къде изчезна доспат?

Модератор: sapuna

Аватар
FishMaster
вече хвърля и на тежко
вече хвърля и на тежко

Re: къде изчезна доспат?

Мнение от FishMaster »

Аз съ на бунгала от югозападната страна на 3 км. от Сърница та се чудя дали по реката да тръгна или на устието и да пробвам щото друга година по това време в жегата никаква я няма.
риболова е нещо уникално, за жалост много хора не са го разбрали!!!
tazy
новобранец
новобранец

Мнение от tazy »

Съжалявам но мисля че пак ще е така. по това време на годината обикновено пъстървата я няма. тук там по някоя.
но на теб може да ти излезе късмета.Наслука
Бачо Илия
учете се от него
учете се от него

Мнение от Бачо Илия »

Доспат ще се появи , като "се скъса" поредната ( застрахована , разбира се) садка. Тогава броя на потребителите на форумите , които са "на линия" , става обратно пропорционален на броя на избягалите от садката маломерки 8) 8) 8)
Изображение
георгиев59
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от георгиев59 »

chapara написа:Риба си има ,сал да знаеш как :wink:

Баш че си е така :lol: :roll: :wink: :lol:
На теб добре,не кълве,,,ами на мен защо не ще???
tinkovetc
новобранец
новобранец

Мнение от tinkovetc »

бях 3 дни на доспат и такова нямане нее било. Не само за мене а за всички пълно капо
timo1
ще става разбирач
ще става разбирач
Обратна връзка:

Мнение от timo1 »

и аз бех на 29-и и 30-и там
Изображение
само една червеноперка малка,на обед на 30-и събрах и отидех до Батак,същата работа
само едно костурче
Изображение
абе немога да се оплача,поне си починах убаво :mrgreen:
а и две гъбки си намерих на Доспат
Изображение
tinkovetc
новобранец
новобранец

Мнение от tinkovetc »

аз също ходих до доспат през уикенда.Голяма мизерия на ден се хващаха по 1 --2 риби общо от всички колеги и то с много зор.Вярно едри са но са много малко то в язовира живот няма
timo1
ще става разбирач
ще става разбирач
Обратна връзка:

Мнение от timo1 »

chapara написа: когато се скъсат садки пак търчете с чувалите за риба. :twisted: :twisted: :twisted: :mrgreen:
абе не знам кои търчи с чували за риба!!! :evil:
зимата си седим на топличко и неми дреме за риба :finga:
tinkovetc
новобранец
новобранец

Мнение от tinkovetc »

това за чувалите си е до човек аз лично смятам че това нее риболов то и на гола кука пак калве.Тръпка няма никаква а и рибата излиза като парцал.
А и да попитам каде са риболовните тогава никакви ги няма да контролират кои колко е хванал крият се като мишки.
Не стига че не зарибяват а немогат да опазят и тази която е в язовира
INCUBUS
кандидат преподавател
кандидат преподавател

Мнение от INCUBUS »

Аз за това по-преди бях написал,че риболова на Доспат е умрела работа-та даже няко питаше кво ли ще да значи това.Ами точно това-какъв риболов за ценители,кви 5 лева.Там скоро кьорава риба няма да остане,още повече че отнеха разрешителното на фирмата на Беронов и историята с американките,обръщащите се садки и пр.е на път да стигне логичния си край.Освен ужасяващото по размери бракониерство,предаващо се от поколение на поколение между "гражданите" на гр.Доспат,в момента има голям напън върху Общинския им съвет да разреши масовото застрояване на оставащите свободни брегове на язовира.Ще се извисят хотелче до хотелчето,кръчме до кръчмето и за тролинга лодките ще трябва да се пускат във водата ..... от хеликоптер.За да тролят на воля голямото нищо.
INCUBUS
кандидат преподавател
кандидат преподавател

Мнение от INCUBUS »

