Къде се намирам:
Риболов
Сладководен раздел
Специализиран риболов
Риболов на мирни риби
naRiba.com

Форум




Въпрос за Варенето на Царевицата
Модератор: sapuna
- Камбата
- сериозен играч
- Мнения: 2378
- Регистриран на: Нед Ное 26, 2006 6:05 pm
- Местоположение: Варна,Морето,сините вълни...
- Обратна връзка:
Re: Въпрос за Варенето на Царевицата
Аз съм фен на накисването.Правя следното нещо:
В зависимост от продължителността на бъдещия излет,приготвям количеството суха царевица.В случая в момeнта съм накиснал две кила.
Взимам една купичка и в нея с малко вода разбивам две Степчета с аромат на ягода + няколко лъжици захар.Изсипвам царевицата в подходящ съд,например туба от минерална вода,или кофа,в случая кофа.Наливам необходимото количество вода и доливам разтворените степчета.Оставям да се кисне една-двe седмици преди излета и след това в един гевгир да се оцеди.Царевицата е станала мека,идеална за захранка.
Отделно от царевицата,предназначена за захранка си разбивам едно степче с аромат на ягода в бурканче.Пълня бурканчето с едри избрани зърна,които да ми служат за стръв и затварям капачето.Оставям да се накисват колкото захранката и това е.
Ето и снимка на стръвта:
http://gallery.nariba.com/showphoto.php ... =1&cat=500
http://gallery.nariba.com/showphoto.php ... =1&cat=500
В зависимост от продължителността на бъдещия излет,приготвям количеството суха царевица.В случая в момeнта съм накиснал две кила.
Взимам една купичка и в нея с малко вода разбивам две Степчета с аромат на ягода + няколко лъжици захар.Изсипвам царевицата в подходящ съд,например туба от минерална вода,или кофа,в случая кофа.Наливам необходимото количество вода и доливам разтворените степчета.Оставям да се кисне една-двe седмици преди излета и след това в един гевгир да се оцеди.Царевицата е станала мека,идеална за захранка.
Отделно от царевицата,предназначена за захранка си разбивам едно степче с аромат на ягода в бурканче.Пълня бурканчето с едри избрани зърна,които да ми служат за стръв и затварям капачето.Оставям да се накисват колкото захранката и това е.

Ето и снимка на стръвта:
http://gallery.nariba.com/showphoto.php ... =1&cat=500
http://gallery.nariba.com/showphoto.php ... =1&cat=500
"Риболовът на дивите риби е твърде ценен, за да бъдат те улавяни само веднъж!"
- Лий Улф - 1939 г.
- Лий Улф - 1939 г.
Re: Въпрос за Варенето на Царевицата
Според мен и двата начина са удачни/киснене и варене/зависи от водоема и желанието на шарко.Пробвай и двата варианта на един и същ водоем и ще разбереш кой е по удачен.
TROYAN CARP TEAM
- MiTaKa™
- сериозен играч
- Мнения: 1396
- Регистриран на: Пет Фев 09, 2007 9:34 pm
- Местоположение: От СоФиЯ Бе БаТе
- Обратна връзка:
Re: Въпрос за Варенето на Царевицата
мм това е интересен начин , а и царевицата мн добре изглежда непременно ще го пробвам , благодаря ви колегиКамбата написа:Аз съм фен на накисването.Правя следното нещо:
В зависимост от продължителността на бъдещия излет,приготвям количеството суха царевица.В случая в момeнта съм накиснал две кила.
Взимам една купичка и в нея с малко вода разбивам две Степчета с аромат на ягода + няколко лъжици захар.Изсипвам царевицата в подходящ съд,например туба от минерална вода,или кофа,в случая кофа.Наливам необходимото количество вода и доливам разтворените степчета.Оставям да се кисне една-двe седмици преди излета и след това в един гевгир да се оцеди.Царевицата е станала мека,идеална за захранка.
Отделно от царевицата,предназначена за захранка си разбивам едно степче с аромат на ягода в бурканче.Пълня бурканчето с едри избрани зърна,които да ми служат за стръв и затварям капачето.Оставям да се накисват колкото захранката и това е.![]()
Ето и снимка на стръвта:
http://gallery.nariba.com/showphoto.php ... =1&cat=500
http://gallery.nariba.com/showphoto.php ... =1&cat=500

