Сега и през зимата накъде и за какво?

Всичко за сладководния риболов.

Модератор: bobopeli

Аватар
ElGato
научил се да хвърля
научил се да хвърля

Мнение от ElGato »

Виж ся Жоро , аз съм запален щукар и винаги когато съм ходил за щука съм се връщал с риба , единственно когато духа силен вятър тогава не съм хващал , хващъл съм и при минусови температури , лед , а също и при жеги , но имали вятър нема щука , ако искаш вярвай но съм правил и блесна от лъжичка за кафе , онова животно я отнася като нищо :D
Работата е за хора , които не ходят на риба :)
Аватар
ribaria1
ще става разбирач
ще става разбирач

Мнение от ribaria1 »

АБЕ ЗА ВЯТЪРА СЪМ МНОГО СЪГЛАСЕН ЩОТО ПРЕДИ ТАЯ НЕДЕЛЯ
НА ЯЗОВИР "ЛЕВКА" / ЖОРО ГО ЗНАЕ/ ЗЕМАШЕ ЩУКАТА ДОСТА ПРИЛИЧНО.ОБАЧЕ В НЕДЕЛЯ БЯХ ДУХНА ЕДИН ГАДЕН ВЯТЪР И ЯДЕЦ.
ПРОБВАХ СЕКВИ ЧАЛЪМИ И ТАКЪМИ АМА НЕ.ЕДНА ЩУЧКА КОЛКОТО
НА МАЛКИЯ МИ ПИ........А . ДОБРЕ ЧЕ СЕ ИЗЛЪГА ЕДИН ЛИН НА ТОРЕН
ЧЕРВЕЙ ТА ДА НЕ СЪМ СЪВСЕМ ВАЛАТ.
joco

Мнение от joco »

ElGato написа:Виж ся Жоро , аз съм запален щукар и винаги когато съм ходил за щука съм се връщал с риба , единственно когато духа силен вятър тогава не съм хващал , хващъл съм и при минусови температури , лед , а също и при жеги , но имали вятър нема щука , ако искаш вярвай но съм правил и блесна от лъжичка за кафе , онова животно я отнася като нищо :D
Съгласен,ама ако хвърляш на тапа.Случвало се е звънеца да стои хоризонтално и щуката си кълве.Според мен,специално щукарския риболов е непредсказуем.Просто късмет.
Аватар
ElGato
научил се да хвърля
научил се да хвърля

Мнение от ElGato »

Не съм съгласен , че щукарският риболов е не предсказуем , 90% ако щуката е там ще удари , но проблема е да я зиентересуваш и да имаш търпение , но пак казвам ако е там , ако не е трябва да е търсиш :shock:
Аватар
legion
научил се да хвърля
научил се да хвърля

Мнение от legion »

El Gato hombre дай някой съвет как да съм 90% сигорен че щуката е там. :roll:
Дай на човек една риба и той ще яде един ден. Научи го да лови риба и той винаги ще има храна.Изображение
Аватар
ElGato
научил се да хвърля
научил се да хвърля

Мнение от ElGato »

Ми гледаш и наблюдаваш -щуката гони дребните рибки , жабите са неспокойни , големи дебели вълни се плъзгат и т.н.
Аватар
legion
научил се да хвърля
научил се да хвърля

Мнение от legion »

Ми гледам,след старите кучета на същите места ходя и....пак компот варя :oops:
Това за вълните не го бях чувал.Но са ми разправяли че като гони щуката като на зиг-заг скачат рибетата така де като скачат се получавало нещо като движенията на змия :roll: Вярно или..
Дай на човек една риба и той ще яде един ден. Научи го да лови риба и той винаги ще има храна.Изображение
Аватар
ElGato
научил се да хвърля
научил се да хвърля

Мнение от ElGato »

Има нещо вярно , виж ся щуката седи неподвижно и дебне , като мине нещо дето и хареса атакува и хоп лапва , но най харесва нещата -блесни , воблери и т.н. да се движат като ранени рибки -т.е. да не се мъчи много, много често щуките като гонят в плитчините скачат след рибките и тия виждаш белия корем
Бинго
новобранец
новобранец

Мнение от Бинго »

Колеги а да имате информация на Янтра около Търново какво излиза през зимата и на какво :? :?
Аватар
Skorpi
сериозен играч
сериозен играч

Мнение от Skorpi »

В по топлите дни може да се ходи и за по миролюбива риба, преди няколко год. ходих на Ковачевският канал. Февруари беше замръзнал троших леда но се прибрах с 23 прилични платики После стана хит и няколко поредни години хората си ловяха бабушки и платика в най големите студове :P :P :P
Бестрашния умира веднъж, страхливецът-хиляди пъти
Изображение
Аватар
камен
разбира нещата
разбира нещата
Обратна връзка:

Мнение от камен »

Не съм много запознат с зимния риболов,но Вероника мисля,че на Цонево
(не знам точното място,защото не съм ходил) когато застудее вадят бяла риба.Само един път да ми покажат мястото ще съм първа пушка :D
добрите момчета отиват в рая ,а аз сигурно за РИБА
Публикувай отговор

Обратно към “Сладководен Риболов”