Къде се намирам:
Относно Сайта
Разни
naRiba.com

Форум

Речник за кандидатите за работа
Модератор: dantho.mihov
- Protos_Immortal
- ще става разбирач
Речник за кандидатите за работа
"НИЕ ПРЕДЛАГАМЕ.."
....динамична и предизвикателна работа-шефът ще те юрка по цял ден, ще видим колко време ще изтраеш.
...възнаграждение,обвързано с постигнатите резултати-ние ще те лъжем, че ти плаштаме, ти ще ни лъжеш че работиш.
...твърда заплата плюс процент (бонуси)-заплатата е мизерна, но от време на време ще ти подхвърляме по някоя коричка.
....постоянен трудов договор със шест месечен изпитателен срок-ако изтраеш полувин година, ще можеш и ти да скатосваш като нас.
....работа в международен екип-албанци,чеченци,араби и т.н, събрани от кол и важе.
....служебен ГСМ-ще ти досаждаме денонощно.
-----служебна кола-има една трошка, дето никой не ще да я кара.
"ОТ ВАС ОЧАКВАМЕ..."
....честност и лоялност-длъжен си да портиш всичките си колеги, с изкючение на племенника и любовницата на шефа.
....умение за работа в екип-ще носиш на гарба си още двама-трима некадърници.
......шофьорска книжка-ще ни бъдеш куриер,снабдител,както и шофьор на шефа, на жената на шефа,децата му и на любовницата му.
.....готовност за чести пътувания-по цял ден ще обикаляш, няма да имаш време и за един сандвич.
...готовност за командировки-ще се прибереш веднаж месечно.
....висше образование със специалност, подходяща за обявената позиция-абе, и ние не знаем точно какъв специалист ни трябва.
....висше техническо или икономическо образование-достатачно е да можеш да пишеш и да знаеш таблицата за умножение.
....динамична и предизвикателна работа-шефът ще те юрка по цял ден, ще видим колко време ще изтраеш.
...възнаграждение,обвързано с постигнатите резултати-ние ще те лъжем, че ти плаштаме, ти ще ни лъжеш че работиш.
...твърда заплата плюс процент (бонуси)-заплатата е мизерна, но от време на време ще ти подхвърляме по някоя коричка.
....постоянен трудов договор със шест месечен изпитателен срок-ако изтраеш полувин година, ще можеш и ти да скатосваш като нас.
....работа в международен екип-албанци,чеченци,араби и т.н, събрани от кол и важе.
....служебен ГСМ-ще ти досаждаме денонощно.
-----служебна кола-има една трошка, дето никой не ще да я кара.
"ОТ ВАС ОЧАКВАМЕ..."
....честност и лоялност-длъжен си да портиш всичките си колеги, с изкючение на племенника и любовницата на шефа.
....умение за работа в екип-ще носиш на гарба си още двама-трима некадърници.
......шофьорска книжка-ще ни бъдеш куриер,снабдител,както и шофьор на шефа, на жената на шефа,децата му и на любовницата му.
.....готовност за чести пътувания-по цял ден ще обикаляш, няма да имаш време и за един сандвич.
...готовност за командировки-ще се прибереш веднаж месечно.
....висше образование със специалност, подходяща за обявената позиция-абе, и ние не знаем точно какъв специалист ни трябва.
....висше техническо или икономическо образование-достатачно е да можеш да пишеш и да знаеш таблицата за умножение.
- AL KAPONE
- кандидат преподавател
Re: Речник за кандидатите за работа

Когато се издигаш, приятелите ти разбират кой си.
Когато падаш, разбираш кои са приятелите ти.
Когато падаш, разбираш кои са приятелите ти.
- Светльо-toxin34
- разбира нещата
току що почнах нова работа в ДЕВИН за около 900-1000лв но ако имаш по-добро предложение?!?
Бракониерииии,оставете рибата да се размножавааа
Очаквам сериозно предложение 

ИСКАМ МРАКА НА ЗОРАТА,А НЕ ЗАЛЕЗА НА СВЕТЛИНАТА...
Колега ,колега Protos като чета се смея през сълзи !
Скапана работа .
Най-тъпото е ,че разни олигофрени работодатели ги ползват тези шаблони за
длъжности от рода на пицар,продавачка в магазин second hand ,съдружник на
сергия за слънчеви очила,пиколо в хотел и т.н......
Нямам думи просто и като отидеш на интервю те гледат все едно ,че ти
правят услуга .Даже трябва да им "благодариш" ,че изобщо са намерили време
в отрудения си делник да отделят време за някакъв си никакъв да го интервюират.
Шибана работа !
Сумати връстници избягаха в чужбина ! Млади ,умни и кадърни само заради такива
работодали дето още с здрависването са ти стопили хиляди мозъчни клетки !
Скапана работа .
Най-тъпото е ,че разни олигофрени работодатели ги ползват тези шаблони за
длъжности от рода на пицар,продавачка в магазин second hand ,съдружник на
сергия за слънчеви очила,пиколо в хотел и т.н......
Нямам думи просто и като отидеш на интервю те гледат все едно ,че ти
правят услуга .Даже трябва да им "благодариш" ,че изобщо са намерили време
в отрудения си делник да отделят време за някакъв си никакъв да го интервюират.
Шибана работа !
И да паднем и да бием,
пак за риба ще отидем !!!
- Protos_Immortal
- ще става разбирач
Лошото е че си е така.
-
- новобранец
- Обратна връзка:
Преди години пред канцеларията ми в МЕИ следната обява...Търси се млад специалист-инжинер с компютърна грамотност,минимум един западен език и руски да е до 24 години и момиче...... Това ми прилича повече на обява за платена Любов отколкото нещо сериозно.
P.С. Май за десет години нищо не се е променило.
P.С. Май за десет години нищо не се е променило.
- GODzillata
- и господ не е толокова добър
Хайде, хайде, аз пък от гледната точка на работодател, мога да кажа, че е мнооооооооого трудно да се намерят кадърни и лоялни работници и служители. Всички карат като през едно време и бачкат все едно е държавно предприятие.SINISHA написа: Шибана работа !

