Въпрос за Варенето на Царевицата

Модератор: sapuna

Аватар
Камбата
сериозен играч
сериозен играч
Мнения: 2378
Регистриран на: Нед Ное 26, 2006 6:05 pm
Местоположение: Варна,Морето,сините вълни...
Обратна връзка:

Re: Въпрос за Варенето на Царевицата

Мнение от Камбата »

Аз съм фен на накисването.Правя следното нещо:

В зависимост от продължителността на бъдещия излет,приготвям количеството суха царевица.В случая в момeнта съм накиснал две кила.

Взимам една купичка и в нея с малко вода разбивам две Степчета с аромат на ягода + няколко лъжици захар.Изсипвам царевицата в подходящ съд,например туба от минерална вода,или кофа,в случая кофа.Наливам необходимото количество вода и доливам разтворените степчета.Оставям да се кисне една-двe седмици преди излета и след това в един гевгир да се оцеди.Царевицата е станала мека,идеална за захранка.

Отделно от царевицата,предназначена за захранка си разбивам едно степче с аромат на ягода в бурканче.Пълня бурканчето с едри избрани зърна,които да ми служат за стръв и затварям капачето.Оставям да се накисват колкото захранката и това е. :lol:

Ето и снимка на стръвта:

http://gallery.nariba.com/showphoto.php ... =1&cat=500

http://gallery.nariba.com/showphoto.php ... =1&cat=500
"Риболовът на дивите риби е твърде ценен, за да бъдат те улавяни само веднъж!"

- Лий Улф - 1939 г.
Аватар
koina4eto
новобранец
новобранец
Мнения: 30
Регистриран на: Чет Апр 10, 2008 4:16 pm
Местоположение: ТРОЯН

Re: Въпрос за Варенето на Царевицата

Мнение от koina4eto »

Според мен и двата начина са удачни/киснене и варене/зависи от водоема и желанието на шарко.Пробвай и двата варианта на един и същ водоем и ще разбереш кой е по удачен.
TROYAN CARP TEAM
Аватар
MiTaKa™
сериозен играч
сериозен играч
Мнения: 1396
Регистриран на: Пет Фев 09, 2007 9:34 pm
Местоположение: От СоФиЯ Бе БаТе
Обратна връзка:

Re: Въпрос за Варенето на Царевицата

Мнение от MiTaKa™ »

Камбата написа:Аз съм фен на накисването.Правя следното нещо:

В зависимост от продължителността на бъдещия излет,приготвям количеството суха царевица.В случая в момeнта съм накиснал две кила.

Взимам една купичка и в нея с малко вода разбивам две Степчета с аромат на ягода + няколко лъжици захар.Изсипвам царевицата в подходящ съд,например туба от минерална вода,или кофа,в случая кофа.Наливам необходимото количество вода и доливам разтворените степчета.Оставям да се кисне една-двe седмици преди излета и след това в един гевгир да се оцеди.Царевицата е станала мека,идеална за захранка.

Отделно от царевицата,предназначена за захранка си разбивам едно степче с аромат на ягода в бурканче.Пълня бурканчето с едри избрани зърна,които да ми служат за стръв и затварям капачето.Оставям да се накисват колкото захранката и това е. :lol:

Ето и снимка на стръвта:

http://gallery.nariba.com/showphoto.php ... =1&cat=500

http://gallery.nariba.com/showphoto.php ... =1&cat=500
мм това е интересен начин , а и царевицата мн добре изглежда непременно ще го пробвам , благодаря ви колеги
Изображение
Diman
разбира нещата
разбира нещата
Мнения: 1135
Регистриран на: Съб Май 31, 2008 3:12 pm

Re: Въпрос за Варенето на Царевицата

Мнение от Diman »

