Къде се намирам:
Относно Сайта
Разни
naRiba.com

Форум

Каруци и каруцари
Модератор: dantho.mihov
Каруци и каруцари
Вчера около 22 часа през нощта претърпях катастрофа на едно извънградско кръстовище с една каруца - необозначена по никакъв начин, напълно невидима през тъмната част от денонощието. Водача на това превозно средство служителите на КАТ го изкараха главен виновник, но на мен също ми направиха акт за неспазване на предимство. Днес написах възражение до контролните органи и утре ще го подам официално. Ако има колеги попадали в подобна ситуация нека споделят има ли смисъл от всичко това и може ли да ми уважат възражението. Забравих да добавя, че и двамата каруцари бяха абсолютно пияни и не знаеха къде се намират. Алкохолна проба бе взета само на мен, а на тях не
.

- sandista
- сериозен играч
- Обратна връзка:
Re: Каруци и каруцари
Подобен случай ми разказва един приятел ... само дето си помлял колата и за малко не го отнесал един ТИР в насрещното ... След удара слезнал , отворил багажника,взел тубата с бензин и тръгнал да ги пали ... голям сейр станало , но това е реалноста в БГ 2008г ... Успех !
-
- вече хвърля и на тежко
гати некъдърниците са тея 

- Светльо-toxin34
- разбира нещата
имал си си работа с два вида каруцари само дето едните са били с кръгли шапки!
Бракониерииии,оставете рибата да се размножавааа
В интерес на истината бях доста уплашен за единия, около 5 мин. стоя неподвижен на асфалта и ми минаха какви ли не мисли през главата. Постепенно се съвзе и тогава разбрах, че е мъртво пиян. Спря по едно време друга кола за да види човека дали може да помогне с нещо и като видя тия с каруцата тръгна да им скача на бой, че едвам го ударжахме. Оказа се преди около месец за малко се е разминал с катастрофа със същите типовеahvoinev написа:што не ги преби теяа обитаци

п.п Преди малко подадох възражение до КАТ и ще чакам резултата.
- Диканаров
- кандидат преподавател
Румчо, имаш ли координатите на този мъж, дето е спрял да ти помага и ги е разпознал , като участници в подобна история с него. Ще ти трябва, като свидетел!

Няма малки и голями, има хванати и изтървани!
Неговите координати ги нямам, но в бусчето, което карах бяхме общо 5 човека и съм ги вписал като свидетели във възражението.Диканаров написа:Румчо, имаш ли координатите на този мъж, дето е спрял да ти помага и ги е разпознал , като участници в подобна история с него. Ще ти трябва, като свидетел!![]()
![]()
Ако причината наистина е отнемане на предимство от твоя страна , може да те острижат и без гребенчеrumci написа: но на мен също ми направиха акт за неспазване на предимство.

Чл. 1. (1) Този закон урежда правилата за движение по пътищата, отворени за
обществено ползване, изискванията към пътните превозни средства за участие в
движението по тези пътища ............
Закона не прави разлика между ТИР , каруца и велосипед .Друга тема са недомислиците в закона , както тази по долу :10. "Пътно превозно средство" е съоръжение, придвижвано по пътя на колела и използвано за превозване на хора и/или товари.
Не от способен , а от правоспособен , някой да е виждал книжка за велосипедист или възрастово ограничение за ползването му ?Чл. 150. Всяко пътно превозно средство, което участва в движението по
пътищата, отворени за обществено ползване, трябва да се управлява от правоспособен
водач.
Възражението е правилен ход , в повечето случаи има ефект , намаляване на санкцията . Късмет

На платено не одим !
Съобразих се със знака за предимството и спрях на кръстовището, след като се огледах в двете посоки завих наляво и.... удар. Светлините на автомобила все пак са в посока перпендикулярна на движението на каруцата и през нощта няма как да бъде забелязана за да и дам предимство. Като ги разпитахме защо нямат светлоотразители измънкаха, че единия светел със запалка да ги виждат колите каращи зад тях.Ако причината наистина е отнемане на предимство от твоя страна , може да те острижат и без гребенче, нарушенията на водача /каруцара де/ не те освобождават от отговорност . Дано не ти залепят и дежурното "движение със несъобразена скорост"
![]()

Шибана история! Желая ти успех с възражението, но все пак сложи едно шише с вода в хладилника.
Никакъв шанс .... Ако правиш възражение по акт единствения шанс той да бъде отменен е ФАКТОЛОГИЧЕСКА грешка на катаджията който го е писал-някакво несъответствие накъде-да речем не е описал точното място,сбъркал е нещо по данните,по принцип имаше някаква игра със свидетеля по акта .....с две думи -пий една студена вода...