Къде се намирам:
Риболов
Сладководен раздел
Специализиран риболов
Сладководен Риболов
naRiba.com

Форум

ПРИНЦИПИ
Модератор: bobopeli
- Венелин Радушев
- разбира нещата
Re: ПРИНЦИПИ
Чешете си езиците сякаш. Надали на оня с лодката и мрежата му пука за това що си пишете тука. Виждал съм какви ли не зверства по реката....щучки или шаранчета по 50-100 гр с чували да ги разтоварват от лодките. Сомчета по 100 гр на супа щели да правят. А и въдичарите не сме по-стока. На не 1 и 2 хлапета съм ритал кофите с риба в водата.....и ползата каква е?! Децата си възпитайте и другите оставете, че ние българите на глави растеме.....кой от кого с по-корава....... 

"Досадното на този свят е, че идиотите са уверени в себе си, а умните са изпълнени със съмнения."
-
- учете се от него
Ми нямам към момента нещо ново по темата , новото ми е на подписа и е принципно - "ние и рибите ": "ЗА" това ,за което става дума в ПЕТИЦИЯТА

-
- вече хвърля и на тежко
- Обратна връзка:
Ти си звезда на форумния небосклон която скоро няма за угасне,IDA написа:[
Въобще не става дума за пари , става дума за принципи! ............................, или това дето е на клипчето по-долу:
п.п. ей този шаран е точно 25-ца!!!!
понеже отразяваш действителноста от гледна точка на героя описан от един наш велик писател!
Но докато хората които мислят и се отъжд. с твоята гледна точка са много тежко ни.
колкото до шарана от клипчето
-едва ли е 25 кг.
-горното няма значение с оглед снимките
-жалко че има такива хора
-има кой да гледа, той и връща!!!
-
- ще става разбирач
Miro Ni4ev написа:Ти си звезда на форумния небосклон която скоро няма за угасне,IDA написа:[
Въобще не става дума за пари , става дума за принципи! ............................, или това дето е на клипчето по-долу:
понеже отразяваш действителноста от гледна точка на героя описан от един наш велик писател!
Но докато хората които мислят и се отъжд. с твоята гледна точка са много тежко ни.
-едва ли е 25 кг.

-
- учете се от него
" Не се , гаси , туй що не гасне.... " , сега по същество , щото ми писна от такива дето не знаят , че на тоя етап 2+2 , никога не е четери , то е някъде около четери!!!Miro Ni4ev написа:Ти си звезда на форумния небосклон която скоро няма за угасне,IDA написа:[
-едва ли е 25 кг.
Ти , какво по-конкретно би предложил за този шаран ??? Да се излапа , или това което предложих аз , или третия "сополив " вариант....(хвани /пусни). То се знае че този шаран не е там ама иначе "хиените" са окупирали терена (и те за такъв) , ми за какво се абиш да спамиш темите и Форума. Това е Форум за нормални риболовци и нормално мислещи и адекватни хора!!! Виж , анкетата по-горе , тя си върви , и никой тук не го бие сачмата в главата ( освен рибите ловени на "воблер"

Аз каквото знам и мога , го споделям с колегите , без значение възраст , опит.... и не се появявям от "зоната на здрача" ,кеф ми е да пиша в този Форум , казал съм го и толкова!!!
п.п. можеш да не ми отговаряш на поста , то няма и какво , обаче никак няма да ми е приятно и комфортно тази полемика да продължи в стил " миро начев" , дано да си ме разбрал колегиално?
-
- учете се от него
Все пак , изплува на дневен ред - " какво да се прави , ако се хване голяма риба" , шаран , амур , сом , щука......
Да бъде , или да не бъде и на каква цена.......
Да бъде , или да не бъде и на каква цена.......

- Светльо-toxin34
- разбира нещата
ето го и моето мнение:рибите не са зайци та от една двойка за година да имаш 20-30 парчета годни за консумация.на тях им трябват години за да станат големи.малки -големи като си решил да пускаш поне лови с куки без контра,когато си решил да си я вземеш-ок!и като не искаш да ловиш маломерки не ходи с такъми за маломерки,на кука 02-04 нямя да хванеш маломерка нали?в днешни времена принципите са за тези които могат да си ги позвилят.при пенсия 80лв хванеш повече риба ще я пуснеш ли?ДА.......ама в тигана.а иначе имаме си предостатъчно фризербуркан рибари.а и съм на мнение че всякакъв риболов(любителски и промишлен,сладководен и черноморски)на територията на България трябва да се забрани поне за 5 години(изключвам тук платените места)и крути мерки за нарушителите.
Бракониерииии,оставете рибата да се размножавааа
- Камбата
- сериозен играч
- Обратна връзка:
Колеги,докато търсих информация за перспективни пъстървови рекички,попаднах на следната статия:
http://www.iantra.com/index.php?option= ... &Itemid=57
Поздравявам авторът-станислав Мънков!Дано има повече като него!
Мислих дали да я пусна,или не.В крайна сметка прецених,че популяризирането на ИДЕИТЕ на мухарската гилдия няма да е излишно,дори аз да съм фен на спининга.Статията не я пускам в подфорум Мухарски риболов,щото хората,които четат и пишат там са отдавна запознати.
В подфорум Сладководен риболов влизат всякакви риболовци-спинингисти,мухари,но най-вече хора,които ловят на стръв.Именно към този широк кръг от хора насочвам статията.Минути за размисъл...
Мислих дали да я пусна,или не.В крайна сметка прецених,че популяризирането на ИДЕИТЕ на мухарската гилдия няма да е излишно,дори аз да съм фен на спининга.Статията не я пускам в подфорум Мухарски риболов,щото хората,които четат и пишат там са отдавна запознати.
В подфорум Сладководен риболов влизат всякакви риболовци-спинингисти,мухари,но най-вече хора,които ловят на стръв.Именно към този широк кръг от хора насочвам статията.Минути за размисъл...
"Риболовът на дивите риби е твърде ценен, за да бъдат те улавяни само веднъж!"
- Лий Улф - 1939 г.
- Лий Улф - 1939 г.
- ceno cenov
- разбира нещата
И аз го поздравявам, но да се научи да се изразява с по малко думи, че няма кои да чете толкоз дълги поеми.Колеги,докато търсих информация за перспективни пъстървови рекички,попаднах на следната статия:

