Речник за кандидатите за работа

Всичко за което не намирате подходящ форум

Модератор: dantho.mihov

Аватар
Protos_Immortal
ще става разбирач
ще става разбирач

Речник за кандидатите за работа

Мнение от Protos_Immortal »

"НИЕ ПРЕДЛАГАМЕ.."
....динамична и предизвикателна работа-шефът ще те юрка по цял ден, ще видим колко време ще изтраеш.
...възнаграждение,обвързано с постигнатите резултати-ние ще те лъжем, че ти плаштаме, ти ще ни лъжеш че работиш.
...твърда заплата плюс процент (бонуси)-заплатата е мизерна, но от време на време ще ти подхвърляме по някоя коричка.
....постоянен трудов договор със шест месечен изпитателен срок-ако изтраеш полувин година, ще можеш и ти да скатосваш като нас.
....работа в международен екип-албанци,чеченци,араби и т.н, събрани от кол и важе.
....служебен ГСМ-ще ти досаждаме денонощно.
-----служебна кола-има една трошка, дето никой не ще да я кара.
"ОТ ВАС ОЧАКВАМЕ..."
....честност и лоялност-длъжен си да портиш всичките си колеги, с изкючение на племенника и любовницата на шефа.
....умение за работа в екип-ще носиш на гарба си още двама-трима некадърници.
......шофьорска книжка-ще ни бъдеш куриер,снабдител,както и шофьор на шефа, на жената на шефа,децата му и на любовницата му.
.....готовност за чести пътувания-по цял ден ще обикаляш, няма да имаш време и за един сандвич.
...готовност за командировки-ще се прибереш веднаж месечно.
....висше образование със специалност, подходяща за обявената позиция-абе, и ние не знаем точно какъв специалист ни трябва.
....висше техническо или икономическо образование-достатачно е да можеш да пишеш и да знаеш таблицата за умножение.
Аватар
AL KAPONE
кандидат преподавател
кандидат преподавател

Re: Речник за кандидатите за работа

Мнение от AL KAPONE »

8) Малко да поспамя..... гледам добре е написано та да се възползвам :roll:
8) Ако някой отговаря на условията и търси работа, може да ме търси.... имам работа за цял Китай :lol:
Когато се издигаш, приятелите ти разбират кой си.
Когато падаш, разбираш кои са приятелите ти.
Аватар
Светльо-toxin34
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от Светльо-toxin34 »

току що почнах нова работа в ДЕВИН за около 900-1000лв но ако имаш по-добро предложение?!?
Бракониерииии,оставете рибата да се размножавааа
Аватар
bkd
кандидат преподавател
кандидат преподавател
Обратна връзка:

Мнение от bkd »

Очаквам сериозно предложение :|
ИСКАМ МРАКА НА ЗОРАТА,А НЕ ЗАЛЕЗА НА СВЕТЛИНАТА...
Аватар
SINISHA
научил се да хвърля
научил се да хвърля

Мнение от SINISHA »

Колега ,колега Protos като чета се смея през сълзи !
Скапана работа .
Най-тъпото е ,че разни олигофрени работодатели ги ползват тези шаблони за
длъжности от рода на пицар,продавачка в магазин second hand ,съдружник на
сергия за слънчеви очила,пиколо в хотел и т.н......
Нямам думи просто и като отидеш на интервю те гледат все едно ,че ти
правят услуга .Даже трябва да им "благодариш" ,че изобщо са намерили време
в отрудения си делник да отделят време за някакъв си никакъв да го интервюират.

