Как ще коментирате това.

Внимание - Бракониери !

Модератор: bobopeli

marinov
вече хвърля и на тежко
вече хвърля и на тежко

Re: Как ще коментирате това.

Мнение от marinov »

абе тез хора си нямат работа ми пишат романи :idea: :?
moholovka
научил се да хвърля
научил се да хвърля

Мнение от moholovka »

Еми какво, мен пък ме радва че са отменили постановлението. Какво сега на някакъв дядо инвалид да му вземат въдичката и две пенсии щото ловил маломерки които даже не е ясно дали е щял да вземе. Я се огледайте в успешни колко маломерки има в живарниците, които после се пускат естествено. А и фактът, че точно този форум е пълен със снимки на парашутисти, мрежари и тн., наистина престъплението е незначително, да не говорим че човекът е бил с редовен билет. ИАРА трябва да имат все пак някаква дейност и си попълват бройката на заловените бракониери и написани актове с ей такива "кокошки" вместо да съблюдават за истинската напаст - мрежите.
ceco65
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от ceco65 »

преди време на искъра ме провериха.всичко беше нормално ,но като се заговорихме ми обясниха как съставили акт на някакви колеги,че прибрали във живарника маломерни сулки.на въпроса какъв е проблема и сигурно ще ги пуснат след излета ми обясниха,че на маломерната риба мястото и е във водата,а не във живарника и това" сигурно"тях не ги грее.маломерната риба трябвало да се пусна веднага.незнам какво пише във закона и затова гледам да пускам маломерките веднага за да нямам пререкания със органите
Аватар
Pedro
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от Pedro »

moholovka
Я се огледайте в успешни колко маломерки има в живарниците, които после се пускат естествено.
Щом маломерната риба е в живарника, работата е ясна.Ще я взимаш, и тука никой не може да ме убеди в обратното.Много риби умират в живарниците.Сложил ли си я там, рискуваш да умре.За какво пускане после говорим.
После щял да я пусне - айде де !
Иначе съм съгласен с отмяната на наказанието - човека е имал и билет.Глобата му е била прекомерно голяма за 4 рибки.Трябвало е да го глобят 40 лева на място и толкова - да си има едно на ум.То за какви по опасни нарушения по пътищата, застрашаващи човешки живот глобите бяха символични, и някои все още са..та за 4 рибки 400 лева ???
Аватар
Митев
учете се от него
учете се от него

Мнение от Митев »

Аз също смятам ,че са направили добре като са отменили постановлението, човека е ловил с билет и една въдица, шараните са били живи и в живарник ,може и да е искал да ги пусне човека......... :roll: Според мен ИАРА са можели да минат само с устна забележка и пускането на шаранчетата, а после беж да искарат някоя мрежа :evil:
Аватар
dunavski
сериозен играч
сериозен играч
Обратна връзка:

Мнение от dunavski »

километрите мрежи дето ги разпъват и събират всякакъв размер риба с чували никой не ги вижда па отишли да се занимават с някакъд дядка относно рибите щом са били в живарник предполага се че ще ги прибере то хората немогат да знаят какво смята да прави дядото но и според мене глобата е малко пресилена то май от ИАРА си налагат волята не на тези които трябва а тези на които могат но нали все пак трябва да симулират някаква дейност та да си изкарат заплатите поне
Член на - Canal Lure Anglers, Birmingham Anglers Assoociations, Angling Trust, International Flyfishing Federation
Изображение
Аватар
chirusa_bg
учете се от него
учете се от него
Обратна връзка:

Мнение от chirusa_bg »

Законите не се за слепци, трябва и някой да мисли, като ги прилага.
Радвам се за дядката :drinkers:
- Но кое е това, което е тайна за улова на бабушка ? Тайна, която са знаели британците.
-Проста работа!!! Плувки 0.4-0.6 гр. ,основно влакно 0.10-0.08 и поводи 0.06.Оказа се че британците са имали поводи 0.04 , кука 26 и фуил вместо вердевас за стръв.
Аватар
CERRUTI
сериозен играч
сериозен играч

Мнение от CERRUTI »

Аз пък бих казал:Е такива да ни беха сичките браконйери като дядото.....ама не са :( По водоемите има мрежи с по голяма дължина отколкото магистралите ни,смотаняците(ИАРА) тръгнали да съдят риболовец с редовен билет ами пуснете Хоби ТВ или френския-Лов и роболов в почти всяко предаване хората хващат и мерни и маломерни риби и ги пускат в живарника а на края ги пускат.....как ИАРА са разбрали че дядото ще яде шаранчетата?!?!?
Вярно че донякаде си е нередност но аз пак казава:Пожелава си и на вас:Браконйерите да са ни такива..... :!:
Изображение
Публикувай отговор

Обратно към “Бракониери !”