с две или три дънни въдици(моите са три)- 3/4 килограма финно смляно слънчогледово кюспе+два пакета готова захранка (БГ.) ,качеството няма значение , има значение количеството, + ароматизатори. Първоначално захранвам с 10-12 големи (портокал) топки на не повече от 15-20 метра от брега и радиус на петното 1-2 метра , стегнати , да се разбиват при удар в дъното. На пружинините пак такива , но по глетави топки+стиропорите. Желателно е да се подбира дълбочина до 4.5-5.5метра за да не се смачква стиропора от налягането. Итрите дънни се замятатат в петното 1-2метра , аз замятам с отворена скоба , пръта в дясната ръка , в лявата ръка влакното и "отдолу- нагоре" , обират се коремите и на стойките . Авансите се регулират "на скъсване" , при това регулиране толстолоби по 7-8 килограма "вземат" по 50-60 метра аванс и то "на пета без съединител". Хвърлям в/у петното още 5-6 големи , по рехави топки , сглабям кепа 3.50м , глава 750х600 и чакамАко се слага камбанка , трябва да е такава че да пада сама при удар -няма никакво време да се сваля
![]()
Поздрави

Приятелю ,току що говорих с Любака, покани ни специално за риболов на толстолоб,но каза да си вземем и водни ски
щото били 18+

-
- учете се от него
Закачва се изплювайки , засмуканата кука- много важен момент относно вида на куките!!!!veso написа:За този метод за ловене на толупи само бях чувал!
и затова работи само долната кука.Но не се опитва да налапа цялата пружина щом не се закача за горните!
-
- ще става разбирач
- Обратна връзка:
Опаа това май значи куки с дълго стебло и закривено ухо към острието ?
Ти затова говореше за некви косми някъде, ама незнам ако сложиш въпросния бял на косъма дали няма да го задърпа някои дребосък например
Ти затова говореше за некви косми някъде, ама незнам ако сложиш въпросния бял на косъма дали няма да го задърпа някои дребосък например
Верния път е най-къс!
- GODzillata
- и господ не е толокова добър
Що направо не пуснеш снимки и на куките, както и да кажеш кои номера са за предпочитане.
Иначе и аз нямам търпение да пробвам този монтаж. 

На риба - като на война! Fish'n'chicks!
Кеч & Рилийс...в тиганааа-аха-ха-хаааа...

-
- учете се от него
Ми виж ги в галерията на макс. увеличение- монтажите с двете куки!!! Нямам в момента куки-айляк , от този типGODzillata написа:Що направо не пуснеш снимки и на куките, както и да кажеш кои номера са за предпочитане.Иначе и аз нямам търпение да пробвам този монтаж.

-
- учете се от него
Хехе... , нали ти казах. Трябва да сглобим някаква схема за "работно" посещение на гьолаimitev72 написа:Приятелю ,току що говорих с Любака, покани ни специално за риболов на толстолоб,но каза да си вземем и водни ски![]()
щото били 18+
![]()

- GODzillata
- и господ не е толокова добър
Пак ли за такъв змей? : http://gallery.nariba.com/showphoto.php ... 500&page=1 ?IDA написа:...пък и да взема да си дооборудвам мухарката........![]()
![]()
Разгледах монтажите, впечатляващо, благодаря, че го сподели!

На риба - като на война! Fish'n'chicks!

-
- учете се от него
Това за косъма и за белия е майтапveso написа:Опаа това май значи куки с дълго стебло и закривено ухо към острието ?

Колеги всичко разбрах само не разбрах къде ги ловите в момента.Споделете ако не е тайна.Че и аз от две години на сам се вманиачих по този вид риболов.
Георги Тенев
-
- учете се от него
В 90% от случаите , по разни арендни водоеми. Преди имаше много на Оризаре(до Пловдив) , там са ми и най-големите подвизи , само че "на плувка" ( 1987/8/9 г.) .Сега не знам как е тамgeorgi30 написа:Колеги всичко разбрах само не разбрах къде ги ловите в момента.Споделете ако не е тайна.Че и аз от две години на сам се вманиачих по този вид риболов.

Последно промяна от Бачо Илия на Чет Юли 15, 2010 11:01 pm, променено общо 1 път.
- chestarfield
- кандидат преподавател
- Обратна връзка:
точно и аз използвам същия монтаж с тази разлика че махам оловото одоло на прожината.захранката ми е 2 хляба 3 пакета царевично брашно бъркам със вода да стани рехава.стериопор на куките и през 15-20 минути рестарт и гледаш да хвърляш на петното.но казвам ви не секи толостолоб кълве на този монтаж.....да не развалям мерака ви но на Езерово ма самнявя да кълве така. този монтаж е за малки язовирчета и дупки другаде е 1 на 1000 да одари.лично мнение и от опит говоря.а и зависи със какво хранат рибите във гиола. на 3 километра от асеновград е вила артемис там например ги хранат със курасани.и естествено купуваш 15 курасана и посъщия начин деистваш. на Тополово например си дава и на дъно на прожина. така че според средата, храната,и тн.
-
- учете се от него
Те , муцуните , си иматДЕНОНОЩЕН постоянен маршшрут , нощуват в по-дълбокото , а после през деня обикалят целия гьол по периметъра!!! За какъв да ходя в 5.00 , като те бавно, бавно ще дойдат там към 11.00 (примерно)chestarfield написа:.....да не развалям мерака ви но на Езерово ма самнявя да кълве така. този монтаж е за малки язовирчета и дупки другаде е 1 на 1000 да одари.лично мнение и от опит говоря.а и зависи със какво хранат рибите във гиола..

п.п. и не ми разваляй мерака за Езерово , особенно нощем , на светещо , с директен. Отделно , дано си достъкмя мухарката , тия Шекспирите , не внасят шнурове 9/10 клас , пък със 6/7 , беш ли мааму дали ще мога да заметна