Къде се намирам:
Относно Сайта
Разни
naRiba.com

Форум

НЕ НА ЦИГАРИТЕ
Модератор: dantho.mihov
-
- сериозен играч
- Обратна връзка:
Re: НЕ НА ЦИГАРИТЕ
сега ще споделя, защо на НС-3 оставах, последен и посрещах утрото ,или ставах пръв, заради тъпата електронна цигара,губисе бре ,я в песъка ,на 2ри ден, под масата ...................!?едната сутрин, един момък ми я намери и мислейки че търся друго
по преразказ на картинка ми я извади и върна
,пуша от 30 лазарника и ми дреме на.............,искам ги спра ,ма живеца не дава .тъп комат съм и това е 

- Венелин Радушев
- разбира нещата
И аз бях така.......кога пушех по кутия на ден. Пробвай да пушиш 1 /минимум/ година по 3 кутии на ден...пък отказвай после.....krasii написа:Най-реддовно си ги отказвам,не е толкова трудно

"Досадното на този свят е, че идиотите са уверени в себе си, а умните са изпълнени със съмнения."
Аз отказах цигарите по един странен за мен начин!Пропуших на 12г и малко преди да навърша 30г ме хвана един ужасен грип,5 дена без цигари и на легло с температура,а преди това пушех по 2-3 кутии цигари и пневмония не можеше да ме откаже да запаля!след като оздравях реших да се пробвам да не паля цигара...издържах една седмица и малко и ме хвана никотиновия глад...запалих една пурета колкото да ми дими нещо в ръката, като не поглъщах дима в дробовете, а само си дърпах колкото да имам пушек в гърлото, а и пуретите са доста по-силни от цигарите както знаем та не стават много да се гълта дима им!вече трета година от време на време припалвам пуретки, особено когато пия, но определено мога да кажа че "дишам", а ако се пробвам да запаля цигара веднага почвам да кашлям и ми става лошо!
Та моя практически съвет и опит е това-пробвай с пурети(с филтър че са по-леки!) да мориш никотиновия глад, като не "гълташ" дима, а го държиш в небцето и го изкарваш през носа понякога
При мен определено има ефект вече трета година и просто не ми се вярва как до скоро ставах нощем за да изпуша няколко цигари и пак да си легна
Успех

Та моя практически съвет и опит е това-пробвай с пурети(с филтър че са по-леки!) да мориш никотиновия глад, като не "гълташ" дима, а го държиш в небцето и го изкарваш през носа понякога

При мен определено има ефект вече трета година и просто не ми се вярва как до скоро ставах нощем за да изпуша няколко цигари и пак да си легна

Ако цял живот се взираш в едно лайно, то цял живот ще ти мирише!
Джоко Росич
Алкохола не решава проблемите....млякото също.

Джоко Росич
Алкохола не решава проблемите....млякото също.

