Къде се намирам:
Къмпингуване
Фотография
naRiba.com

Форум

"Воден знак" на снимки
Модератор: Paublo_Eskobar
- CERRUTI
- сериозен играч
Re: "Воден знак" на снимки
Айде стига бе хора....голяма работа че побликували снимки.....се едно сме Брад Пит или Майкъл Джексън че чак да съдиме хората......като неискате да ви се използват снимките не ги побликувайте......или си направете галерийте платени,да се разглеждат само с кредитна карта и да се ръсят някой лев желаещите.....едим път пусната снимка в интернет сещам се знаете че вече колкото е ваша толкова е и обща.......ако пък толкова се засягате плащайте аторско право и слагайте надпис на снимките като на DVD-"Защитени авторски права за Република България"
Пиратски филми и МП3 свалята нали не ви пука за този който е направил филма или песента но когато става въпрос за ваши снимки ревете ...е защо?
Стига с това комунистическо мислене-"Моето си е мое,чуждото общо".......знам че може да съм засегнал някои колеги,най вече Марко.Ама Марко не ми се сърди просто така виждам нещата.......
Пиратски филми и МП3 свалята нали не ви пука за този който е направил филма или песента но когато става въпрос за ваши снимки ревете ...е защо?
Стига с това комунистическо мислене-"Моето си е мое,чуждото общо".......знам че може да съм засегнал някои колеги,най вече Марко.Ама Марко не ми се сърди просто така виждам нещата.......

- КИРО
- и господ не е толокова добър
- Обратна връзка:
CERRUTI,вярно,че се задълба темата,но мисля че не си съвсем прав.Марко,каза : поне от кумова срама,да те попита може ли? Мен ме попитаха,аз им казах нямате проблем.Какво толкова е трудно да се свържат с някой от нас.Едно ЛС,и се оправя работата,а и ние няма да си късаме сега тук главите.Според мен,всяка една наша снимка си е късмет.Попаднал си в точното време,на точното място,и ти е ударила точната риба,апарата не ти е засякъл,направил си хубава снимка.Нека да отидат и си направят снимки на място,каквито си искат.Реки и язовири и вирчета бол.И морето голямо.
В МОРЕТО МИ Е ПО-ДОБРЕ,ОТКОЛКОТО НА БРЕГА
toxin34
Проверих - не си премахнал водния знак !
Ама естественно че няма да се вижда.Програмата е такава.Профи версията струва 499$.Но при проверка със съответният софтуер, той докладва че има (или няма воден знак).
Хората така си защитават Images в Интернет.Крадеш, публикуваш-автора проверява и те гепи за топките.
Или крадеш, проверяваш-ако има махаш го...ако не можеш да го махнеш, не публикуваш, за да си нямаш хър-мър със закона.
==================================================
А иначе по темата - За мене най-гадното е, дето за дадена снимка не казват къде е снимана, а лъжат читателите си, че е от друго място.Това е доста нагло и незнам на какво се разчита при положение, че Българийката е толкова малка и лъжата ще лъсне всеки момент.
CERRUTI-Не се святкай.Не си прав.Тука си споделяме без комерсиална цел, а хобито ни, труда ни, и средствата дето с всеки е вложил да губи време и нерви по водоемите за риболов и някое и друго фото за душата, да се използват абсолютно наготово за чукане на парички.ПОНЕ ДА ПИТАТ- ТОВА ПОНЕ.Ти си я сложил тази снимка без комерсиална цел - не искаш пари за нея.
А не - дайте да ги използваме тези балъци.А за софтуера и МP3-КИТЕ недей да плачеш.Те са им изкарали парите многократно, но искат до живот да цицат от една стока, исползвайки това виртуално пространство.Не случайно най-големите противници и естественно хакери на това доживотно цицане са западните компютърни генийчета.
Чел ли си им обясненията към разните Кракове и Хакове ? Защо го правят - не е от безпаричие !
Проверих - не си премахнал водния знак !
Ама естественно че няма да се вижда.Програмата е такава.Профи версията струва 499$.Но при проверка със съответният софтуер, той докладва че има (или няма воден знак).
Хората така си защитават Images в Интернет.Крадеш, публикуваш-автора проверява и те гепи за топките.
Или крадеш, проверяваш-ако има махаш го...ако не можеш да го махнеш, не публикуваш, за да си нямаш хър-мър със закона.
==================================================
А иначе по темата - За мене най-гадното е, дето за дадена снимка не казват къде е снимана, а лъжат читателите си, че е от друго място.Това е доста нагло и незнам на какво се разчита при положение, че Българийката е толкова малка и лъжата ще лъсне всеки момент.
CERRUTI-Не се святкай.Не си прав.Тука си споделяме без комерсиална цел, а хобито ни, труда ни, и средствата дето с всеки е вложил да губи време и нерви по водоемите за риболов и някое и друго фото за душата, да се използват абсолютно наготово за чукане на парички.ПОНЕ ДА ПИТАТ- ТОВА ПОНЕ.Ти си я сложил тази снимка без комерсиална цел - не искаш пари за нея.
А не - дайте да ги използваме тези балъци.А за софтуера и МP3-КИТЕ недей да плачеш.Те са им изкарали парите многократно, но искат до живот да цицат от една стока, исползвайки това виртуално пространство.Не случайно най-големите противници и естественно хакери на това доживотно цицане са западните компютърни генийчета.
Чел ли си им обясненията към разните Кракове и Хакове ? Защо го правят - не е от безпаричие !
Последно промяна от Pedro на Вто Юли 15, 2008 6:06 pm, променено общо 3 пъти.
Marco Polo - Прав си.То водния знак е за държавите дето има закони.И можеш да си защитиш правата - не е за тука.
А иначе другото дето го наричате воден знак (то си е де) ама разваля снимката и за там си прав.Така че беше полезно да се раздуха по темата.
А иначе другото дето го наричате воден знак (то си е де) ама разваля снимката и за там си прав.Така че беше полезно да се раздуха по темата.
- CERRUTI
- сериозен играч
Аз не казвам че не сте прави но просто ако не са на Марко снимките ще са на някой друг колега....както виждаш те не се притесняват да слагат снимки от Искър на статия за Вая(Бургас)-примерPedro написа:CERRUTI-Не се святкай.Не си прав.Тука си споделяме без комерсиална цел, а хобито ни, труда ни, и средствата дето с всеки е вложил да губи време и нерви по водоемите за риболов и някое и друго фото за душата, да се използват абсолютно наготово за чукане на парички.ПОНЕ ДА ПИТАТ- ТОВА ПОНЕ.
Така че с водензнак или без те пак ще си го правят...............Това ми беше идеята няма смисъл да се загрозяват снимките,аз поне не се притеснявам повечето ми снимки ги правя с мобилния а камерата не му е силна страна

