Къде се намирам:
Риболов
Сладководен раздел
Специализиран риболов
Сладководен Риболов
naRiba.com

Форум

ПРИНЦИПИ
Модератор: bobopeli
Re: ПРИНЦИПИ
Ако хвана отделям най - голямата но до две рибета са ми достатъчни другото си го пускам. 

I am needed on the nature, as well she of me ! Just keep her...
-
- и господ не е толокова добър
Тази анкета е пълна измама.След много обилколки и разговори разбрах и видях,че 99% от риболовците не пускат нищо,дори и 5см.рибки.Ние заслужаваме да изчезне всичката риба и тогава ще се научим да я ценим.
Да хванеш риба е удоволствие,но да и дариш живот,това не се описва с думи.
-
- новобранец
Това дали се пускат уловените екземпляри въобще не е основния проблем. Добре известно на всички е, че с въдица не може да се излови рибата, ама тия с бомбите и мрежите не се спират! А относно до пускането, всеки уважаващ спорта риболовец, би трябвало, ако улови, да речем, еднокилограмово сомче, сулка или др. да го върне.
- Венелин Радушев
- разбира нещата
и ние им помагаме! Каквото им е езбягало от мрежите и се е скрило в брега.....сешташ се......Sobieski_fan написа:Това дали се пускат уловените екземпляри въобще не е основния проблем. Добре известно на всички е, че с въдица не може да се излови рибата, ама тия с бомбите и мрежите не се спират! А относно до пускането, всеки уважаващ спорта риболовец, би трябвало, ако улови, да речем, еднокилограмово сомче, сулка или др. да го върне.
"Досадното на този свят е, че идиотите са уверени в себе си, а умните са изпълнени със съмнения."
-
- учете се от него
Адаш, пак се изсили!!! Тази анкета според мен , е 99% РЕАЛНА , още повече че и е анонимна. Всичките ми познати и колеги пускат , и не само маломерките , а и като чета форума , една голяма част от колегите правят същото.snegk написа:Тази анкета е пълна измама.След много обилколки и разговори разбрах и видях,че 99% от риболовците не пускат нищо,дори и 5см.рибки.Ние заслужаваме да изчезне всичката риба и тогава ще се научим да я ценим.

-
Изобщо не съм се изсилил,нито ти нито твоите познати пускате рибите.Имаше една твоя снимка с кофа(или бака) с малки мренки.Казвам това което съм чул и видял.И ти казах да не ме споменавашIDA написа:Адаш, пак се изсили!!! Тази анкета според мен , е 99% РЕАЛНА , още повече че и е анонимна. Всичките ми познати и колеги пускат , и не само маломерките , а и като чета форума , една голяма част от колегите правят същото.snegk написа:Тази анкета е пълна измама.След много обилколки и разговори разбрах и видях,че 99% от риболовците не пускат нищо,дори и 5см.рибки.Ние заслужаваме да изчезне всичката риба и тогава ще се научим да я ценим.

-
- учете се от него
Ще те споменавам , и още как.....snegk написа:Изобщо не съм се изсилил,нито ти нито твоите познати пускате рибите.Имаше една твоя снимка с кофа(или бака) с малки мренки.Казвам това което съм чул и видял.И ти казах да не ме споменавашIDA написа:Адаш, пак се изсили!!! Тази анкета според мен , е 99% РЕАЛНА , още повече че и е анонимна. Всичките ми познати и колеги пускат , и не само маломерките , а и като чета форума , една голяма част от колегите правят същото.snegk написа:Тази анкета е пълна измама.След много обилколки и разговори разбрах и видях,че 99% от риболовците не пускат нищо,дори и 5см.рибки.Ние заслужаваме да изчезне всичката риба и тогава ще се научим да я ценим.![]()
- GODzillata
Не се джавкайте за глупости.
Може някой да е имал бака с риба, ама да я държал само за снимката, после рибата да е пусната.
Аз днес трите попчета и единия уклей дето хванах, ги пуснах веднага като ги извадих.
И к'во като?
Приятелят, който беше с мен, хвана 68 уклея и си ги взе вкъщи, за да ги чисти и после ще удари 2-3 бири с тях.
И к'во като?
Няма да се свършат уклеите, таранките и попчетата - проблемът е, че баш рибата нещо я няма.
Едва ли някой може да се похвали, че на излет е хванал 20-30 големи шарана над 5 кг., та да има и за мезе, и за пускане.
Този, дето хванах наскоро, си ми седи във фризера за Никулден, защото:
1. Както е тръгнало на зле по Дунава, дотогава я хвана друг, я не
и
2. Най-вкусна е рибата, която сам си уловиш.
Освен това предполагам, че "плувкарите" и "дънарите" имат различни гледни точки.
Както е различно дали ловиш на Дунава, в морето или на язовир.
При мен баки и т.н. няма да видите, защото на плувка не ловя, а винаги съм в засада за BIG fish.
Ако някога си хващал голям амур (10+) и знаеш за какъв "дзвер" иде реч, и знаеш, че може да стане още по-голям, то сърце няма да ти даде да не пуснеш амурче 1-2кг., което си е още бебе, но ако досега най-голямата ти риба е била таранка от 400гр., то амурчето ще ти се види като трофейна риба и може да те изкуши.
...ъъъ...или може да го объркаш с кефал/клен.
Та, мисълта ми е, че в БГ има 7-8 милиона човека и те всичките са различни. Затова ще има различни гледни точки и различни мнения по този въпрос.
Гадно е, ако някой наистина във форума парадира, че пуска рибата, а всъщност я пуска в тигана.
То снимки, то видео в забавен каданс, ама дали рибата не е вързана преди "пускането"?
В заключение - който не го кефи идеята за "кеч енд рилийс" - да стане ловец. Авджиите никога нищо не пускат.
Може някой да е имал бака с риба, ама да я държал само за снимката, после рибата да е пусната.

