Дунав-всичко за и по реката

Този подфорум е създаден с цел да научаваме всичко за дадени водоеми, както каква риба има, така също и удобни места за риболов.

Модератор: sapuna

Публикувай отговор
grizzly
новобранец
новобранец

Re: Дунав-всичко за и по реката

Мнение от grizzly »

enterr написа:тькмо се прибирам от дунава-6 шарана,най-големия 5кг,другите кьм 2,5кг,мн активен беше и то в най-голямата жега и на плитко,мн готин риболов накефих се максимално,вечерта заредих за сом,но ништо утре ще кача малко фото,за дунава майката му е постоянството
извиняваи но ако не е таина може ли да споделиж сус какви такъми си приборил шаранчетата и на каква стръв :roll:
enterr
новобранец
новобранец

Мнение от enterr »

ами значи в четвьртьк кьм 17 ч бяхме на дунава вече и пьрвия удари можеби след час и половина и тва беше за деня,основно си бях на качамак на пружина с една кука отдолу на царевица ,на другия ден след 13ч удари втория и после в жегата другите http://www.snimka.bg/my_albums.php?album_id=265507 тук успях да кача някоя снимка,по около 2кг са петте,а големия 5кг,пожелавам на всеки такьв берекет
grizzly
новобранец
новобранец

Мнение от grizzly »

oOOooOooo утре цял ден ще съм на Дунава :rolleyes: неска таман купих царевица от кауфланда и ще ги подкарвам :P
Аватар
dunavski
сериозен играч
сериозен играч
Обратна връзка:

Мнение от dunavski »

днес бях на дунав и положението никак не е добре събота ходих на оглед срешнах един рибар от русе състезател беше хванал доста риба но захранил още от вечерта и на другата сутрин започнал рано да лови имаше една хубава платика няколко едри каракуди по-дребни платички и два маломерни сомчета и тези сомчета после ги прибра а пред мен се оправда че бил ги взимал за един приятел като зарибителен материал имайки се в предвид че едното вече беше мъртво и този човек е "съзтезател" събота сутринта беше пълно с хора на около 100-150 метра брегова ивица на всеки два метра бяха заметнати въдици на едно място даже видях и мрежа разпъната краи брега а по пружините масово бяха мантирани по 4-5 куки (да се чуди рибата коя да захапе :lol: :lol: ) иначе кълването започва рано сутрин от 5:30-6:00 до 10-11 часа и толкова и рибата се изтегля навътре на дънните никой нищо не хвана макар че две момчета до мене имаха няколко кълването но неуспяха да ги реализират аз лових на плувка заметнах и на дъно но след като заплетохме няколко пъти линиите се отказах и лових само на плувка хванах две платики по половинка и каракудки по педя това беше до обяд и край имайки се впредви че никой нишо не ловеше 4 случйни риби е добре :smt117 :smt117
Член на - Canal Lure Anglers, Birmingham Anglers Assoociations, Angling Trust, International Flyfishing Federation
Изображение
grizzly
новобранец
новобранец

Мнение от grizzly »

днеска цял ден от 9 часа до 9 за шаран бутна веднъж два и избяга но поне фанах телескопа и начесъх към кило облес и 5 таранки колкото за някои друга бира :mrgreen:
qcarp
ще става разбирач
ще става разбирач

Мнение от qcarp »

Все още му се кума :cry:
I am needed on the nature, as well she of me ! Just keep her...
strijok
учете се от него
учете се от него

Мнение от strijok »

Байте му, та да се размърда малко, че от 10.08. съм на Видин и трябва да го изгърбим :lol: :lol: ......да му е яка гърбината :P :P
Когато ловиш риба, е спорт. Когато разказваш за това, е изкуство.
grizzly
новобранец
новобранец

Мнение от grizzly »

според мене дунава почна да се събужда :P
Аватар
GODzillata
и господ не е толокова добър
и господ не е толокова добър

Мнение от GODzillata »

strijok написа:от 10.08. съм на Видин
Докога ще си във Видин? :roll:
Аз от 09.08 до 15.08 съм на море.
:?
На риба - като на война! Fish'n'chicks! :mrgreen:
Кеч & Рилийс...в тиганааа-аха-ха-хаааа...Изображение
Аватар
dunavski
сериозен играч
сериозен играч
Обратна връзка:

Мнение от dunavski »

