Къде се намирам:
Риболов
Сладководен раздел
Излети
Водоеми и реки
naRiba.com

Форум

Дунав-всичко за и по реката
Модератор: sapuna
Re: Дунав-всичко за и по реката
извиняваи но ако не е таина може ли да споделиж сус какви такъми си приборил шаранчетата и на каква стръвenterr написа:тькмо се прибирам от дунава-6 шарана,най-големия 5кг,другите кьм 2,5кг,мн активен беше и то в най-голямата жега и на плитко,мн готин риболов накефих се максимално,вечерта заредих за сом,но ништо утре ще кача малко фото,за дунава майката му е постоянството

ами значи в четвьртьк кьм 17 ч бяхме на дунава вече и пьрвия удари можеби след час и половина и тва беше за деня,основно си бях на качамак на пружина с една кука отдолу на царевица ,на другия ден след 13ч удари втория и после в жегата другите http://www.snimka.bg/my_albums.php?album_id=265507 тук успях да кача някоя снимка,по около 2кг са петте,а големия 5кг,пожелавам на всеки такьв берекет
oOOooOooo утре цял ден ще съм на Дунава
неска таман купих царевица от кауфланда и ще ги подкарвам 

- dunavski
- сериозен играч
- Обратна връзка:
днес бях на дунав и положението никак не е добре събота ходих на оглед срешнах един рибар от русе състезател беше хванал доста риба но захранил още от вечерта и на другата сутрин започнал рано да лови имаше една хубава платика няколко едри каракуди по-дребни платички и два маломерни сомчета и тези сомчета после ги прибра а пред мен се оправда че бил ги взимал за един приятел като зарибителен материал имайки се в предвид че едното вече беше мъртво и този човек е "съзтезател" събота сутринта беше пълно с хора на около 100-150 метра брегова ивица на всеки два метра бяха заметнати въдици на едно място даже видях и мрежа разпъната краи брега а по пружините масово бяха мантирани по 4-5 куки (да се чуди рибата коя да захапе
) иначе кълването започва рано сутрин от 5:30-6:00 до 10-11 часа и толкова и рибата се изтегля навътре на дънните никой нищо не хвана макар че две момчета до мене имаха няколко кълването но неуспяха да ги реализират аз лових на плувка заметнах и на дъно но след като заплетохме няколко пъти линиите се отказах и лових само на плувка хванах две платики по половинка и каракудки по педя това беше до обяд и край имайки се впредви че никой нишо не ловеше 4 случйни риби е добре

Член на - Canal Lure Anglers, Birmingham Anglers Assoociations, Angling Trust, International Flyfishing Federation

днеска цял ден от 9 часа до 9 за шаран бутна веднъж два и избяга но поне фанах телескопа и начесъх към кило облес и 5 таранки колкото за някои друга бира 

Все още му се кума 

I am needed on the nature, as well she of me ! Just keep her...
-
- учете се от него
Байте му, та да се размърда малко, че от 10.08. съм на Видин и трябва да го изгърбим
......да му е яка гърбината

Когато ловиш риба, е спорт. Когато разказваш за това, е изкуство.
според мене дунава почна да се събужда 

- GODzillata
- и господ не е толокова добър
Докога ще си във Видин?strijok написа:от 10.08. съм на Видин

Аз от 09.08 до 15.08 съм на море.

На риба - като на война! Fish'n'chicks!
Кеч & Рилийс...в тиганааа-аха-ха-хаааа...

Кеч & Рилийс...в тиганааа-аха-ха-хаааа...