Като гледам що снимки има с постнати - с рибата на плочките в банята - май тоя принцип "хвани-пусни" трудно работи при нас. За себе си какво да кажа - на платено пускам само маломерната - иначе за какво си плащам?? На другите водоеми -"пускам" по често ами и ходя по рядко! На морето не пускам - то пък какво ли хващам 

- GODzillata
- и господ не е толокова добър
toxin34 написа:а и съм на мнение че всякакъв риболов(любителски и промишлен,сладководен и черноморски)на територията на България трябва да се забрани поне за 5 години(изключвам тук платените места)и крути мерки за нарушителите.

На риба - като на война! Fish'n'chicks!
Кеч & Рилийс...в тиганааа-аха-ха-хаааа...

Кеч & Рилийс...в тиганааа-аха-ха-хаааа...

- krokibg
- учете се от него
Абе гледам че моята баня е засегната в писаниците "За" и "Против" пускането на рибата.Има хора и хора!!!Едни ядат риба колкото може повече а други си ловят,целуват,пускат и т.н по ред причини.Дали жена му ще го бие като и пльосне рибата в банята или просто го мързи да си я чисти,това си е до самия рибар и половинката му !!! Давам огромни суми за такъми и други,пазя и зарибявам водоеми колкото мога и когато мога,взимам си това което сметна че ми е нужно за банкета който следва и т.н.От години не прибирам шаранови риби по понятни причини и когато хвана и съм на друг водоем освен моя,веднага си заминава по пътя.Но виж,Сом и Бяла риба си обичам и си ям колкото ми е сладко.Аз както знаете и язовир имам но риба във хладилник никога не държа и нямам,нито във садка да я събирам.И когато някой дойде и попита дали продавам риба/щото е нормално на язовир да се продава риба а не плочки/ отговора е бил във 98% от случаите - Риба не продавам !!!Друг е въпроса със раздаването
Отиваме няколко човека за хищници и ако аз хвана две-три риби а те нищо,винаги съм давал на колегите,защото има много хора които ако не им дадеш такава риба,просто може и години да минат преди да си хванати да я опитат/освен ако не си я купят от магазина/.За да съм по-убедителен ще ви кажа че моя чичо е на 60 години и си хвана първата огромна бяла риба и първия голям сом благодарение на това че го заведох и го научих как става и понеже е рибар от 50 години,изобщо небе трудно да се научи.Така че,всеки си има някакви принципи и ако е човек,ще се задоволи със някоя и друга риба за мохабеда.Ако е мръфкар,като едни Асеновградчани 2 ма със 21бр въдици,въпроса е друг.Има хора които искат да извадят и камъните от водоема на който са отишли да ловят и нищо и никакви принципи немогат да ги накарат да си вземат риба толкова колкото да си хапнат и да изпият по някоя и друга чаша бира или вино.Така че,всичко е въпрос на много и различни принципи и на мисленето на всеки отделен колега - рибар или мръфкар,трябваше да е анкетата

Глупаците и завистниците нямат изтребване,като хлебарките са !!!
Аз нямам проблем с хората,те имат проблем с мене !!!!!
Аз нямам проблем с хората,те имат проблем с мене !!!!!
- КИРО
- и господ не е толокова добър
- Обратна връзка:
Най вече кая,при късмет сафрид,кефалови,май това са основните видове при нас.BERG написа: На морето не пускам - то пък какво ли хващам
Другите са деликатес.Как да я пуснеш,я хванеш на 10 г,я не.
-
- разбира нещата
взимам си червеноперки щото много ги харесвам за мезе, а шарани хванах за 1-ви път при Кроки - да е жив и здрав - и те си плуват и ме чакат отново да ги хвана

-
- вече хвърля и на тежко
- Обратна връзка:
IDA - Човек който сам отсъжда в аванс че няма какво да му се каже и отговори е затворена система и няма защо да се хабим да гоэ убеждаваме в касвото и да е.IDA написа:...п.п. можеш да не ми отговаряш на поста , то няма и какво ...

Поздрави и продължавай да заразяваш с "идеи" сподвижниците си