-
- сериозен играч
Благодаря ви момчета ,мааму стара решил сам и ше го напрая,щеги махна тея лайна веднъж за винаги.
Знам че ще ми е трудно ,но ще го направя.
Как започна този кошмар.
Прес далечната 1988година бях приет да служа в едно Софийско поделение наречено ГЖЧ-СОФИЯ.
Това се намира между гара Подуене и Ромънското посолство,или просто казано деляхме един двор с военното коменданство на гр. София.
Всичко беше окей ,защото като бивш спортист ,просто хората се плашеха само като ме видят,никой не смееше да ме заговори.И тъй като бяхме подръжка на болтовете и на военното министерство ,почти всеки месец бях командировка ,я в Суходол ,я в Герман ,я в Кокаляне , абе бил сам почти във всички квартали на столицата.
През 1989година ,месец юли ,имах задачата да боядисам, спалните помещения и коридорите на поделението в Суходол.Работех с двама военонаемници ,които бяхя на щат в ГЖЧ-то-цивилни майстори които работеха за военните.
Бай -Петко Гергов 53годишен и Йото-идиото 30годишен.Та тези двамата пичулари,бяха виртуози на валяка и на четката, ама най вече бяха майстори на изпразване на бутилки с алкохол.Една седмица работим две седмици пием.
От камък да бях ,щях да се пукна -от желязо да бях щях да се растопя,ама те на издържах.Никога няма да забравя , преживяното,с тези два колоса ,по времето на тогавашния режим.
Та по темата ,и двамата пушеха БТ народни качествени цигари по онова време.Един ден както си търкаляме валячетата ,Йото вика -Спираме за по цигара .Вадят двамата кутиите и баи Петко ми подава една цигара ,-Айде бе момче запали една папироска!
-Бай-Петко не ме занимавай с глупости, за да не ти шибна едно задно центурче , и да се чудиш после кой си, и как се казваш.
-Добре бе солджър както каиш.
И така няколко дена .Началото на август ,баи-Петко ми вика.
-Тенка бегай десетина дена на море , то така и така никой не те търси от поделението,(спях във фургон , когато сам командировка из Софето)ако има нещо ние ще те покрием.
Даже не дочаках да завърши изречението, и вече препусках по пътеката на западен парк.
По същото това време ,мои аверчета вече се препичаха на залива на село Китен.
Хваштам влака София -Бургас ,и след седем часа съм при тях.
Бяхме се настанили в къмпинг Лес,между Китен и ММЦ-то(по младите колеги не знаят къде се намира това,по-простата причина ,че вече май не съществува) но наборчетата и по възрастните колеги със сигурно са в час.
Седим си ние една вечер пред палатките -(тъкмо се бяхме върнали от Старото дъбче на ММЦ-то) и си поркаме Плиска с кооп-кола, и нещо много, ама много красиво ,се спря пред отсрещтната палатка ,и две прекрасни сини очи ,примигвайки в тон с една незабравима усмивка ,впериха поглед във мен.
Забравих кой сам, забравих с кого съм , забравих къде съм.(сигурно ще да е била оная работа -влюбването- де)
Та това прелестно създание , се приближи към мен ,и на някякъв странен език ,се опитваше нещо да ми каже.
Ма-а му стара яс ли съм тъп ,или конячето ми едошло в повече ,та немоа да разбера кво ме пита ,тва неземното.
Само едно си спомням ,и го казвам с ръка на сърцето.
Станах ,гепих я през кръста , и забих такава целувка ,че чак петите ми се разтрепераха.
Устих как тялото и се отпуска , и като погледнах лицето и ,беше почервеняла като Кричимски домат.
Цяла нощ не можах да заспя.Като започна да се развиделява ,изкочих навън ,и седнах пред палатката в очакване .
След около час и нещо ,от отсрещната палатка излезе принцесата ,за която мислех цяла нощ.На дневна светлина беше още по красива.Приближи се до мен , и с цигара в ръка ,ми направи знак че иска огънче.
С един скок бях вече в палатката ,и раздигах всички пръчове,щото в тоа момент ,бях забравил кой пуши и кой не.
Излязох с една кутия цигари и една запалка ,и двамата запалихме по една цигара .Е те тва ми беше първата цигара.
По цял ден бяхме заедно с това момиче ,чувствах се като едноименният герой от филма -Птиците умират сами.
През тази една седмица колкото цигари пушеше тя ,толкова пушех и аз .
Беше ми много кофти от теа гадни цигари ,ама любовта нема граници.
Замина си ГД-ерчето,баи-Стоян си отиде в родната казарма ,ама продължи да си пуши ,щото всяка запалена цигара ,беше спомен за незабравимата фея.