Аз днес трите попчета и единия уклей дето хванах, ги пуснах веднага като ги извадих.
И к'во като?

Приятелят, който беше с мен, хвана 68 уклея и си ги взе вкъщи, за да ги чисти и после ще удари 2-3 бири с тях.
И к'во като?

Няма да се свършат уклеите, таранките и попчетата - проблемът е, че баш рибата нещо я няма.
Едва ли някой може да се похвали, че на излет е хванал 20-30 големи шарана над 5 кг., та да има и за мезе, и за пускане.
Този, дето хванах наскоро, си ми седи във фризера за Никулден, защото:
1. Както е тръгнало на зле по Дунава, дотогава я хвана друг, я не

и
2. Най-вкусна е рибата, която сам си уловиш.

Освен това предполагам, че "плувкарите" и "дънарите" имат различни гледни точки.

Както е различно дали ловиш на Дунава, в морето или на язовир.

При мен баки и т.н. няма да видите, защото на плувка не ловя, а винаги съм в засада за BIG fish.

Ако някога си хващал голям амур (10+) и знаеш за какъв "дзвер" иде реч, и знаеш, че може да стане още по-голям, то сърце няма да ти даде да не пуснеш амурче 1-2кг., което си е още бебе, но ако досега най-голямата ти риба е била таранка от 400гр., то амурчето ще ти се види като трофейна риба и може да те изкуши.

...ъъъ...или може да го объркаш с кефал/клен.

Та, мисълта ми е, че в БГ има 7-8 милиона човека и те всичките са различни. Затова ще има различни гледни точки и различни мнения по този въпрос.
Гадно е, ако някой наистина във форума парадира, че пуска рибата, а всъщност я пуска в тигана.

То снимки, то видео в забавен каданс, ама дали рибата не е вързана преди "пускането"?

В заключение - който не го кефи идеята за "кеч енд рилийс" - да стане ловец. Авджиите никога нищо не пускат.

На риба - като на война! Fish'n'chicks!
Кеч & Рилийс...в тиганааа-аха-ха-хаааа...

-
- учете се от него
Не става въпрос за "джафкане" , става въпрос че някой си , ей така от " раз ", ни в клин ни в ръкав, обявява един не малък брой съфорумници ( 49+ 119) за измамници , а анкетата за "измама"GODzillata написа:Не се джавкайте за глупости........
:

Анкетата към темата отразява , нека да не е 99% , но поне 90 % от ситуацията по отношение на колегите които са гласували!!!! Колкото до положението въобще - подписката е достатъчно показателна...но това е друга тема.
-
Ами аз мога да гласувам,че я пускам и пак да я прибирам.Пак ще го повторя,аз от 1,5 години пускам рибата тотално и наблюдавам всички наоколо какво правят с рибите.Резултата е че не съм видял повече от 10 човека да пускат рибата през цялото това време.Наблюденията са ми на много язовири и на много хора.Ще спомена от последното пътуване,на всички места където бях(а те не са малко)Всичката риба беше прибирана независимо от размера,дори и кефалчета по 5 см. мренки по 3см.Редовния въпрос който получавам е :Защо пусна рибата
Вярвам,че има хора които са гласували искрено,но като цяло не показва състоянието на риболова в България.Кире относно баките с риба,това в нашата държава е практика да си събират рибата в баки и бидончета,само незнам как после ще я пуснат като тя умира от престоя си в баката. 

- GODzillata
Ааа, Илийка, не е точно така.snegk написа:Ще спомена от последното пътуване,на всички места където бях(а те не са малко)Всичката риба беше прибирана независимо от размера

На риба - като на война! Fish'n'chicks!

- Zen
- ще става разбирач
- Обратна връзка:
Тези дето пишат във форумите са твърде малък процент от риболовящите в България и като се има предвид колко от тях са гласували в анкетата, то е ясно, че това не е представителна извадка. Така че snegk е напълно правsnegk написа:... Вярвам,че има хора които са гласували искрено,но като цяло не показва състоянието на риболова в България...

- barutchiata ©
- Администратор
Съгласен съм с мнението на Snegk,че реалноста няма нищо общо с анкетата.Прав е и за онези снимки с маломерни мренки
Не искам да обидя никой, но много често хората казват едно , а правят съвсем друго.Да не говориме за тези които ходят на риба , а не са чували за компютър.Така,че тая тема освен за помпане на мнения и препирни, за друго не става 

-
- научил се да хвърля
Тази анкета според мен само сее раздори между съвестни рибари, нито ще докаже нещо, нито ще промени нещо. А и едва ли взимането на рибата е проблемът в България, това е дребно бракониерство и прилича на случая с осъдената за кражба на кебапче. Акцентът трябва да се измести към бомбите мрежите и токът, където рибата няма никакъв шанс и щетите са огромни. По важен е въпросът "Какво правим като видим бракониери" отколкото пускате ли риба
За екологията изобщо не ми се отваря и дума, какви щети причиняват замърсяванията на водоемите.