Шибана работа !
Сумати връстници избягаха в чужбина ! Млади ,умни и кадърни само заради такива
работодали дето още с здрависването са ти стопили хиляди мозъчни клетки !
И да паднем и да бием,
пак за риба ще отидем !!!
Аватар
Protos_Immortal
ще става разбирач
ще става разбирач

Лошото е че си е така.
sashosofia
новобранец
новобранец
Обратна връзка:

Мнение от sashosofia »

Преди години пред канцеларията ми в МЕИ следната обява...Търси се млад специалист-инжинер с компютърна грамотност,минимум един западен език и руски да е до 24 години и момиче...... Това ми прилича повече на обява за платена Любов отколкото нещо сериозно.
P.С. Май за десет години нищо не се е променило.
Аватар
GODzillata
и господ не е толокова добър

Мнение от GODzillata »

SINISHA написа: Шибана работа !
Хайде, хайде, аз пък от гледната точка на работодател, мога да кажа, че е мнооооооооого трудно да се намерят кадърни и лоялни работници и служители. Всички карат като през едно време и бачкат все едно е държавно предприятие. :twisted:
На риба - като на война! Fish'n'chicks! :mrgreen:
Кеч & Рилийс...в тиганааа-аха-ха-хаааа...Изображение
Иван Григоров
научил се да хвърля
научил се да хвърля

Мнение от Иван Григоров »

В България всеки работи това което не е работата му :evil: .
Всеки има предпочитания за работа но вкрайна сметка работи където го вземат.
Може да е инжинер :idea: ,ама като няма подходяща работа за него работи на щанда с очилата :(
Много риба хванахме,малките ги пуснахме а големите ги прибрахме в бурканче от детско пюре
Аватар
Димо Генчев
вече хвърля и на тежко
вече хвърля и на тежко
Обратна връзка:

Мнение от Димо Генчев »

Ето, пак се стига до един от актуалните спорове в днешно време - работници срещу работодатели.
С две думи - едните се оплакват, че няма читави работници (служители), другите - че не им се плаща според положените усилия и т.н.
Темата е безкрайно дълга и ако се задълбочи, едва ли ще се каже нещо ново.
Според мен, и едните и другите са прави (както най-често е в живота:)) По-интересното е, че всички говорят за това, описвайки главно трудностите. Убеден съм, че на много места има прекрасно разбирателство между едните и другите, но такива случаи не се коментират, защото не са интересни.
И друго си мисля. За съжаление в България ако кажеш, че си добре, то най-вероятно ще предизвикаш завист с всички произтичащи последствия. Затова си траем, когато сме добре. А ревем невероятно, когато сме недоволни.

Аз все пак съм на страната на наемниците (ако мога така да се изразя). Искам да апелирам към работодателите - давайте по-големи заплати, бе хора :( :( Малко се шегувам, но не съвсем.
Ще дам следния пример. Ако да речем в някакъв сектор общоприетата заплата е 500лв, то работодателят логично ще очаква да дава тези пари. Това е много логично от бизнес гледна точка. От човешка гледна точка обаче това означава, че обричаш работника на мизеруване. Как очакваш той да е съвестен, да е лоялен и т.н. Веднага ще ме контрират - ама защо да му давам повече, като има още много кандидати, които ще се радват и на тия пари. Ами, точно затова - за да не се оплакваш после, че не работел, крадял и т.н. Да не мислиш, че всички останали ще са по-различни?
Може и да бъркам, но си мисля, че ако работата върви (каквато и да е тя), още едни 500лв няма да обърнат фирмата, но са в състояние да осигурят едно що годе нормално съществуване на човек. И ако този човек е съвестен и т.н. има голям шанс отношенията да се развият добре.
Друг е въпросът, ако и при много добро заплащане някой не си изпълнява задълженията - е, тогава вече може да му се бие шута.

Да, лоша е работата, защото май наистина всички свестни са в чужбина. Но пък аз познавам доста, които се връщат (или имат желание). Сега е моментът да ги привлекат работодателите.

П.С. Посочените цифри са изключително илюстративни и не ги обвързвам с конкретни лица, населени места и браншове. Просто пример.
Не слушай какво ти казват повечето хора, защото точно повечето хора са обикновено по-глупави...
Аватар
Светльо-toxin34
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от Светльо-toxin34 »

колеги за жалост сте до някъде прави.аз работя като началник склад(до скоро де,сега ще почвам в ДЕВИН пак като началник склад)в ИПОМА-фирмата произвежда пластмасовите каси на:туборг,шуменско,загорка,пепси,кока кола,стела артоа,карлсберг,правиме всички пластмасови кофи и кофички за делта,оргахим,мегахим и т.н..общо взето месечната печалба на фирмата позволява заплатата на нач склада да е над 2000лв ама неееее.та сега в ДЕВИН е почти 2х
Бракониерииии,оставете рибата да се размножавааа
Аватар
SINISHA
научил се да хвърля
научил се да хвърля