п.п И сега когато запаля цигара се връщам в онова незабравимо време ,което никога няма да се върне.
Знам че ще ми е трудно ,но ще го направя.
Как започна този кошмар.
Прес далечната 1988година бях приет да служа в едно Софийско поделение наречено ГЖЧ-СОФИЯ.
Това се намира между гара Подуене и Ромънското посолство,или просто казано деляхме един двор с военното коменданство на гр. София.
Всичко беше окей ,защото като бивш спортист ,просто хората се плашеха само като ме видят,никой не смееше да ме заговори.И тъй като бяхме подръжка на болтовете и на военното министерство ,почти всеки месец бях командировка ,я в Суходол ,я в Герман ,я в Кокаляне , абе бил сам почти във всички квартали на столицата.
През 1989година ,месец юли ,имах задачата да боядисам, спалните помещения и коридорите на поделението в Суходол.Работех с двама военонаемници ,които бяхя на щат в ГЖЧ-то-цивилни майстори които работеха за военните.
Бай -Петко Гергов 53годишен и Йото-идиото 30годишен.Та тези двамата пичулари,бяха виртуози на валяка и на четката, ама най вече бяха майстори на изпразване на бутилки с алкохол.Една седмица работим две седмици пием.
От камък да бях ,щях да се пукна -от желязо да бях щях да се растопя,ама те на издържах.Никога няма да забравя , преживяното,с тези два колоса ,по времето на тогавашния режим.
Та по темата ,и двамата пушеха БТ народни качествени цигари по онова време.Един ден както си търкаляме валячетата ,Йото вика -Спираме за по цигара .Вадят двамата кутиите и баи Петко ми подава една цигара ,-Айде бе момче запали една папироска!
-Бай-Петко не ме занимавай с глупости, за да не ти шибна едно задно центурче , и да се чудиш после кой си, и как се казваш.
-Добре бе солджър както каиш.
И така няколко дена .Началото на август ,баи-Петко ми вика.
-Тенка бегай десетина дена на море , то така и така никой не те търси от поделението,(спях във фургон , когато сам командировка из Софето)ако има нещо ние ще те покрием.
Даже не дочаках да завърши изречението, и вече препусках по пътеката на западен парк.
По същото това време ,мои аверчета вече се препичаха на залива на село Китен.
Хваштам влака София -Бургас ,и след седем часа съм при тях.
Бяхме се настанили в къмпинг Лес,между Китен и ММЦ-то(по младите колеги не знаят къде се намира това,по-простата причина ,че вече май не съществува) но наборчетата и по възрастните колеги със сигурно са в час.
Седим си ние една вечер пред палатките -(тъкмо се бяхме върнали от Старото дъбче на ММЦ-то) и си поркаме Плиска с кооп-кола, и нещо много, ама много красиво ,се спря пред отсрещтната палатка ,и две прекрасни сини очи ,примигвайки в тон с една незабравима усмивка ,впериха поглед във мен.
Забравих кой сам, забравих с кого съм , забравих къде съм.(сигурно ще да е била оная работа -влюбването- де)
Та това прелестно създание , се приближи към мен ,и на някякъв странен език ,се опитваше нещо да ми каже.
Ма-а му стара яс ли съм тъп ,или конячето ми едошло в повече ,та немоа да разбера кво ме пита ,тва неземното.
Само едно си спомням ,и го казвам с ръка на сърцето.
Станах ,гепих я през кръста , и забих такава целувка ,че чак петите ми се разтрепераха.
Устих как тялото и се отпуска , и като погледнах лицето и ,беше почервеняла като Кричимски домат.
Цяла нощ не можах да заспя.Като започна да се развиделява ,изкочих навън ,и седнах пред палатката в очакване .
След около час и нещо ,от отсрещната палатка излезе принцесата ,за която мислех цяла нощ.На дневна светлина беше още по красива.Приближи се до мен , и с цигара в ръка ,ми направи знак че иска огънче.
С един скок бях вече в палатката ,и раздигах всички пръчове,щото в тоа момент ,бях забравил кой пуши и кой не.
Излязох с една кутия цигари и една запалка ,и двамата запалихме по една цигара .Е те тва ми беше първата цигара.
По цял ден бяхме заедно с това момиче ,чувствах се като едноименният герой от филма -Птиците умират сами.
През тази една седмица колкото цигари пушеше тя ,толкова пушех и аз .
Беше ми много кофти от теа гадни цигари ,ама любовта нема граници.
Замина си ГД-ерчето,баи-Стоян си отиде в родната казарма ,ама продължи да си пуши ,щото всяка запалена цигара ,беше спомен за незабравимата фея.