На риба - като на война! Fish'n'chicks!
Кеч & Рилийс...в тиганааа-аха-ха-хаааа...

-
- научил се да хвърля
В България всеки работи това което не е работата му
.
Всеки има предпочитания за работа но вкрайна сметка работи където го вземат.
Може да е инжинер
,ама като няма подходяща работа за него работи на щанда с очилата 

Всеки има предпочитания за работа но вкрайна сметка работи където го вземат.
Може да е инжинер

Много риба хванахме,малките ги пуснахме а големите ги прибрахме в бурканче от детско пюре
- Димо Генчев
- вече хвърля и на тежко
- Обратна връзка:
Ето, пак се стига до един от актуалните спорове в днешно време - работници срещу работодатели.
С две думи - едните се оплакват, че няма читави работници (служители), другите - че не им се плаща според положените усилия и т.н.
Темата е безкрайно дълга и ако се задълбочи, едва ли ще се каже нещо ново.
Според мен, и едните и другите са прави (както най-често е в живота:)) По-интересното е, че всички говорят за това, описвайки главно трудностите. Убеден съм, че на много места има прекрасно разбирателство между едните и другите, но такива случаи не се коментират, защото не са интересни.
И друго си мисля. За съжаление в България ако кажеш, че си добре, то най-вероятно ще предизвикаш завист с всички произтичащи последствия. Затова си траем, когато сме добре. А ревем невероятно, когато сме недоволни.
Аз все пак съм на страната на наемниците (ако мога така да се изразя). Искам да апелирам към работодателите - давайте по-големи заплати, бе хора
Малко се шегувам, но не съвсем.
Ще дам следния пример. Ако да речем в някакъв сектор общоприетата заплата е 500лв, то работодателят логично ще очаква да дава тези пари. Това е много логично от бизнес гледна точка. От човешка гледна точка обаче това означава, че обричаш работника на мизеруване. Как очакваш той да е съвестен, да е лоялен и т.н. Веднага ще ме контрират - ама защо да му давам повече, като има още много кандидати, които ще се радват и на тия пари. Ами, точно затова - за да не се оплакваш после, че не работел, крадял и т.н. Да не мислиш, че всички останали ще са по-различни?
Може и да бъркам, но си мисля, че ако работата върви (каквато и да е тя), още едни 500лв няма да обърнат фирмата, но са в състояние да осигурят едно що годе нормално съществуване на човек. И ако този човек е съвестен и т.н. има голям шанс отношенията да се развият добре.
Друг е въпросът, ако и при много добро заплащане някой не си изпълнява задълженията - е, тогава вече може да му се бие шута.
Да, лоша е работата, защото май наистина всички свестни са в чужбина. Но пък аз познавам доста, които се връщат (или имат желание). Сега е моментът да ги привлекат работодателите.
П.С. Посочените цифри са изключително илюстративни и не ги обвързвам с конкретни лица, населени места и браншове. Просто пример.
С две думи - едните се оплакват, че няма читави работници (служители), другите - че не им се плаща според положените усилия и т.н.
Темата е безкрайно дълга и ако се задълбочи, едва ли ще се каже нещо ново.
Според мен, и едните и другите са прави (както най-често е в живота:)) По-интересното е, че всички говорят за това, описвайки главно трудностите. Убеден съм, че на много места има прекрасно разбирателство между едните и другите, но такива случаи не се коментират, защото не са интересни.
И друго си мисля. За съжаление в България ако кажеш, че си добре, то най-вероятно ще предизвикаш завист с всички произтичащи последствия. Затова си траем, когато сме добре. А ревем невероятно, когато сме недоволни.
Аз все пак съм на страната на наемниците (ако мога така да се изразя). Искам да апелирам към работодателите - давайте по-големи заплати, бе хора

