Къде се намирам:
Риболов
Сладководен раздел
Специализиран риболов
Риболов на хищници
naRiba.com

Форум

Има ли разлика между кльонка за язовир или река?
Модератор: sapuna
- krokibg
- учете се от него
iogo,xenohack незнам дали е видял някой марков,но тези който аз видях бяха направени в Пловдив и като профан в кльонкането немога да кажа дали си заслужават цената но направо се втрещих.Ми то да вземе човек да произвежда кльнкове бе.....един на месец - 150 лв.......и много бреме за ходене по водоемите

Глупаците и завистниците нямат изтребване,като хлебарките са !!!
Аз нямам проблем с хората,те имат проблем с мене !!!!!
Това е истината и за мен. Твърди и жилави дървесини. И ножа само по жилите.man1966 написа:...Дрян или маждрян бих препоръчал от моя скромен опит...
А що се отнася до парите - 100 или 150 лв, на някои им се виждат много. Бих им препоръчал да се разходят до гората за подходящо клонче, да изчакат няколко години да изсъхне, после да накупят всякакви интрументи, после да седнат да работят, да се помъчат 1 седмицата в рязане, шкуркане, полиране, лакиране и т.н. и тогава да си помислят ако трябва да го продават колко пари биха му искали. Ако пък и са и вложили целия си мерак и сърце, докато го правят, сигурен съм че изобщо няма да им е до продажба.
А в крайна сметка, какво отличава риболова на кльонк от останалия риболов - а ми точно кльонка. Нормално е уреда, с който работиш непрекъснато да ти е най-ценното нещо. Аз поне така мисля.
От Въча по-хубав няма.
Re: Има ли разлика между кльонка за язовир или река?
има ли разлика м/у рачно направениа и копешкиа
Има-огромна-прочети -по долу-също и за река и язовирkvt написа:има ли разлика м/у рачно направениа и копешкиа

Риболовци.
Re:
Точно така е Калине-но и хората вече оценяват труда -вчера бях на сточна гара в магазина и мераклия си е купил 1 твой за 90лв -и един на ЖОРО-А за 170-да си има и от двата вида -преди това бях на гости у Жоро -да го вида как е -че е счупил крака много лошо -тия къде ги беше снимал са с нови собственици -направил е други -чакат лак и лепенкиkalinux написа:Това е истината и за мен. Твърди и жилави дървесини. И ножа само по жилите.man1966 написа:...Дрян или маждрян бих препоръчал от моя скромен опит...
А що се отнася до парите - 100 или 150 лв, на някои им се виждат много. Бих им препоръчал да се разходят до гората за подходящо клонче, да изчакат няколко години да изсъхне, после да накупят всякакви интрументи, после да седнат да работят, да се помъчат 1 седмицата в рязане, шкуркане, полиране, лакиране и т.н. и тогава да си помислят ако трябва да го продават колко пари биха му искали. Ако пък и са и вложили целия си мерак и сърце, докато го правят, сигурен съм че изобщо няма да им е до продажба.
А в крайна сметка, какво отличава риболова на кльонк от останалия риболов - а ми точно кльонка. Нормално е уреда, с който работиш непрекъснато да ти е най-ценното нещо. Аз поне така мисля.

Риболовци.
Всеки кльонк може да бъде купешки,.....без значение как е направен.За мен хубави кльонкове по-поръчка правят 5 човека.А за лични нужди съм виждал доста добри кльонкове.Ако имате мерак и без да ги продавате може да си направите отличен инструмент.Стига да се знаят основните принципи при изработката на кльонк.kvt написа:има ли разлика м/у рачно направениа и копешкиа
Някога,когато бяхме млади и зелени поръчвахме заготовки(500бр.) на дърводелци.Те правеха обикновенни кльонкове по наши модели за 5лв.Ние ги продавахме на магазините за 10лв.А те стигаха до крайния потребител за 15лв.Това,че все още ги търсят и като цена и качество.....доказва че са работещи и достъпни за всеки.Но това не значи отлични.Кльонка не е консуматив и според мен цената от 150лв. не е висока.Стига той да е направен и взет от правилния човек.Той освен изработка е вложил душа,сърце,време,знания и матерял.Същото обаче може да направите и вие за без пари.Без норма за 1 седмица ще направите кльонк за цял живот.
Според мен няма разлика от кльонка за язовир и река.
- krokibg
- учете се от него
Даааа,след като вече съм горе-долу в час,мога да кажа че за да се направи много добър кльонк,наистина се иска ръка,сърце и знания.вярно е също че всеки може да си направи кльонк,но как ще работи се пита в задачата.Много търкане иска и усет.Абе,нали си имаме майстори.Когато за първи път видях кльонк в магазина за 150 лева,верно се облещих но сега знам че онзи дето го видях не струва нищо но тези на майсторите - ръчно изработените си заслужават парите !!!
Глупаците и завистниците нямат изтребване,като хлебарките са !!!