п.п И сега когато запаля цигара се връщам в онова незабравимо време ,което никога няма да се върне.
Последно промяна от lovo-бай СТОЯН на Съб Юни 28, 2008 11:41 pm, променено общо 1 път.
Ако умееш да летиш, не-казвай на никого, защото няма да можеш да се отървеш от учители!
Lovo, пич, тая история ме изкърти! Най-романтичната история за първата цигара която съм чувал

- GODzillata
- и господ не е толокова добър
За всички, които искат да откажат цигарите. Наистина помага! Много силен стимул дава.
На риба - като на война! Fish'n'chicks!
Кеч & Рилийс...в тиганааа-аха-ха-хаааа...

Кеч & Рилийс...в тиганааа-аха-ха-хаааа...

Lovo,наистина тая пущина може да побърка човек.Аз пуших 22 години като средно изпушените цигари на ден варираха между 10-15 и 50-60,според настроението ми.Опитах точно два пъти и ми се получи от втория път,но съм сигурен,че можеше и от първия,но нали все си намираме причини....
Та аз използвах таблетки ТАБЕКС .Те се пият по схема и препоръките са да се намалят пропорционално всеки ден и така до седмица тряба да спреш пушенето.Аз спрях на третия ден и то навръх Коледния банкет!
Хапченцата имат нещо което замества никотина и губиш желание да пушиш,НО да не забравяме и волята ,защото тя е в основата на това начинание.Последната ми кутия още стои в жапката на колата..............
Та аз използвах таблетки ТАБЕКС .Те се пият по схема и препоръките са да се намалят пропорционално всеки ден и така до седмица тряба да спреш пушенето.Аз спрях на третия ден и то навръх Коледния банкет!
Хапченцата имат нещо което замества никотина и губиш желание да пушиш,НО да не забравяме и волята ,защото тя е в основата на това начинание.Последната ми кутия още стои в жапката на колата..............
И СПРАВЕДЛИВОСТ ЗА ВСИЧКИ.......
здравейте,колеги! поздравления за всички,отказали цигарите!!! Аз също не пуша от вече 5 месеца и "виновникът" за това е тазгодишният грип,който ме нокаутира за 10-ина дни с темература близо 40 градуса...,за което съм му много благодарен
.Опитвал съм и преди да спра да пуша чрез намаляване бройката на цигарите за ден,но това според мен си е метод за успокоение на самия себе си...поне при мен беше така
и определено не успявах с тоя метод,колкото и пъти да опитам
.По мое мнение спирането идва с воля.Успех на всички,които се опитват да се отърват от този вреден навик! Борете се с него безкомпромисно!

-
- вече хвърля и на тежко
Аз пък никога не сам пушл о не мисля и да ги почвам

- КИРО
- Обратна връзка:
Бе вие всички сте герои.Ба си,вече над 30г ги меля,че и по 2 кутии на ден,а като изляза в морето,не мога да им хвана бройката.Нямам идея как ще ги махам,два пъти в болница бях,за по 12 дена,и там ги излъгах та пак си пушех,май съм някакъв нов индивид.В последно време почнах да се замислям за тази работа,дано скоро взема решение,ама не знам,все още ми са сладки.
- Павел Иванов
Веднъж спрях реЗко цигарите след 22 годишен стаж и последно три кутии на ден за шест месеца ама не ми понесе
Баси ! Неспирен вълчи глад за целият период от не пушенето и краен резултат + 12/14 кг. за шест месеца
Е... съм му мамата ! Ся па си пушим по три кутишки и никво намерение да ги спирам 