Re: Въпрос за Варенето на Царевицата
Митак, добре си се ориентирал към царевицата, зарежи ги тия протеинови топчета, много скъпо, голяма хамалогия като изработка, и накрая НИЩО. Четири години ходих по мъките и накрая ги захвърлих. Казвам ти от личен опит - везните накланят към царевичката, откъдето и да го погледнеш. Тук има много изстрадали риболовци, слушай ги. Царевицата се кисне, не се вари. 4-5 дена във вода и е готова. За стръв избираш направо от кофата. Аз не харесвам царевица тип конски зъб. На Камбата царевицата не ми харесва. Освен това зърната са се свили, може би слага спирт в бурканчето. Спирта изсмуква зърната, а трябва да си останат сочни и надути. Ако искаш да консервираш накисната царевица, използувай консервант на кристали, има го във всички маркети. Става въпрос за киснене на стара, суха царевица, а не млечна
. Използувай техника "на косъм"-царевичка,повдигач, царевичка. Наслука!
http://www.bgribolov.com/petition

http://www.bgribolov.com/petition
Последно промяна от Diman на Съб Юни 28, 2008 11:46 pm, променено общо 3 пъти.
-
- и господ не е толокова добър
- Мнения: 13896
- Регистриран на: Вто Яну 02, 2007 9:11 pm
- Местоположение: св.Влас
Re: Въпрос за Варенето на Царевицата
За мене,най добрата царевица е варената
Ако нямам време я късна с един пакет шаранова захранка,и се ароматизира,и прави петно при захранване 


Да хванеш риба е удоволствие,но да и дариш живот,това не се описва с думи.
Re: Въпрос за Варенето на Царевицата
MiTak, относно добавките ти препоръчвам да се придържаш към натуралния цвят и аромат на царевицата.
http://www.bgribolov.com/petition
http://www.bgribolov.com/petition
Последно промяна от Diman на Съб Юни 28, 2008 11:47 pm, променено общо 2 пъти.
- Венелин Радушев
- разбира нещата
- Мнения: 1026
- Регистриран на: Пон Юни 09, 2008 6:37 pm
- Местоположение: Силистра
Re: Въпрос за Варенето на Царевицата
Според мен след прясната /млечна/ царевица най-добра е покълналата.
В тъмно помещение слагаш памучеп парцал /стара дреха/ слагаш нужното количество царевица върху негозавиваш и навлажняваш обилно парцала/трябва да се следи да не е сух/. ....
В тъмно помещение слагаш памучеп парцал /стара дреха/ слагаш нужното количество царевица върху негозавиваш и навлажняваш обилно парцала/трябва да се следи да не е сух/. ....
"Досадното на този свят е, че идиотите са уверени в себе си, а умните са изпълнени със съмнения."
Re: Въпрос за Варенето на Царевицата
домашната царевица е идеална за варене и е перфектна за захранка също така и за стръф разбирасе за поголеми шарковци и търпение даги уловиш
Re: Въпрос за Варенето на Царевицата
Вариш царевицата докато не омекне и не заври.Преди да я сложиш на куката махаш люспата с която е обвита!
Re: Въпрос за Варенето на Царевицата
Аз си раздделям царевицата на 3 . Едната я вара без да слагам нищо на нея! Другата в една тенждера с 10 ванилий .
А последния раздел с едно степче (ягода)

А последния раздел с едно степче (ягода)


