Каруци и каруцари

Всичко за което не намирате подходящ форум

Модератор: dantho.mihov

Аватар
rumci
учете се от него
учете се от него

Каруци и каруцари

Мнение от rumci »

Вчера около 22 часа през нощта претърпях катастрофа на едно извънградско кръстовище с една каруца - необозначена по никакъв начин, напълно невидима през тъмната част от денонощието. Водача на това превозно средство служителите на КАТ го изкараха главен виновник, но на мен също ми направиха акт за неспазване на предимство. Днес написах възражение до контролните органи и утре ще го подам официално. Ако има колеги попадали в подобна ситуация нека споделят има ли смисъл от всичко това и може ли да ми уважат възражението. Забравих да добавя, че и двамата каруцари бяха абсолютно пияни и не знаеха къде се намират. Алкохолна проба бе взета само на мен, а на тях не :evil: .
Аватар
maycal
ще става разбирач
ще става разбирач

Re: Каруци и каруцари

Мнение от maycal »

Аватар
sandista
сериозен играч
сериозен играч
Обратна връзка:

Мнение от sandista »

Подобен случай ми разказва един приятел ... само дето си помлял колата и за малко не го отнесал един ТИР в насрещното ... След удара слезнал , отворил багажника,взел тубата с бензин и тръгнал да ги пали ... голям сейр станало , но това е реалноста в БГ 2008г ... Успех !
marinov
вече хвърля и на тежко
вече хвърля и на тежко

Мнение от marinov »

гати некъдърниците са тея :?
Аватар
Local
учете се от него
учете се от него

Мнение от Local »

Кофти работа...
Клавиатура риба не лови!!!
Аватар
Светльо-toxin34
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от Светльо-toxin34 »

имал си си работа с два вида каруцари само дето едните са били с кръгли шапки!
Бракониерииии,оставете рибата да се размножавааа
Аватар
hvoinev
научил се да хвърля
научил се да хвърля

Мнение от hvoinev »

што не ги преби теяа обитаци :axe:
за лов и риболов винаги готов
Аватар
rumci
учете се от него
учете се от него

Мнение от rumci »

ahvoinev написа:што не ги преби теяа обитаци :axe:
В интерес на истината бях доста уплашен за единия, около 5 мин. стоя неподвижен на асфалта и ми минаха какви ли не мисли през главата. Постепенно се съвзе и тогава разбрах, че е мъртво пиян. Спря по едно време друга кола за да види човека дали може да помогне с нещо и като видя тия с каруцата тръгна да им скача на бой, че едвам го ударжахме. Оказа се преди около месец за малко се е разминал с катастрофа със същите типове :| .
п.п Преди малко подадох възражение до КАТ и ще чакам резултата.
Аватар
Диканаров
кандидат преподавател
кандидат преподавател

Мнение от Диканаров »

Румчо, имаш ли координатите на този мъж, дето е спрял да ти помага и ги е разпознал , като участници в подобна история с него. Ще ти трябва, като свидетел! :!: :wink: :!:
Няма малки и голями, има хванати и изтървани!
Аватар
rumci
учете се от него
учете се от него

Мнение от rumci »

Диканаров написа:Румчо, имаш ли координатите на този мъж, дето е спрял да ти помага и ги е разпознал , като участници в подобна история с него. Ще ти трябва, като свидетел! :!: :wink: :!:
Неговите координати ги нямам, но в бусчето, което карах бяхме общо 5 човека и съм ги вписал като свидетели във възражението.
Аватар
hvoinev
научил се да хвърля
научил се да хвърля

Мнение от hvoinev »

здраве да има пък другото майната му
за лов и риболов винаги готов
Аватар
sampo
сериозен играч
сериозен играч

Мнение от sampo »

rumci написа: но на мен също ми направиха акт за неспазване на предимство.
Ако причината наистина е отнемане на предимство от твоя страна , може да те острижат и без гребенче :roll: , нарушенията на водача /каруцара де/ не те освобождават от отговорност . Дано не ти залепят и дежурното "движение със несъобразена скорост" :(
Чл. 1. (1) Този закон урежда правилата за движение по пътищата, отворени за
обществено ползване, изискванията към пътните превозни средства за участие в
движението по тези пътища ............
10. "Пътно превозно средство" е съоръжение, придвижвано по пътя на колела и използвано за превозване на хора и/или товари.
Закона не прави разлика между ТИР , каруца и велосипед .Друга тема са недомислиците в закона , както тази по долу :
Чл. 150. Всяко пътно превозно средство, което участва в движението по
пътищата, отворени за обществено ползване, трябва да се управлява от правоспособен
водач.
Не от способен , а от правоспособен , някой да е виждал книжка за велосипедист или възрастово ограничение за ползването му ?
Възражението е правилен ход , в повечето случаи има ефект , намаляване на санкцията . Късмет Изображение
На платено не одим !
Аватар
rumci
учете се от него
учете се от него

Мнение от rumci »

Ако причината наистина е отнемане на предимство от твоя страна , може да те острижат и без гребенче :roll: , нарушенията на водача /каруцара де/ не те освобождават от отговорност . Дано не ти залепят и дежурното "движение със несъобразена скорост" :(
Съобразих се със знака за предимството и спрях на кръстовището, след като се огледах в двете посоки завих наляво и.... удар. Светлините на автомобила все пак са в посока перпендикулярна на движението на каруцата и през нощта няма как да бъде забелязана за да и дам предимство. Като ги разпитахме защо нямат светлоотразители измънкаха, че единия светел със запалка да ги виждат колите каращи зад тях. :smt017
Аватар
Dedy
учете се от него
учете се от него

Мнение от Dedy »

:? :? :? :?

Шибана история! Желая ти успех с възражението, но все пак сложи едно шише с вода в хладилника.
reedy
новобранец
новобранец

Мнение от reedy »

Никакъв шанс .... Ако правиш възражение по акт единствения шанс той да бъде отменен е ФАКТОЛОГИЧЕСКА грешка на катаджията който го е писал-някакво несъответствие накъде-да речем не е описал точното място,сбъркал е нещо по данните,по принцип имаше някаква игра със свидетеля по акта .....с две думи -пий една студена вода...
Публикувай отговор

Обратно към “Разни”