[quote="Ivelin66"]Колега аре да не ми цитираш разясненията дето ги направих пред тебе,щото ти дойде в 10 часа и искаш да хванеш риба с едно телескопче 6 метра и със супер хранителна подхранка /жито/ дето я нахвърля в закачките без предварително въобще да провериш чисто ли е дъното пред теб или не.И кога ги хвана тия платики и таранки дето ги пишеш тука при положение че си сгъна въдичката и си замина с две попчета пред очите ми?Аз съм нагласил 4 такъма за изтичане със 6 грамови плувки на Colmic и 3 такъма с Craluso за течение, ти дойде с една плувка със толкова дебела антена че трябваше да ти клъвне сом че да го усетиш и сега ми коментираш и ми правиш разбор на риболовната сесия.Тая плувка /тип морков/ другия път я боядисай оранжева и въобще не я вкарвай във водата.Имаш шанс да хванеш някой заек по брега с по-голяма вероятност,отколкото някоя свястна риба във водата.И вземи прочети малко книжки,или някой вестник преди да се нагласиш да стъпваш на брега на който и да е водоем.Щото лично за мен риболовната ти култура е минус 3.Трябва ли да ти обяснявам че на мен повода ми е 0.10 флуорокарбон,а на теб беше поне 0.16.Куката ми е 16 номер Камасан 531.Не че това ти говори нещо,просто информативно ти го казвам.Да не ти говоря за подхранката че в нея имаше 300 грама пинки,отделно течен и сух ароматизатор на SENSAS.И вместо да ми благодариш че те информирам за какво става въпрос,ти почваш да ме хулиш и клепаш.

оооооо колега радвам се че се срешнахме пак извинявай че ти споделям тактиките и те хуля и клепа но се възмутих че прибра сомчетата относно плувката и телескопа и попчетата ти ме бъркаш с другото момче вярно аз също ловях с 6м телескоп но с 6г буре и поне 5 минути съм мерил дълбочината пред очите ти попчетата ги хвана пак другото момче а платиките и каракудите на следващия ден аз пак бях на дунава относно времето до 10 бяхме на канала за койти ти обяснявахме а на дунава минахме да видим как е явно не си ми прочел поста както трябва нито си гледал дата за разлика от тебе несъм почнал да ловя още от ноща и няма нужда да ме информираш как се прави монтаж за река защото не само ти имаш cralusso torpedo и информативно не че това ти говори нещо но имам годишен абонамент за почти всички риболовни списания в българия и като ловиш с щека и си съзтезател няма нужда да се правиш на маного знаещ и да даваш уроци айде и до нови срещи :butthead: :butthead:
Член на - Canal Lure Anglers, Birmingham Anglers Assoociations, Angling Trust, International Flyfishing Federation
Изображение
Аватар
dunavski
сериозен играч
сериозен играч
Обратна връзка:

Мнение от dunavski »

а и между другото ти нито си ми обяснявал какъв ти е монтажа нито състава на захранката ти и каде беше ги приготвил тия монтажи че нещо неможах да ги видя и извинявай че нямам финансовата възможност да си купя щека и ароматизатори на сенсас
Изображение
qcarp
ще става разбирач
ще става разбирач

Мнение от qcarp »

УоУ Дано стане :D
I am needed on the nature, as well she of me ! Just keep her...
Аватар
ceno cenov
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от ceno cenov »

Аз така и не разбрах кои на кого показвал но важното е да има диалог.

Ей като се видите си ударете по един шамар!!! Поне за пред хората. :wink: Инак ще ви вземат за геьове .... след тези спорове. :lol: :lol: :lol: :lol:
Аватар
dunavski
сериозен играч
сериозен играч
Обратна връзка:

Мнение от dunavski »

не си мисли че и аз искам да се заяждам просто уточнявам това което си написал друг път гледай по-внимателно преди да си направиш прибързани заключения за хората (сега сети ли са аз кой сам от двамата) а самия ти ми каза че "за дунав захранката няма значение каква е а важно е ароматизатора" аз събота неделя ходя на село и от там ходя за риба а в този момент когато рибата не кълве не ми се дава по 15-20 лева за захранка пловината от която ще отиде напразно аз много добре знам че качествената захранка е за предпочитане но в "полеви" условия така е ако ще ходиш пак ходи петак защото събота неделя става ужас а по посока към плажа също има хубави места без закачки пробвай ги и тях ако имам врема ще ходя пак може пак да срещнем :smt109 :smt109
Изображение
Аватар
dunavski
сериозен играч
сериозен играч
Обратна връзка:

Мнение от dunavski »

и относно монтажа не забрявяй че ти ловиш с щека с ластик която позволява много по-фин монтаж а на директен нали се сещаш че с такъв повод дори няма да мога да засека ако рибата е по-тежка от 500г и ще скъса просто метода на ловене и условията не позволявят такава линия
Изображение
Публикувай отговор

Обратно към “Водоеми и реки”