I am needed on the nature, as well she of me ! Just keep her...
Re: Въпрос за Варенето на Царевицата
А аз права следното:
Като пристигна на мястото Х чувала с царевицата се слага в водата да се кисне, нося си саджак и тенекия паля оган и варя 2 часа половин тенекия царевица за първото захранване.
След това всяко захранване по 1/3 тенекия царевица варена, храня по 1 път на ден сутрин рано.
В тази царевица която е за захранка не слагам никви глупости,за да може рибата да намери зърната които са на куката (ароматизирани).
Тази година най добър резултат имам на вакумирана ванилиа.
Приготвиам я по следния начин:
Изсипвам пакетчето в малък съд заливам с вода варя 10 минути и сипвам в буркан и затварям, като истине е готова за пребиване на рибата
Зърната са достатъчно твърди за да не падат от куката поне 5 часа на Дунав
успех
Като пристигна на мястото Х чувала с царевицата се слага в водата да се кисне, нося си саджак и тенекия паля оган и варя 2 часа половин тенекия царевица за първото захранване.
След това всяко захранване по 1/3 тенекия царевица варена, храня по 1 път на ден сутрин рано.
В тази царевица която е за захранка не слагам никви глупости,за да може рибата да намери зърната които са на куката (ароматизирани).
Тази година най добър резултат имам на вакумирана ванилиа.
Приготвиам я по следния начин:
Изсипвам пакетчето в малък съд заливам с вода варя 10 минути и сипвам в буркан и затварям, като истине е готова за пребиване на рибата

Зърната са достатъчно твърди за да не падат от куката поне 5 часа на Дунав

успех

- sapuna
- Модератор
- Мнения: 11750
- Регистриран на: Вто Сеп 06, 2005 1:15 am
- Местоположение: Горна Оряховица
- Обратна връзка:
Re: Въпрос за Варенето на Царевицата
Една забележка---обелвай ципата на зърната за стръв!
Втората---залагайте на сухата бе хора!

Втората---залагайте на сухата бе хора!
-
- новобранец
- Мнения: 2
- Регистриран на: Съб Дек 08, 2007 12:08 am
- Местоположение: временно в банско
Re: Въпрос за Варенето на Царевицата
Ето това се появи у дома на варена царевица.


Re: Въпрос за Варенето на Царевицата
нищто не добавяш само я вариш половин един часMiTaKa™ написа: Колеги я даите некоя рецептичка за домашно приготвена царевица , смисъл при варенето нещо добавяте ли ,а също така и от каде може да се закупи повечко от София ,даите някакви съвети по време на цялата операция
ако искаш да и придадеш някъкъв аромат сипваш от него във водата
И ЛОВЕЦ СЪМ И РИБАР СЪМ
Re: Въпрос за Варенето на Царевицата
ти слагш ли отделно вода или разтворът се състои само от тея степчета с ароматаMiTaKa™ написа:мм това е интересен начин , а и царевицата мн добре изглежда непременно ще го пробвам , благодаря ви колегиКамбата написа:Аз съм фен на накисването.Правя следното нещо:
В зависимост от продължителността на бъдещия излет,приготвям количеството суха царевица.В случая в момeнта съм накиснал две кила.
Взимам една купичка и в нея с малко вода разбивам две Степчета с аромат на ягода + няколко лъжици захар.Изсипвам царевицата в подходящ съд,например туба от минерална вода,или кофа,в случая кофа.Наливам необходимото количество вода и доливам разтворените степчета.Оставям да се кисне една-двe седмици преди излета и след това в един гевгир да се оцеди.Царевицата е станала мека,идеална за захранка.
Отделно от царевицата,предназначена за захранка си разбивам едно степче с аромат на ягода в бурканче.Пълня бурканчето с едри избрани зърна,които да ми служат за стръв и затварям капачето.Оставям да се накисват колкото захранката и това е.![]()
Ето и снимка на стръвта:
http://gallery.nariba.com/showphoto.php ... =1&cat=500
http://gallery.nariba.com/showphoto.php ... =1&cat=500
И ЛОВЕЦ СЪМ И РИБАР СЪМ