Е,започна началото на края.Общинският съвет е приел решение,с което е утвърдил плана за застрояване на свободните площи край язовира.Ще бъдем свидетели на гибелта на още един риболовен обект.
m_nanchev
ще става разбирач
ще става разбирач

Мнение от m_nanchev »

много жалко това беше един от любимите ми язовири за риволов и одих.малко язовири можеха да се похвалят с накава природа.но яко няма риба и риболов аз не виждам смисъл от бъдещите хотели който ще се построят.там без рибарите ще упосте.
Аватар
maznislav
разбира нещата
разбира нещата
Обратна връзка:

Мнение от maznislav »

Рано или късно ще се разбере че 50 или 500 кг риба се хващат и пълнят в буркани или се продават за 1000 лв, а тези същите кила риба риболовците ще ги хванат за месец и ще оставят десетки хиляди по ресторанти и хотели... ще кажат на още толкова рибари и те ще оставят толкова ..
Ама тоя наш цигански принцип , днес да има пък утре ще му мислим изяде главата на много народ. Ще им дойде акъла в главата само време иска. тези хотели са както добро така и зло. Ще изникнат като гъби , ама ще изгонят бракониерите. Аз ако съм вложил 1 -2 милиона и един помак ми гони клиентите като пред хотела обере рибата с мрежа или ток ,дали няма да се оправя с него? А ако сме 50 собственика дали няма да отделим малко пари да пуснем риба , за да си напълним хотелие и дали няма да търсим отговорност от тези дето трябва да я пазят. Трябва да минем и през това ама ... дали ще сме живи да го видим :?:
Като се ожениш, ще разбереш какво е щастие, ама вече ще бъде късно!
ЖЕНА ЗАД ВОЛАНА,Е КАТО ЗВЕЗДА В НЕБЕТО,
ТИ НЕЯ ВИЖДАШ,ТЯ ТЕБЕ НЕ!!!
INCUBUS
кандидат преподавател
кандидат преподавател

Мнение от INCUBUS »

Не ми се чака на мен и аз тоя язовир съм го отписал-майната му,в близките две години,докато ония си настроят хотелите,ще ми отворят две ГКПП-та под носа и гръцките водоеми ми стават по-близо от тъпия Доспат.Не съм им умрел за изчезващите изкуствени хамериканки.
boris1
научил се да хвърля
научил се да хвърля

Мнение от boris1 »

maznislav написа:Рано или късно ще се разбере че 50 или 500 кг риба се хващат и пълнят в буркани или се продават за 1000 лв, а тези същите кила риба риболовците ще ги хванат за месец и ще оставят десетки хиляди по ресторанти и хотели... ще кажат на още толкова рибари и те ще оставят толкова ..
Ама тоя наш цигански принцип , днес да има пък утре ще му мислим изяде главата на много народ. Ще им дойде акъла в главата само време иска. тези хотели са както добро така и зло. Ще изникнат като гъби , ама ще изгонят бракониерите. Аз ако съм вложил 1 -2 милиона и един помак ми гони клиентите като пред хотела обере рибата с мрежа или ток ,дали няма да се оправя с него? А ако сме 50 собственика дали няма да отделим малко пари да пуснем риба , за да си напълним хотелие и дали няма да търсим отговорност от тези дето трябва да я пазят. Трябва да минем и през това ама ... дали ще сме живи да го видим :?:
За съжаление това е прекалено оптимистично.Точно собствениците на хотелите са най-големите бракониери и когато ги попиташ защо е толкова вкусна пастървата-отговора е защото не е от садките а е уловена с мрежа от язовира.Но и ние рибарите сме виновни като пълним хотелите и им ядем пастърватал.Аз за мен лично съм взел решение да не пълня гушата на разни Курдовци и други бракониери трайно обезрибили доскоро най-привлекателното място за риболов.
и рибата има душа-бракониера не
Публикувай отговор

Обратно към “Риболов на хищници”