"Воден знак" на снимки

Как да направим възможно най-добри снимки от излета.

Модератор: Paublo_Eskobar

Аватар
CERRUTI
сериозен играч
сериозен играч

Re: "Воден знак" на снимки

Мнение от CERRUTI »

Айде стига бе хора....голяма работа че побликували снимки.....се едно сме Брад Пит или Майкъл Джексън че чак да съдиме хората......като неискате да ви се използват снимките не ги побликувайте......или си направете галерийте платени,да се разглеждат само с кредитна карта и да се ръсят някой лев желаещите.....едим път пусната снимка в интернет сещам се знаете че вече колкото е ваша толкова е и обща.......ако пък толкова се засягате плащайте аторско право и слагайте надпис на снимките като на DVD-"Защитени авторски права за Република България"
Пиратски филми и МП3 свалята нали не ви пука за този който е направил филма или песента но когато става въпрос за ваши снимки ревете ...е защо?
Стига с това комунистическо мислене-"Моето си е мое,чуждото общо".......знам че може да съм засегнал някои колеги,най вече Марко.Ама Марко не ми се сърди просто така виждам нещата....... :roll:
Изображение
Аватар
КИРО
и господ не е толокова добър
Обратна връзка:

Мнение от КИРО »

CERRUTI,вярно,че се задълба темата,но мисля че не си съвсем прав.Марко,каза : поне от кумова срама,да те попита може ли? Мен ме попитаха,аз им казах нямате проблем.Какво толкова е трудно да се свържат с някой от нас.Едно ЛС,и се оправя работата,а и ние няма да си късаме сега тук главите.Според мен,всяка една наша снимка си е късмет.Попаднал си в точното време,на точното място,и ти е ударила точната риба,апарата не ти е засякъл,направил си хубава снимка.Нека да отидат и си направят снимки на място,каквито си искат.Реки и язовири и вирчета бол.И морето голямо.
Изображение

В МОРЕТО МИ Е ПО-ДОБРЕ,ОТКОЛКОТО НА БРЕГА
Аватар
Pedro
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от Pedro »

toxin34
Проверих - не си премахнал водния знак !
Ама естественно че няма да се вижда.Програмата е такава.Профи версията струва 499$.Но при проверка със съответният софтуер, той докладва че има (или няма воден знак).
Хората така си защитават Images в Интернет.Крадеш, публикуваш-автора проверява и те гепи за топките.
Или крадеш, проверяваш-ако има махаш го...ако не можеш да го махнеш, не публикуваш, за да си нямаш хър-мър със закона.
==================================================
А иначе по темата - За мене най-гадното е, дето за дадена снимка не казват къде е снимана, а лъжат читателите си, че е от друго място.Това е доста нагло и незнам на какво се разчита при положение, че Българийката е толкова малка и лъжата ще лъсне всеки момент.
CERRUTI-Не се святкай.Не си прав.Тука си споделяме без комерсиална цел, а хобито ни, труда ни, и средствата дето с всеки е вложил да губи време и нерви по водоемите за риболов и някое и друго фото за душата, да се използват абсолютно наготово за чукане на парички.ПОНЕ ДА ПИТАТ- ТОВА ПОНЕ.Ти си я сложил тази снимка без комерсиална цел - не искаш пари за нея.
А не - дайте да ги използваме тези балъци.А за софтуера и МP3-КИТЕ недей да плачеш.Те са им изкарали парите многократно, но искат до живот да цицат от една стока, исползвайки това виртуално пространство.Не случайно най-големите противници и естественно хакери на това доживотно цицане са западните компютърни генийчета.
Чел ли си им обясненията към разните Кракове и Хакове ? Защо го правят - не е от безпаричие !
Последно промяна от Pedro на Вто Юли 15, 2008 6:06 pm, променено общо 3 пъти.
Аватар
Pedro
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от Pedro »

Marco Polo - Прав си.То водния знак е за държавите дето има закони.И можеш да си защитиш правата - не е за тука.
А иначе другото дето го наричате воден знак (то си е де) ама разваля снимката и за там си прав.Така че беше полезно да се раздуха по темата.
Аватар
CERRUTI
сериозен играч
сериозен играч

Мнение от CERRUTI »

