Риболов на Толстолоб

Модератор: sapuna

Публикувай отговор
Аватар
Koleff
и господ не е толокова добър

Re: Монтажи за толстолоб

Мнение от Koleff »

Благодаря!
Ей ся им скъсах шортите :lol:
„Хората цяла седмица чакат да стане петък, цяла година - да стане лято и цял живот - да са щастливи."
Умберто Еко
veso
ще става разбирач
ще става разбирач
Обратна връзка:

Мнение от veso »

За този метод за ловене на толупи само бях чувал!
Радвам се че работи и е успешен!

Предполагам че рибата се закача,засмуквайки от падащата към дъното захранка !
и затова работи само долната кука.
Но не се опитва да налапа цялата пружина щом не се закача за горните!
Ще го пробвам при първа възможност!
Верния път е най-къс!
Бачо Илия
учете се от него
учете се от него

Мнение от Бачо Илия »

Понякога , при сгомнясано или хладно време , не седят "горе" , ами си седят "долу" При това положение , ето така:
IDA написа:След доста години боричкане със зверовете по разни водоеми(в 90% от случаите арендни) съм си изработил следната методика за ловене на толстолоб: Здрави пръти за риболов "на дъно" , моите са триметрови двуколенни на "ДАМ" с акция 50-100 гр. , макари 5-ци , "Гребенщайн" , влакно "Colmic-POWER, 0.30" -250м на шпулите , стойки(много важен момент) метални Г-образни за "на дъно" , здраво забити , прътите под ъгъл 45 градуса на 1-2 метра един от друг. Пружините е добре да имат допълнително утежнние вътре на оста.+здрави карабинки с вирбел. Връзвам само две куки , по една в двата края на пружината с по-дълъг конец от този на готовите пружини -10-12см. Куките са задължително с "око" , а не с "лопатка" , номер 3/4 , леки , карбонови черни (аз ползвам OWNER) Възела е като на куки с лопатка , като конеца не минава през окото за да не се протрива при "битката" Не ползвам куки с лопатка , имал съм случаи лопатката да реже конеца на възела. На куките стиропорени топчета , жълти, бяли или зелени-средния размер.
Захранка- за еднодневен риболов с две или три дънни въдици(моите са три)- 3/4 килограма финно смляно слънчогледово кюспе+два пакета готова захранка (БГ.) ,качеството няма значение , има значение количеството, + ароматизатори. Първоначално захранвам с 10-12 големи (портокал) топки на не повече от 15-20 метра от брега и радиус на петното 1-2 метра , стегнати , да се разбиват при удар в дъното. На пружинините пак такива , но по глетави топки+стиропорите. Желателно е да се подбира дълбочина до 4.5-5.5метра за да не се смачква стиропора от налягането. Итрите дънни се замятатат в петното 1-2метра , аз замятам с отворена скоба , пръта в дясната ръка , в лявата ръка влакното и "отдолу- нагоре" , обират се коремите и на стойките . Авансите се регулират "на скъсване" , при това регулиране толстолоби по 7-8 килограма "вземат" по 50-60 метра аванс и то "на пета без съединител". Хвърлям в/у петното още 5-6 големи , по рехави топки , сглабям кепа 3.50м , глава 750х600 и чакам :D Ако се слага камбанка , трябва да е такава че да пада сама при удар -няма никакво време да се сваля :D
Поздрави :D
Вчера единия фидер беше с този монтаж , обаче те бяха "горе " и след 2-3 часа бездействие го събрах 8)
Изображение
Аватар
Митев
учете се от него
учете се от него

Мнение от Митев »

Приятелю ,току що говорих с Любака, покани ни специално за риболов на толстолоб,но каза да си вземем и водни ски :lol: :lol: щото били 18+ :drinkers: :drinkers:
Бачо Илия
учете се от него
учете се от него

Мнение от Бачо Илия »

veso написа:За този метод за ловене на толупи само бях чувал!
Радвам се че работи и е успешен!

Предполагам че рибата се закача,засмуквайки от падащата към дъното захранка !
и затова работи само долната кука.
Но не се опитва да налапа цялата пружина щом не се закача за горните!
Ще го пробвам при първа възможност!
Закачва се изплювайки , засмуканата кука- много важен момент относно вида на куките!!!!
Изображение
veso
ще става разбирач
ще става разбирач
Обратна връзка:

Мнение от veso »

Опаа това май значи куки с дълго стебло и закривено ухо към острието ?
Ти затова говореше за некви косми някъде, ама незнам ако сложиш въпросния бял на косъма дали няма да го задърпа някои дребосък например
Верния път е най-къс!
Аватар
GODzillata

Мнение от GODzillata »

Що направо не пуснеш снимки и на куките, както и да кажеш кои номера са за предпочитане. :roll: Иначе и аз нямам търпение да пробвам този монтаж. :D
На риба - като на война! Fish'n'chicks! :mrgreen:
Кеч & Рилийс...в тиганааа-аха-ха-хаааа...Изображение
Бачо Илия
учете се от него
учете се от него