Ще дам следния пример. Ако да речем в някакъв сектор общоприетата заплата е 500лв, то работодателят логично ще очаква да дава тези пари. Това е много логично от бизнес гледна точка. От човешка гледна точка обаче това означава, че обричаш работника на мизеруване. Как очакваш той да е съвестен, да е лоялен и т.н. Веднага ще ме контрират - ама защо да му давам повече, като има още много кандидати, които ще се радват и на тия пари. Ами, точно затова - за да не се оплакваш после, че не работел, крадял и т.н. Да не мислиш, че всички останали ще са по-различни?
Може и да бъркам, но си мисля, че ако работата върви (каквато и да е тя), още едни 500лв няма да обърнат фирмата, но са в състояние да осигурят едно що годе нормално съществуване на човек. И ако този човек е съвестен и т.н. има голям шанс отношенията да се развият добре.
Друг е въпросът, ако и при много добро заплащане някой не си изпълнява задълженията - е, тогава вече може да му се бие шута.
Да, лоша е работата, защото май наистина всички свестни са в чужбина. Но пък аз познавам доста, които се връщат (или имат желание). Сега е моментът да ги привлекат работодателите.
П.С. Посочените цифри са изключително илюстративни и не ги обвързвам с конкретни лица, населени места и браншове. Просто пример.
Не слушай какво ти казват повечето хора, защото точно повечето хора са обикновено по-глупави...
- Светльо-toxin34
- разбира нещата
колеги за жалост сте до някъде прави.аз работя като началник склад(до скоро де,сега ще почвам в ДЕВИН пак като началник склад)в ИПОМА-фирмата произвежда пластмасовите каси на:туборг,шуменско,загорка,пепси,кока кола,стела артоа,карлсберг,правиме всички пластмасови кофи и кофички за делта,оргахим,мегахим и т.н..общо взето месечната печалба на фирмата позволява заплатата на нач склада да е над 2000лв ама неееее.та сега в ДЕВИН е почти 2х
Бракониерииии,оставете рибата да се размножавааа
E колега GODzillata как един 24-28 годишен човек вишист може да я кара като при комунизма след като хабер си няма от него.GODzillata написа:Хайде, хайде, аз пък от гледната точка на работодател, мога да кажа, че е мнооооооооого трудно да се намерят кадърни и лоялни работници и служители. Всички карат като през едно време и бачкат все едно е държавно предприятие.SINISHA написа: Шибана работа !
Кой няма да е лоялен ако му се плаща добре,с Overtime по закон и то само с предварителна заповед.И пълни осигуровки.
А тук кво става :
"Аве по принцип от понеделник до петък ,само в отделни случай в събота до обяд"
Само дето не е в отделни случай ,а всеки път и не е до обяд ,а до късен следобяд,че и вечерта.И ако през седмицата си тръгне навреме е все едно ,че са му дали почиввен ден.
Може при теб да не е така ,но за да имаш кадърни ги пращаш на специализация,а ако искаш да ти дойдат
научени заплатите са други.
За това ,че 90 % осигуряват работниците си на 250лв няма кво да говорим.
Много сме далече от истината много !
И да паднем и да бием,
- patter
- вече хвърля и на тежко
Преди време имах един шеф, който не даваше заплата на барманите. Неговата логика беше колкото пари да им давам пак ще крадът. Барманите си работеха щастливо, дори си наемаха и помощник бармани да мият чашите. После се стигна до ситуацията, в която всичко им се водеше на +10% - пак си бяха доволни 
Работодателите давали малко пари - ами нормално е, не е заплатата това, което определя качеството на работа. В 90% от случаите и двойна и тройна заплата да дадеш ще получиш пак същото 'качество' и 'отношение' към работата.

Работодателите давали малко пари - ами нормално е, не е заплатата това, което определя качеството на работа. В 90% от случаите и двойна и тройна заплата да дадеш ще получиш пак същото 'качество' и 'отношение' към работата.
- Protos_Immortal
- ще става разбирач
Незнаех че такова впрягане на мозака се вкара тука
.Ако ви кажа че в бившата работа имаше един кадето беше общак,майстор,шофьор,детегледач,разтоварджия или както е там касиер и т.н.Общо взето на всякаде има мошенници.

- GODzillata
- и господ не е толокова добър
Може и да няма хабер от него, но е въпрос на възпитание и манталитет. Той ако не е живял през "време оно", то родителите му и по-възрастните му колеги са живели и са го заразили с лош пример.SINISHA написа:E колега GODzillata как един 24-28 годишен човек вишист може да я кара като при комунизма след като хабер си няма от него.
Говоря от гледна точка на бранш строителство и услуги - пословични с т. нар. "майстори"....викат им "майстори", защото сигурно не им знаят имената.

Не случайно вече се е превърнало в проклятие - "Дано майстор да ти влезе в къщата".

Бях наел едни, дадох им служебен телефон, трябваше да свършат работа на един обект.
Няколко часа преди да приключат, посетих обекта, казах им какво и как да довършат и после да дойдат да им платя.
Идват говедата, мазнят се "шефче, всичко е готово", платих им и след няколко дни отидох да предавам обекта на възложителите.
И какво да видя

Звъня им аз, те не ми вдигат. Веднага им спрях служебната карта. След време дойде сметка за нея от 80 лева.
Е?!

После имали безработица! Няма такъв филм! Има "безслужбица"! Всеки иска да си клати краката и да взима камара пари...ама не става!
На риба - като на война! Fish'n'chicks!