Митак, добре си се ориентирал към царевицата, зарежи ги тия протеинови топчета, много скъпо, голяма хамалогия като изработка, и накрая НИЩО. Четири години ходих по мъките и накрая ги захвърлих. Казвам ти от личен опит - везните накланят към царевичката, откъдето и да го погледнеш. Тук има много изстрадали риболовци, слушай ги. Царевицата се кисне, не се вари. 4-5 дена във вода и е готова. За стръв избираш направо от кофата. Аз не харесвам царевица тип конски зъб. На Камбата царевицата не ми харесва. Освен това зърната са се свили, може би слага спирт в бурканчето. Спирта изсмуква зърната, а трябва да си останат сочни и надути. Ако искаш да консервираш накисната царевица, използувай консервант на кристали, има го във всички маркети. Става въпрос за киснене на стара, суха царевица, а не млечна :!: . Използувай техника "на косъм"-царевичка,повдигач, царевичка. Наслука!

http://www.bgribolov.com/petition
Последно промяна от Diman на Съб Юни 28, 2008 11:46 pm, променено общо 3 пъти.
snegk
и господ не е толокова добър
и господ не е толокова добър
Мнения: 13896
Регистриран на: Вто Яну 02, 2007 9:11 pm
Местоположение: св.Влас

Re: Въпрос за Варенето на Царевицата

Мнение от snegk »

За мене,най добрата царевица е варената :wink: Ако нямам време я късна с един пакет шаранова захранка,и се ароматизира,и прави петно при захранване :wink:
Да хванеш риба е удоволствие,но да и дариш живот,това не се описва с думи.
Diman
разбира нещата
разбира нещата
Мнения: 1135
Регистриран на: Съб Май 31, 2008 3:12 pm

Re: Въпрос за Варенето на Царевицата

Мнение от Diman »

MiTak, относно добавките ти препоръчвам да се придържаш към натуралния цвят и аромат на царевицата.

http://www.bgribolov.com/petition
Последно промяна от Diman на Съб Юни 28, 2008 11:47 pm, променено общо 2 пъти.
Аватар
Венелин Радушев
разбира нещата
разбира нещата
Мнения: 1026
Регистриран на: Пон Юни 09, 2008 6:37 pm
Местоположение: Силистра

Re: Въпрос за Варенето на Царевицата

Мнение от Венелин Радушев »

Според мен след прясната /млечна/ царевица най-добра е покълналата.
В тъмно помещение слагаш памучеп парцал /стара дреха/ слагаш нужното количество царевица върху негозавиваш и навлажняваш обилно парцала/трябва да се следи да не е сух/. ....
"Досадното на този свят е, че идиотите са уверени в себе си, а умните са изпълнени със съмнения."
nurai
новобранец
новобранец
Мнения: 4
Регистриран на: Вто Апр 15, 2008 11:56 am

Re: Въпрос за Варенето на Царевицата

Мнение от nurai »

домашната царевица е идеална за варене и е перфектна за захранка също така и за стръф разбирасе за поголеми шарковци и търпение даги уловиш
liobomir
новобранец
новобранец
Мнения: 10
Регистриран на: Пет Юни 27, 2008 7:06 am

Re: Въпрос за Варенето на Царевицата

Мнение от liobomir »

Вариш царевицата докато не омекне и не заври.Преди да я сложиш на куката махаш люспата с която е обвита!
qcarp
ще става разбирач
ще става разбирач
Мнения: 309
Регистриран на: Пон Апр 28, 2008 10:49 am

Re: Въпрос за Варенето на Царевицата

Мнение от qcarp »

Аз си раздделям царевицата на 3 . Едната я вара без да слагам нищо на нея! Другата в една тенждера с 10 ванилий .
А последния раздел с едно степче (ягода) :!: :!:
I am needed on the nature, as well she of me ! Just keep her...
TheGreat
новобранец
новобранец
Мнения: 7
Регистриран на: Сря Май 21, 2008 8:37 am
Местоположение: Видин

Re: Въпрос за Варенето на Царевицата

Мнение от TheGreat »

