ПРИНЦИПИ

Всичко за сладководния риболов.

Модератор: bobopeli

Заключено

ПУСКАТЕ ЛИ ХВАНАТАТА РИБА

1. ДА
50
25%
2. НЕ
25
13%
3. Пускам една част, другата я оставям за консумация
122
62%

Общо гласове: 197

Аватар
barutchiata ©
Администратор
Администратор

Re: ПРИНЦИПИ

Мнение от barutchiata © »

moholovka написа:Тази анкета според мен само сее раздори между съвестни рибари, нито ще докаже нещо, нито ще промени нещо. А и едва ли взимането на рибата е проблемът в България, това е дребно бракониерство и прилича на случая с осъдената за кражба на кебапче. Акцентът трябва да се измести към бомбите мрежите и токът, където рибата няма никакъв шанс и щетите са огромни. По важен е въпросът "Какво правим като видим бракониери" отколкото пускате ли риба :!: За екологията изобщо не ми се отваря и дума, какви щети причиняват замърсяванията на водоемите.
:smt023 :smt023 :smt023 :smt023
Бачо Илия
учете се от него
учете се от него

Мнение от Бачо Илия »

Когато пуснах темата и анкетата не съм предполагал че от 17 000 регистрирани потребители и още толкова "гости" само около 200 човека ще вземат някакво отношение по анкатата и мнение по темата. Най-печалното обаче е отношението на потребителите и "гостите" към ПЕТИЦИЯТА ( нямам в предвид само в този Форум) , което затвърждава убеждениято ми че 90% от потребителите и гостите са тук по други подбуди.

:wink: :wink: :wink: :wink: :wink: :wink: :wink:
Изображение
Бачо Илия
учете се от него
учете се от него

Мнение от Бачо Илия »

Кърцата написа:Тъй!!!
Първо да подчертая, че не съм виждал рибата на живо!!!!
Това на снимката е брат ми , но и той НЕ Е присъствал при ваденето!!!
Извадена е от познати, които са му се обадили да отиде да я види , щом са се прибрали!!!
Както и да е , рибата е уникална!!!
Изображение
IDA написа:
lusienn написа:Е че е грешен си е грешен-за ядене чеп за зеле не става-от мойте приятели никой ама никой нямаше да постъпи така-много по друго мислят :idea: и по добри кинти щеха да вземат :idea:
Ей за това имах идеята , след оня 22-то шаран на Искър за тема "купува-продава" , с "горещи "телефони , за риболовци и арендатори на водоеми за спортен риболов!!! Добичето щеше да е здраво и читаво в някой аренден с размери като Езерово , пичовете щяха да са си сложили барем един бондак в джоба , а сомаджиите щяха да са "на опашка" за по 15-20 лева такса. Ще ми разправят разни "отнесени от вихъра" шемети за съзнание и за рилийзинг :wink: Видяхте ли го съзнанието и рилийзинга :idea: Сома - там , на гьола (ако е редовно хванат) , на въже и на търг- до като се намери куповач да му оттърве кожата по пазарна цена за такава риба ( може и ИАРА , по изключение и ако имат бюджет за такива схеми).
Така стоят нещата с големите риби , и като чета в темата а и във Форума- бавничко , с лодките и с мрежите понамаляват и то тихомълком!
Що има на ТЕЦ-а риба , ми щото никога не са били разрешени лодките. Как се пускат колометрични мрежи в големите язовири- ми с лодка. Лодки за спорт и за кеф във вътрешните водоеми " да" , но за риболов и свързаните с него "логистични операциии"- " НЕ , НЕ и НЕ!!!!!"
Бях пуснал и тема по този въпрос- така се обезрибиха големите водоеми , след разрешението за лодките! Малките се обезрибиха по-простичко , "по терлици"... ;или около големите градове ( имам в предвид платежоспособност) се превърнаха в супермаркети , по схемата - "кеш парата , шур бозата". Че и нагли- не може да се пуска каквото си хванал.... :wink:
Гласуваме ПЕТИЦИЯ за бракониерите , кво гласуваме.... той , Асан , не е виновен дето яде баницата.... :wink:
:wink: :wink: :wink:
Мислех да поискам да се закрие темата , обаче си мисля че няма смисъл - тя си е актуална и кажи -речи всекидневна. Пореден случай на неизвестно как хваната елитна риба и какво..... :wink: Ми обичайната процедура..... :wink:
Изображение
Аватар
sapuna
Модератор
Модератор
Обратна връзка:

Мнение от sapuna »

А аз,отдавна го чакам този момент! :wink:
КЛЮЧ!!!
Изображение
.............."Не кордата се къса, а нервите на рибаря".............
Заключено

Обратно към “Сладководен Риболов”