Риболов на чернокоп

Модератори: emo vasilev, alekst

Заключено
Аватар
gogo3
вече хвърля и на тежко
вече хвърля и на тежко

Мнение от gogo3 »

ами нещо от тоя род:

1-2кг добре

2-3кг по-добре

3-4 кг чернокоп много добре

от 4кг на горе е супер

на чепаре с куки N1-2,
или на блесна

моя рекорд е 5кг на чепаре и 2кг на блесна

:shock: :lol: :lol:
Аватар
batmilen
учете се от него
учете се от него
Обратна връзка:

Мнение от batmilen »

Миналата и предишни години с баща ми /Бог на го прости!/ правихме по 1-2 каси на човек чернокоп и лефер на едно излизане...а за паламуда да не говорим имало е случай когато сме се връщали заровени до кръста с риби в лодката...Ама това е ПРОМИШЛЕН РИБОЛОВ...със съответните разрешителни,лицензи и други работи...За СПОРТНИЯ РИБОЛОВ освен постиженията,коЙто са по-скромни...важва е и емоцията,преживяването...тръпката от издебнатата и уловена риба...а и раздумката е интересна...има всякакави 4ешити ..."професори" и "чираци",каръци и късметлий,вълци и тревопастни...и т.н. А който си има и някоя "въл4ица" в къщи ,която да го "ръфа" след всеки изглед...е направо като "Древногръцки философ"...приема по-весело нещата...има ,няма риба...пак ще се напием...
Аватар
batmilen
учете се от него
учете се от него
Обратна връзка:

Мнение от batmilen »

Ровни в НЕТА и намери картата на Бургас...до стадион 4ерноморец е мястото...ама от страната на морето...да не отидеш на Гьола Вая...

http://www.picturesofbulgaria.com/maps/burgas.html

ето ти картата Кея на Славянка Рибното пристанище е срещу кв.Акациите...
Аватар
justinian
ще става разбирач
ще става разбирач
Обратна връзка:

Мнение от justinian »

Бат Милене,нищо не пишеш за постиженията от тридневния си престой в Несебър...Казаха ми,че само си чел вестник в колата.Вярно ли е? :lol: :lol: :lol:
Сърцето на глупавите е в техните уста, а устата на мъдрите са в тяхното сърце.
Аватар
justinian
ще става разбирач
ще става разбирач
Обратна връзка:

Мнение от justinian »

Бат Стефко,я хвърли един поглед тук http://gallery.nariba.com/showphoto.php ... 500&page=1
Сърцето на глупавите е в техните уста, а устата на мъдрите са в тяхното сърце.
Аватар
batmilen
учете се от него
учете се от него
Обратна връзка:

Мнение от batmilen »

Вярно е... при този североизто4ен вятър...
си 4етох вестника и...подремвах...
след като се прибрах...
лодките и РКтата пукнали рибата...
4ернокоп и паламуд...
току пред пристанището...
а вътре нищо...
дребни калка4ета и мръзнещи рибари в колите си...
durumov
сериозен играч
сериозен играч
Обратна връзка:

Мнение от durumov »

Рибата май е по-навътре, допускам, че след продължителните северни ветрове - Североизток/Северозапад - както го въртеше, топлия повърхностен слой се е преместил по-навътре, като на негово място естествено идва по-студен. Направи ми впечатление, че като хвана с ръка уловена риба(2 заргани + 6 чернокопа общо за уикенда) тя е студена - и кълването на зарганата е вяло...няма стръв да се спуска...много дълго трябва да изчакаш и удря почти на дъното. Майтапа беше, когато един колега изкара заргана без човка - отхапана - сигурно много мъки е претърпяла горката, ама той и ги прекрати :lol:
били сме предупредени. Трябвало да слушкаме, Батка! Да имат много здраве от 12тата миля. GSMа ми го знаят който трябва!
Аватар
batmilen
учете се от него
учете се от него
Обратна връзка:

Мнение от batmilen »

Днес пак ми звъннаха колеги да питат къде е рибата...били за зарган на юг...На Коракя завърти се хванат по една риба...1 4ас 4акане и ...пак по едно рибе...нещо и тук взе да се губи зарганата...
Аватар
HEMINGUEI
ще става разбирач
ще става разбирач

Мнение от HEMINGUEI »

Ей колеги я се стегнете, няма да отписваме още сезон/есен 2005!!! Тая седмица времето ще е топличко има още надежда 8)
Който може хваща!
durumov
сериозен играч
сериозен играч
Обратна връзка:

Мнение от durumov »

Не виждам при мен възможност да се засиля на Юг. :cry:
Тука водата изстина - останаха само хайманите-заргани - тях съм ги млял до Нова година чак - особено през 1999,2000 и 2001г.
Зависи много и от това каква зима се задава, то животното не е балама като нас да търпи студ...че и глад покрай него. По принцип екипа и сака ми са винаги в Бойна Готовност ....само червеите ще са проблем, но както казва бат'Милен..."ш'и мелим лихнусите" ...па може и калканче да си ударим на турена в морска сол писалка...нъл тъй :wink:
били сме предупредени. Трябвало да слушкаме, Батка! Да имат много здраве от 12тата миля. GSMа ми го знаят който трябва!
Аватар
batmilen
учете се от него
учете се от него
Обратна връзка:

Чернокоп след седмица...

Мнение от batmilen »

Днес рано рано сутринта се поразходих по кейовете на Бургаския порт...тук таме хващаха по някоя хамсия рибарите... но навсякъде чувах, че чакат чернокопа след седмица...от де се взе тоя рибарски ентусиазъм...ама ако познаят....голям кеф ще е ... ще затърча здо магазините в краставицата за още някоя плесна и воблер....а може и някое Шимано за взема....на втория етаж при Диан са всички нови модели....заплюл съм си един евтин Hyperloop 4000 new... и Стелата харесвам...ама струва много кинти за бедния рибар... :lol: :lol: :lol: :lol:

http://www.efish.ru/shop/catalog1/Katus ... i/Shimano/

А тук на руски може да прочетете всичко за Шиманата... :lol:
Аватар
Local
учете се от него
учете се от него

Мнение от Local »

Нови??? :D :D :D

Тия модели са на по 4-5 години :D
Клавиатура риба не лови!!!
Аватар
batmilen
учете се от него
учете се от него
Обратна връзка:

Мнение от batmilen »

Local4o скиф в десно там е он - лайн каталога на Шимано...същия вчера ми го донесе Кирето...подарът от Диан...та порови малко в него да се ограмотиш... :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: що вехто и що е ново....не вервам японец да лъже като брадат циганин от Кумлука или Максуда....хахаха :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
Аватар
Local
учете се от него
учете се от него

Мнение от Local »

Този каталог го имам от 4 месеца , а и да ти кажа честно спрямо този от 2004 и този от 2005 , май само хартията и показаните Директни по 14.5м ( новата серия биомастер) , само това е разликата... :D

Ако някой ти сложи банерчето NEW срещу която и да е макара и това значи ли че тя е нова вече ??? :D :D :D

А специално Hyperloop и Stella съм ги виждал много преди в Бургас да се заговори за Шимано :wink: ....

А що се отнася за ограмотяване за макари , а бе все си мисля че съм достатачно грамотен...
Клавиатура риба не лови!!!
Дели
ще става разбирач
ще става разбирач

Мнение от Дели »

И аз дочух за пасажа с чернокоп , който пътува към бургаския залив , но си забравил да споменеш най-важното БатМилене - че е ескортиран от русалки които щели да показват на рибарите къде точно е рибата.
Заключено

Обратно към “Информация за активноста на рибата по морето.”