Pedro написа:CERRUTI-Не се святкай.Не си прав.Тука си споделяме без комерсиална цел, а хобито ни, труда ни, и средствата дето с всеки е вложил да губи време и нерви по водоемите за риболов и някое и друго фото за душата, да се използват абсолютно наготово за чукане на парички.ПОНЕ ДА ПИТАТ- ТОВА ПОНЕ.
Аз не казвам че не сте прави но просто ако не са на Марко снимките ще са на някой друг колега....както виждаш те не се притесняват да слагат снимки от Искър на статия за Вая(Бургас)-пример
Така че с водензнак или без те пак ще си го правят...............Това ми беше идеята няма смисъл да се загрозяват снимките,аз поне не се притеснявам повечето ми снимки ги правя с мобилния а камерата не му е силна страна :)
Изображение
Аватар
КИРО
Обратна връзка:

Мнение от КИРО »

Да,тука си прав,че снимката е от...Искъра,пък се говори за "морето".Това вече си е проблем на самото издание,щото така се издъниха.След като го има този форум,защо да си купувам издания на същата тема ? Да се гледам ли? Тук ви гледам всички,и ми харесвате с излетите.Повече не ми трябва.
Изображение

В МОРЕТО МИ Е ПО-ДОБРЕ,ОТКОЛКОТО НА БРЕГА
Аватар
майсторчето страхил
сериозен играч
сериозен играч

Мнение от майсторчето страхил »

Да,тука си прав,че снимката е от...Искъра,пък се говори за "морето".Това вече си е проблем на самото издание,щото така се издъниха.След като го има този форум,защо да си купувам издания на същата тема ? Да се гледам ли? Тук ви гледам всички,и ми харесвате с излетите.Повече не ми трябва
:smt023 :smt023 :smt023 :smt023 :smt023
НЕ БОЙТЕ СЕ,ТОВА СЪМ АЗИзображение
Chenko93
ще става разбирач
ще става разбирач

Мнение от Chenko93 »

Абе то си е хубаво да се сложи воден знак обаче да е посредата на снимката и да е с намалена видимост до поне максимум 20 процента за да не се развали снимката(да не се вижда какво има на снимката) :wink: :axe:
Изображение
Аватар
Моряка
кандидат преподавател
кандидат преподавател

Мнение от Моряка »

Или два големи инициала само с контури МП като Марко Поло.Да са кухи т.е.само контура на буквата да се вижда :wink:
А сега де? :roll:
Аватар
Моряка
кандидат преподавател
кандидат преподавател

Мнение от Моряка »

Изображение
Това е идеята ,а иначе го направих с Edit не мога с водни знаци.Ако контура не е плътен още по-добре ще се вижда снимката.Пробвай.
Аватар
Моряка
кандидат преподавател
кандидат преподавател

Мнение от Моряка »

Или по-точно,извинявам се за нескопосаната работа,идеята да е добра пък... :oops:
Изображение
Аватар
chirusa_bg
учете се от него
учете се от него
Обратна връзка:

Мнение от chirusa_bg »

Всичко ми е ясно, но аз няма да си цапам снимките заради некви клоуни :twisted:
- Но кое е това, което е тайна за улова на бабушка ? Тайна, която са знаели британците.
-Проста работа!!! Плувки 0.4-0.6 гр. ,основно влакно 0.10-0.08 и поводи 0.06.Оказа се че британците са имали поводи 0.04 , кука 26 и фуил вместо вердевас за стръв.
Аватар
Pedro
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от Pedro »

Не си заслужава човек риболовец любител като нас да влага средства да си защитава любителските снимки.
Иначе има начини за професионалисти - срещу пари за софтуер за така наречения Covert Digital Marc -Таен, скрит цифров знак.Какъвто съм сложил на моята снимка за пробата.
Да взимат, а ние ще тренираме... псувните...
vlado-fidera
фен клуб-скобар

Мнение от vlado-fidera »

Става номера, обаче си е игра
Изображение
"Докато ми плащат колкото да не умрем, ще работим колкото да не заспим'' :D:D
Аватар
Pedro
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от Pedro »

Ами така ? Пак ще свърши работа на плагиатите.

Изображение
Публикувай отговор

Обратно към “Фотография”