Спинингиста , разсширени вени нямаааааааа !
Риболовът е за разтоварване а не за натоварване!
Павел Иванов
Риболовът е за разтоварване а не за натоварване!
Павел Иванов
- КИРО
- Обратна връзка:
Седнали наборите в селската кръчма на сладка приказка.По едно време минава катафалката.
-А кой е бре?
-Станьо Мустака.
- И от какво стана?
-Аааа, той пушеше,вода не пиеше,се такива.
След известно време,друга катафалка.
-ся па кой?
-Иван Пушилката,ма той ни пиеше,ни пушеше,та не знам от какво е.
Един дето мълчал,вика.
-Я налей,чи и една цигара дай,тоооо.... разлика 15 минути.
-А кой е бре?
-Станьо Мустака.
- И от какво стана?
-Аааа, той пушеше,вода не пиеше,се такива.
След известно време,друга катафалка.
-ся па кой?
-Иван Пушилката,ма той ни пиеше,ни пушеше,та не знам от какво е.
Един дето мълчал,вика.
-Я налей,чи и една цигара дай,тоооо.... разлика 15 минути.
-
- кандидат преподавател
Никво значение няма -тия,дет не пушим,обикновено пием повече,та се компенсира.И в крайна сметка толкоз ли е важно от кво точно ша гушнеш босилека?Никой от нас не е Дънкан Маклауд,прости риболовци сме и не сме безсмъртни,да го ....С други думи,като ти се пуши,по-добре продължавай да си пушиш-всяко насилие над личността ни,осъществено от самите нас,ни лишава от индивидуалност и води до духовно обедняване,до здравословно оскотяване и пр.
-
- разбира нещата
Здравей, lovo! Да ти разкажа и моите перипетии, пък може и да ти помогнат.
Най-важното нещо, за да откажеш цигарите, е да го желаеш истински. Да си убеден, че ти пречат и трябва да ги спреш. Не просто „абе хубаво ще е да ги спра...”. Говоря така, защото борбата ще е наистина трудна и продължителна (докато си жив).
Аз не съм пушил от 18.12.1993г. като преди това съм спирал още няколко пъти, но обикновено изтрайвах около два месеца и наново... Веднъж дори не пушех 15 месеца и си повярвах, че повече няма да запаля и се съблазних с един страхотен “CAMEL”. Изпуших само две цигари, после започнах да си поисквам по някоя цигарка в почивките и след около месец вече си купувах и то по 2 кутии дневно, ако не съм на купон или на карти или... - тогава пък нямаше отчетност. И пак отначало... Последният път ми помогна една настинка, заради която 6 дена не можех да погледна цигара, след което реших да продължа опита си, а в шкафа имах (и още имам) картон и половина “LM”. От тогава не смея дори да си дръпна, защото знам, че мястото е готово. И след толкова години все още има моменти, когато ми се пуши, та две не видя.
Разказвам ти всичко това, за да знаеш, че няма да е лесно и, ако не си убеден, че го искаш, по-добре не се мъчи. Пафкай си щот и без това може да си отидеш от пиян шофьор, от менте алкохол, от менте курва или от кво ли не.
Най-важното нещо, за да откажеш цигарите, е да го желаеш истински. Да си убеден, че ти пречат и трябва да ги спреш. Не просто „абе хубаво ще е да ги спра...”. Говоря така, защото борбата ще е наистина трудна и продължителна (докато си жив).