Мнение от Бачо Илия »

GODzillata написа:Що направо не пуснеш снимки и на куките, както и да кажеш кои номера са за предпочитане. :roll: Иначе и аз нямам търпение да пробвам този монтаж. :D
Ми виж ги в галерията на макс. увеличение- монтажите с двете куки!!! Нямам в момента куки-айляк , от този тип :oops: Номера 3/4 , писал съм го в цитата по-горе :wink: :wink: :wink:
Изображение
Бачо Илия
учете се от него
учете се от него

Мнение от Бачо Илия »

imitev72 написа:Приятелю ,току що говорих с Любака, покани ни специално за риболов на толстолоб,но каза да си вземем и водни ски :lol: :lol: щото били 18+ :drinkers: :drinkers:
Хехе... , нали ти казах. Трябва да сглобим някаква схема за "работно" посещение на гьола :D :D :D Само да се понаглася от към влакна и това-онова , пък и да взема да си дооборудвам мухарката........ :D :D :D
Изображение
Аватар
GODzillata

Мнение от GODzillata »

IDA написа:...пък и да взема да си дооборудвам мухарката........ :D :D :D
Пак ли за такъв змей? : http://gallery.nariba.com/showphoto.php ... 500&page=1 ?

Разгледах монтажите, впечатляващо, благодаря, че го сподели! :drinkers: :)
На риба - като на война! Fish'n'chicks! :mrgreen:
Кеч & Рилийс...в тиганааа-аха-ха-хаааа...Изображение
Бачо Илия
учете се от него
учете се от него

Мнение от Бачо Илия »

veso написа:Опаа това май значи куки с дълго стебло и закривено ухо към острието ?
Ти затова говореше за некви косми някъде, ама незнам ако сложиш въпросния бял на косъма дали няма да го задърпа някои дребосък например
Това за косъма и за белия е майтап :oops: :oops: :oops: Куката трябва да е за "на косъм" :idea:
Изображение
georgi30
ще става разбирач
ще става разбирач

Мнение от georgi30 »

Колеги всичко разбрах само не разбрах къде ги ловите в момента.Споделете ако не е тайна.Че и аз от две години на сам се вманиачих по този вид риболов.
Георги Тенев
Бачо Илия
учете се от него
учете се от него

Мнение от Бачо Илия »

georgi30 написа:Колеги всичко разбрах само не разбрах къде ги ловите в момента.Споделете ако не е тайна.Че и аз от две години на сам се вманиачих по този вид риболов.
В 90% от случаите , по разни арендни водоеми. Преди имаше много на Оризаре(до Пловдив) , там са ми и най-големите подвизи , само че "на плувка" ( 1987/8/9 г.) .Сега не знам как е там :roll:
:wink:
Последно промяна от Бачо Илия на Чет Юли 15, 2010 11:01 pm, променено общо 1 път.
Изображение
Аватар
chestarfield
кандидат преподавател
кандидат преподавател
Обратна връзка:

Мнение от chestarfield »

точно и аз използвам същия монтаж с тази разлика че махам оловото одоло на прожината.захранката ми е 2 хляба 3 пакета царевично брашно бъркам със вода да стани рехава.стериопор на куките и през 15-20 минути рестарт и гледаш да хвърляш на петното.но казвам ви не секи толостолоб кълве на този монтаж.....да не развалям мерака ви но на Езерово ма самнявя да кълве така. този монтаж е за малки язовирчета и дупки другаде е 1 на 1000 да одари.лично мнение и от опит говоря.а и зависи със какво хранат рибите във гиола. на 3 километра от асеновград е вила артемис там например ги хранат със курасани.и естествено купуваш 15 курасана и посъщия начин деистваш. на Тополово например си дава и на дъно на прожина. така че според средата, храната,и тн.
http://www.facebook.com/karakshans
Асен Йорданов Кацаров
Асеновград
Бачо Илия
учете се от него
учете се от него

Мнение от Бачо Илия »

chestarfield написа:.....да не развалям мерака ви но на Езерово ма самнявя да кълве така. този монтаж е за малки язовирчета и дупки другаде е 1 на 1000 да одари.лично мнение и от опит говоря.а и зависи със какво хранат рибите във гиола..
Те , муцуните , си иматДЕНОНОЩЕН постоянен маршшрут , нощуват в по-дълбокото , а после през деня обикалят целия гьол по периметъра!!! За какъв да ходя в 5.00 , като те бавно, бавно ще дойдат там към 11.00 (примерно) :lol:

п.п. и не ми разваляй мерака за Езерово , особенно нощем , на светещо , с директен. Отделно , дано си достъкмя мухарката , тия Шекспирите , не внасят шнурове 9/10 клас , пък със 6/7 , беш ли мааму дали ще мога да заметна :roll: Утре ще мина да си взема директния за Езерово :D :D :D
Изображение
Публикувай отговор

Обратно към “Риболов на мирни риби”