А аз права следното:
Като пристигна на мястото Х чувала с царевицата се слага в водата да се кисне, нося си саджак и тенекия паля оган и варя 2 часа половин тенекия царевица за първото захранване.
След това всяко захранване по 1/3 тенекия царевица варена, храня по 1 път на ден сутрин рано.
В тази царевица която е за захранка не слагам никви глупости,за да може рибата да намери зърната които са на куката (ароматизирани).
Тази година най добър резултат имам на вакумирана ванилиа.
Приготвиам я по следния начин:
Изсипвам пакетчето в малък съд заливам с вода варя 10 минути и сипвам в буркан и затварям, като истине е готова за пребиване на рибата :)
Зърната са достатъчно твърди за да не падат от куката поне 5 часа на Дунав :)
успех :)
Аватар
sapuna
Модератор
Модератор
Мнения: 11750
Регистриран на: Вто Сеп 06, 2005 1:15 am
Местоположение: Горна Оряховица
Обратна връзка:

Re: Въпрос за Варенето на Царевицата

Мнение от sapuna »

Една забележка---обелвай ципата на зърната за стръв! :wink:
Втората---залагайте на сухата бе хора!
Изображение
.............."Не кордата се къса, а нервите на рибаря".............
АДИ
новобранец
новобранец
Мнения: 2
Регистриран на: Съб Дек 08, 2007 12:08 am
Местоположение: временно в банско

Re: Въпрос за Варенето на Царевицата

Мнение от АДИ »

Ето това се появи у дома на варена царевица.

Изображение
Аватар
haran
новобранец
новобранец
Мнения: 26
Регистриран на: Пон Авг 18, 2008 8:28 pm
Местоположение: Варна

Re: Въпрос за Варенето на Царевицата

Мнение от haran »

MiTaKa™ написа: Колеги я даите некоя рецептичка за домашно приготвена царевица , смисъл при варенето нещо добавяте ли ,а също така и от каде може да се закупи повечко от София ,даите някакви съвети по време на цялата операция
нищто не добавяш само я вариш половин един час
ако искаш да и придадеш някъкъв аромат сипваш от него във водата
И ЛОВЕЦ СЪМ И РИБАР СЪМ
Аватар
haran
новобранец
новобранец
Мнения: 26
Регистриран на: Пон Авг 18, 2008 8:28 pm
Местоположение: Варна

Re: Въпрос за Варенето на Царевицата

Мнение от haran »

MiTaKa™ написа:
Камбата написа:Аз съм фен на накисването.Правя следното нещо:

В зависимост от продължителността на бъдещия излет,приготвям количеството суха царевица.В случая в момeнта съм накиснал две кила.

Взимам една купичка и в нея с малко вода разбивам две Степчета с аромат на ягода + няколко лъжици захар.Изсипвам царевицата в подходящ съд,например туба от минерална вода,или кофа,в случая кофа.Наливам необходимото количество вода и доливам разтворените степчета.Оставям да се кисне една-двe седмици преди излета и след това в един гевгир да се оцеди.Царевицата е станала мека,идеална за захранка.

Отделно от царевицата,предназначена за захранка си разбивам едно степче с аромат на ягода в бурканче.Пълня бурканчето с едри избрани зърна,които да ми служат за стръв и затварям капачето.Оставям да се накисват колкото захранката и това е. :lol:

Ето и снимка на стръвта:

http://gallery.nariba.com/showphoto.php ... =1&cat=500

http://gallery.nariba.com/showphoto.php ... =1&cat=500
мм това е интересен начин , а и царевицата мн добре изглежда непременно ще го пробвам , благодаря ви колеги
ти слагш ли отделно вода или разтворът се състои само от тея степчета с аромата
И ЛОВЕЦ СЪМ И РИБАР СЪМ
Публикувай отговор

Обратно към “Риболов на мирни риби”