Мнение от SINISHA »

GODzillata написа:
SINISHA написа: Шибана работа !
Хайде, хайде, аз пък от гледната точка на работодател, мога да кажа, че е мнооооооооого трудно да се намерят кадърни и лоялни работници и служители. Всички карат като през едно време и бачкат все едно е държавно предприятие. :twisted:
E колега GODzillata как един 24-28 годишен човек вишист може да я кара като при комунизма след като хабер си няма от него.
Кой няма да е лоялен ако му се плаща добре,с Overtime по закон и то само с предварителна заповед.И пълни осигуровки.
А тук кво става :
"Аве по принцип от понеделник до петък ,само в отделни случай в събота до обяд"
Само дето не е в отделни случай ,а всеки път и не е до обяд ,а до късен следобяд,че и вечерта.И ако през седмицата си тръгне навреме е все едно ,че са му дали почиввен ден.
Може при теб да не е така ,но за да имаш кадърни ги пращаш на специализация,а ако искаш да ти дойдат
научени заплатите са други.
За това ,че 90 % осигуряват работниците си на 250лв няма кво да говорим.
Много сме далече от истината много !
И да паднем и да бием,
пак за риба ще отидем !!!
Аватар
patter
вече хвърля и на тежко
вече хвърля и на тежко

Мнение от patter »

Преди време имах един шеф, който не даваше заплата на барманите. Неговата логика беше колкото пари да им давам пак ще крадът. Барманите си работеха щастливо, дори си наемаха и помощник бармани да мият чашите. После се стигна до ситуацията, в която всичко им се водеше на +10% - пак си бяха доволни :-)

Работодателите давали малко пари - ами нормално е, не е заплатата това, което определя качеството на работа. В 90% от случаите и двойна и тройна заплата да дадеш ще получиш пак същото 'качество' и 'отношение' към работата.
Аватар
Protos_Immortal
ще става разбирач
ще става разбирач

Незнаех че такова впрягане на мозака се вкара тука :D .Ако ви кажа че в бившата работа имаше един кадето беше общак,майстор,шофьор,детегледач,разтоварджия или както е там касиер и т.н.Общо взето на всякаде има мошенници.
Аватар
GODzillata

Мнение от GODzillata »

SINISHA написа:E колега GODzillata как един 24-28 годишен човек вишист може да я кара като при комунизма след като хабер си няма от него.
Може и да няма хабер от него, но е въпрос на възпитание и манталитет. Той ако не е живял през "време оно", то родителите му и по-възрастните му колеги са живели и са го заразили с лош пример.

Говоря от гледна точка на бранш строителство и услуги - пословични с т. нар. "майстори"....викат им "майстори", защото сигурно не им знаят имената. :lol:
Не случайно вече се е превърнало в проклятие - "Дано майстор да ти влезе в къщата". :mrgreen:

Бях наел едни, дадох им служебен телефон, трябваше да свършат работа на един обект.
Няколко часа преди да приключат, посетих обекта, казах им какво и как да довършат и после да дойдат да им платя.
Идват говедата, мазнят се "шефче, всичко е готово", платих им и след няколко дни отидох да предавам обекта на възложителите.
И какво да видя :shock: - говедата "майстори" не са си свършили работата!!! А аз съм им платил.
Звъня им аз, те не ми вдигат. Веднага им спрях служебната карта. След време дойде сметка за нея от 80 лева.
Е?!
:twisted: Дали ще ги взема друг път на работа?
После имали безработица! Няма такъв филм! Има "безслужбица"! Всеки иска да си клати краката и да взима камара пари...ама не става!
На риба - като на война! Fish'n'chicks! :mrgreen:
Кеч & Рилийс...в тиганааа-аха-ха-хаааа...Изображение
Публикувай отговор

Обратно към “Разни”