- dunavski
- сериозен играч
- Обратна връзка:
[quote="Ivelin66"]Колега аре да не ми цитираш разясненията дето ги направих пред тебе,щото ти дойде в 10 часа и искаш да хванеш риба с едно телескопче 6 метра и със супер хранителна подхранка /жито/ дето я нахвърля в закачките без предварително въобще да провериш чисто ли е дъното пред теб или не.И кога ги хвана тия платики и таранки дето ги пишеш тука при положение че си сгъна въдичката и си замина с две попчета пред очите ми?Аз съм нагласил 4 такъма за изтичане със 6 грамови плувки на Colmic и 3 такъма с Craluso за течение, ти дойде с една плувка със толкова дебела антена че трябваше да ти клъвне сом че да го усетиш и сега ми коментираш и ми правиш разбор на риболовната сесия.Тая плувка /тип морков/ другия път я боядисай оранжева и въобще не я вкарвай във водата.Имаш шанс да хванеш някой заек по брега с по-голяма вероятност,отколкото някоя свястна риба във водата.И вземи прочети малко книжки,или някой вестник преди да се нагласиш да стъпваш на брега на който и да е водоем.Щото лично за мен риболовната ти култура е минус 3.Трябва ли да ти обяснявам че на мен повода ми е 0.10 флуорокарбон,а на теб беше поне 0.16.Куката ми е 16 номер Камасан 531.Не че това ти говори нещо,просто информативно ти го казвам.Да не ти говоря за подхранката че в нея имаше 300 грама пинки,отделно течен и сух ароматизатор на SENSAS.И вместо да ми благодариш че те информирам за какво става въпрос,ти почваш да ме хулиш и клепаш.
оооооо колега радвам се че се срешнахме пак извинявай че ти споделям тактиките и те хуля и клепа но се възмутих че прибра сомчетата относно плувката и телескопа и попчетата ти ме бъркаш с другото момче вярно аз също ловях с 6м телескоп но с 6г буре и поне 5 минути съм мерил дълбочината пред очите ти попчетата ги хвана пак другото момче а платиките и каракудите на следващия ден аз пак бях на дунава относно времето до 10 бяхме на канала за койти ти обяснявахме а на дунава минахме да видим как е явно не си ми прочел поста както трябва нито си гледал дата за разлика от тебе несъм почнал да ловя още от ноща и няма нужда да ме информираш как се прави монтаж за река защото не само ти имаш cralusso torpedo и информативно не че това ти говори нещо но имам годишен абонамент за почти всички риболовни списания в българия и като ловиш с щека и си съзтезател няма нужда да се правиш на маного знаещ и да даваш уроци айде и до нови срещи

оооооо колега радвам се че се срешнахме пак извинявай че ти споделям тактиките и те хуля и клепа но се възмутих че прибра сомчетата относно плувката и телескопа и попчетата ти ме бъркаш с другото момче вярно аз също ловях с 6м телескоп но с 6г буре и поне 5 минути съм мерил дълбочината пред очите ти попчетата ги хвана пак другото момче а платиките и каракудите на следващия ден аз пак бях на дунава относно времето до 10 бяхме на канала за койти ти обяснявахме а на дунава минахме да видим как е явно не си ми прочел поста както трябва нито си гледал дата за разлика от тебе несъм почнал да ловя още от ноща и няма нужда да ме информираш как се прави монтаж за река защото не само ти имаш cralusso torpedo и информативно не че това ти говори нещо но имам годишен абонамент за почти всички риболовни списания в българия и като ловиш с щека и си съзтезател няма нужда да се правиш на маного знаещ и да даваш уроци айде и до нови срещи

Член на - Canal Lure Anglers, Birmingham Anglers Assoociations, Angling Trust, International Flyfishing Federation

- dunavski
- сериозен играч
- Обратна връзка:
а и между другото ти нито си ми обяснявал какъв ти е монтажа нито състава на захранката ти и каде беше ги приготвил тия монтажи че нещо неможах да ги видя и извинявай че нямам финансовата възможност да си купя щека и ароматизатори на сенсас

УоУ Дано стане 

I am needed on the nature, as well she of me ! Just keep her...
- ceno cenov
- разбира нещата
Аз така и не разбрах кои на кого показвал но важното е да има диалог.
Ей като се видите си ударете по един шамар!!! Поне за пред хората.
Инак ще ви вземат за геьове .... след тези спорове.

Ей като се видите си ударете по един шамар!!! Поне за пред хората.

- dunavski
- сериозен играч
- Обратна връзка:
не си мисли че и аз искам да се заяждам просто уточнявам това което си написал друг път гледай по-внимателно преди да си направиш прибързани заключения за хората (сега сети ли са аз кой сам от двамата) а самия ти ми каза че "за дунав захранката няма значение каква е а важно е ароматизатора" аз събота неделя ходя на село и от там ходя за риба а в този момент когато рибата не кълве не ми се дава по 15-20 лева за захранка пловината от която ще отиде напразно аз много добре знам че качествената захранка е за предпочитане но в "полеви" условия така е ако ще ходиш пак ходи петак защото събота неделя става ужас а по посока към плажа също има хубави места без закачки пробвай ги и тях ако имам врема ще ходя пак може пак да срещнем

- dunavski
- сериозен играч
- Обратна връзка:
и относно монтажа не забрявяй че ти ловиш с щека с ластик която позволява много по-фин монтаж а на директен нали се сещаш че с такъв повод дори няма да мога да засека ако рибата е по-тежка от 500г и ще скъса просто метода на ловене и условията не позволявят такава линия