- КИРО
- и господ не е толокова добър
- Обратна връзка:
Да,тука си прав,че снимката е от...Искъра,пък се говори за "морето".Това вече си е проблем на самото издание,щото така се издъниха.След като го има този форум,защо да си купувам издания на същата тема ? Да се гледам ли? Тук ви гледам всички,и ми харесвате с излетите.Повече не ми трябва.
В МОРЕТО МИ Е ПО-ДОБРЕ,ОТКОЛКОТО НА БРЕГА
- майсторчето страхил
- сериозен играч
Да,тука си прав,че снимката е от...Искъра,пък се говори за "морето".Това вече си е проблем на самото издание,щото така се издъниха.След като го има този форум,защо да си купувам издания на същата тема ? Да се гледам ли? Тук ви гледам всички,и ми харесвате с излетите.Повече не ми трябва

НЕ БОЙТЕ СЕ,ТОВА СЪМ АЗ

-
- ще става разбирач
Абе то си е хубаво да се сложи воден знак обаче да е посредата на снимката и да е с намалена видимост до поне максимум 20 процента за да не се развали снимката(да не се вижда какво има на снимката)

- Моряка
- кандидат преподавател
Или два големи инициала само с контури МП като Марко Поло.Да са кухи т.е.само контура на буквата да се вижда 

А сега де? 

- Моряка
- кандидат преподавател

Това е идеята ,а иначе го направих с Edit не мога с водни знаци.Ако контура не е плътен още по-добре ще се вижда снимката.Пробвай.
А сега де? 

- Моряка
- кандидат преподавател
Или по-точно,извинявам се за нескопосаната работа,идеята да е добра пък... 

А сега де? 

- chirusa_bg
- учете се от него
- Обратна връзка:
Всичко ми е ясно, но аз няма да си цапам снимките заради некви клоуни 

- Но кое е това, което е тайна за улова на бабушка ? Тайна, която са знаели британците.
-Проста работа!!! Плувки 0.4-0.6 гр. ,основно влакно 0.10-0.08 и поводи 0.06.Оказа се че британците са имали поводи 0.04 , кука 26 и фуил вместо вердевас за стръв.
-Проста работа!!! Плувки 0.4-0.6 гр. ,основно влакно 0.10-0.08 и поводи 0.06.Оказа се че британците са имали поводи 0.04 , кука 26 и фуил вместо вердевас за стръв.
Не си заслужава човек риболовец любител като нас да влага средства да си защитава любителските снимки.
Иначе има начини за професионалисти - срещу пари за софтуер за така наречения Covert Digital Marc -Таен, скрит цифров знак.Какъвто съм сложил на моята снимка за пробата.
Да взимат, а ние ще тренираме... псувните...
Иначе има начини за професионалисти - срещу пари за софтуер за така наречения Covert Digital Marc -Таен, скрит цифров знак.Какъвто съм сложил на моята снимка за пробата.
Да взимат, а ние ще тренираме... псувните...
-
- фен клуб-скобар
Става номера, обаче си е игра

"Докато ми плащат колкото да не умрем, ще работим колкото да не заспим''
:D

Ами така ? Пак ще свърши работа на плагиатите.