Аз не съм пушил от 18.12.1993г. като преди това съм спирал още няколко пъти, но обикновено изтрайвах около два месеца и наново... Веднъж дори не пушех 15 месеца и си повярвах, че повече няма да запаля и се съблазних с един страхотен “CAMEL”. Изпуших само две цигари, после започнах да си поисквам по някоя цигарка в почивките и след около месец вече си купувах и то по 2 кутии дневно, ако не съм на купон или на карти или... - тогава пък нямаше отчетност. И пак отначало... Последният път ми помогна една настинка, заради която 6 дена не можех да погледна цигара, след което реших да продължа опита си, а в шкафа имах (и още имам) картон и половина “LM”. От тогава не смея дори да си дръпна, защото знам, че мястото е готово. И след толкова години все още има моменти, когато ми се пуши, та две не видя.
Разказвам ти всичко това, за да знаеш, че няма да е лесно и, ако не си убеден, че го искаш, по-добре не се мъчи. Пафкай си щот и без това може да си отидеш от пиян шофьор, от менте алкохол, от менте курва или от кво ли не.
"Истината не е изящна, красивите думи не са истинни.
Добрите не са красноречиви, красноречивите не са добри.
Знаещият не убеждава, убеждаващият не е знаещ."
Лао Цзи
IDA каза:
Нищо и никакъв човек, пък голям простак
Добрите не са красноречиви, красноречивите не са добри.
Знаещият не убеждава, убеждаващият не е знаещ."
Лао Цзи
IDA каза:
Нищо и никакъв човек, пък голям простак
-
- кандидат преподавател
- Обратна връзка:
значи да обобщим:
1.плюсове и минуси-плюсове НЯМА
2.вьпрос главно на НАВИК
3.нужда от СТИМУЛ(напр-пестят се пари или по добре дебел и ЖИВ,отколкото готин и МЬРТЬВ
)
4.табекса ПОМАГА(от личен и както видях-и на други опит) и е евтин-неколко лева е по спомен цялата система
5.лошо влияние на СРЕДАТА(евентуална смяна)
6.намиране на заместител(но не плюскане на вафли и семки,а напр лек фитнес-за който има време или нещо друго-коренно различно от изградения начин на живот,който е предпоставка на НАВИКА)
7.да си наясно сьс себе си-искаш ли НАИСТИНА
в заключение мога да предложа,да се сьберем няколко колеги от софия,един ден да идем на риба и с дружна подкрепа да се пробваме
мисля,че идеята ми си я бива
цигари ще си носим в нас,но няма да ги пушим.ше метаме,ше си лафим и няма да усетим(много болезнено) липсата
тука ,обаче има една мноо лоша предпоставка-ами ако НЕ КЬЛВЕ
ами ще пробваме втори пьт-докато стане....
и нещо смешно-изтеглете си и гледайте филма на стивьн кинг CATS EYE-в замундата го има-сьстои се от три сьвсем независими новели по полвин час и едната е точно за отказването от цигарите-с джейм уудс-УБИЙСТВЕНО смешна

1.плюсове и минуси-плюсове НЯМА
2.вьпрос главно на НАВИК
3.нужда от СТИМУЛ(напр-пестят се пари или по добре дебел и ЖИВ,отколкото готин и МЬРТЬВ

4.табекса ПОМАГА(от личен и както видях-и на други опит) и е евтин-неколко лева е по спомен цялата система
5.лошо влияние на СРЕДАТА(евентуална смяна)
6.намиране на заместител(но не плюскане на вафли и семки,а напр лек фитнес-за който има време или нещо друго-коренно различно от изградения начин на живот,който е предпоставка на НАВИКА)
7.да си наясно сьс себе си-искаш ли НАИСТИНА
в заключение мога да предложа,да се сьберем няколко колеги от софия,един ден да идем на риба и с дружна подкрепа да се пробваме

и нещо смешно-изтеглете си и гледайте филма на стивьн кинг CATS EYE-в замундата го има-сьстои се от три сьвсем независими новели по полвин час и едната е точно за отказването от цигарите-с джейм уудс-УБИЙСТВЕНО смешна

"Всички животни са равни, но някои са по-равни от други".