Писна ми!До кога?

Внимание - Бракониери !

Модератор: bobopeli

lud_007
ще става разбирач
ще става разбирач

Re: Писна ми!До кога?

Мнение от lud_007 »

дано се задавят с някои кост :smt097 :smt097 :smt097 :smt097 :smt067 :smt067 :smt067 :smt066 :smt066 :smt066 :smt066 :smt098 :smt098 :smt027 :smt027
lusienn
и господ не е толокова добър

Мнение от lusienn »

shekira написа:Аз пък мисля,че не трябва да се използват лотки и други плавателни средства през ноща и който го хванат с мрежа или без, уя в гъзо.Само така може да се реши проблема стига да има кой да го съблудава.
Само да ти кажа че всички сомаджии ловят основно през ноща -и не пречат-на рибната популация-просто се разхождат и ако хванат трофеи снимка -филмче редко и обратно-кои от къде е :D
:D Мир любов и щастие за всички

Риболовци.
lusienn

Мнение от lusienn »

Drago написа:
ico70 написа:Оплаквате се като баби- нищо лично кьм никои !Изглеждате все зрави и прави - как един пьт не прочетох.че сте се опитали сами да предотвратите или осуетите деиствиата на бракониерите???-
Ммммм да и аз съм привърженик на това човек сам да защитава принципите си но, съм си патил от такива саморазправи, един път цял месец писах обяснения пред кварталния за самоуправство, и не ми беше хич приатно, един друг път пък щях да го лежа един крадец че го подредих мноо кофти с водопроводния ключ тогава полицаите ми викат евала ма аз щях да го лежа нали щото те не смеят да си мръднат пръста, така че нещата са мноо кофти за както каза един колега над мен за нас обикновенните хора, и да се саморазправиш може да се окаже че не си постигнал нищо друго освен да си хвърлял камани в собствената си градина.
Ти нали не си мислиш че полицията-ще ти помогне -познавам такива бивши и настоящи пак същите-навеждат се според иннтереса-ама за тех-полицай -честен на риба не ходи и на море и не храни семейство-и ама въобще му дреме за тебе -тия са само новобранците -чекай ИАРА-СМЕХ

Риболовци.
lusienn

Мнение от lusienn »

То в тая държава всичко е измислено преди да се уволним от казармата-и баницата ния у тоя и ония форум няма да я ядем-щото-аз лично много обичам риболова-и спокойствието -ама нъцки :D

Риболовци.
Saxon
ще става разбирач
ще става разбирач

Мнение от Saxon »

Братле,мисля,че с теб бяхме единствените,които предложихме и одобрихме реални,лесноизпълними от всички,мерки за борба с бракониерите! Да видя на некой да му пукна нещо?
Мисля,че всеки от нас трябва да натиска по някакъв начин органите,имащи задачата да охраняват водоемите ни! Риболовците сме много,в по-голямата си част мъже в разцвета на силите си,и ако ние не съумеем да защититим любимата си природа и целта на хобито си-рибите,значи си заслужаваме участта на пасивни,безпомощни наблюдатели! :evil:
Никога не пия карал!

Изображение
Аватар
Ванкича_Бс
новобранец
новобранец

Мнение от Ванкича_Бс »

svetbotew написа:ще прозвучи супер песимистично, но в този наша държава само по времето на Крум май е имало ЗАКОНИ т. е. съблюдавало се е спазването им и са се вземали мерки. сега едва ли е удачно да се режат ръцете на хванатите крадци, разбирай бракониери.но трябва да има все пак някакъв начин да се ограничи тая гадост. а може да не сме дорасли за това? простете за минорния тон
Ас пак мисля че трябва да им режат ръцете 'не че ще стане някога все пак сме '''големи европеици''' ама да им ги режят та да не могат да хварлят шибаните си мрежи. :smt066 :smt070 :smt068 :smt067 :smt021 . И ако искаме да им режат ръцете президент трябва да стане Волен Сидеров :lol: :lol: :lol:
Станко Кондакчиев
новобранец
новобранец

Мнение от Станко Кондакчиев »

[quote="snegk"]Значи вчера ми се освободиха 2 дена и реших да ги прекарам на яз.Ахелой(Батаджийския)Пристигнах,разпънах както се полага.Шамандури,захранки,всичко по каталог.Започнах с болото да ловя каракуди и кефалчита.Ккъм 5ч.вечерта започнаха да прииждат коли,помислих си,че сома дава и хората ще ловят.Да,ама,не.Наредиха се като войници и започнаха яко косене.Това щях да го преживея,но след малко една лодка необеспокоявана от никой си хвърли 200м мрежи.Не издържах и въпреки,че нямах обхват вървях бая докато намеря и звънах на иара.Обади се някакъв господин и ми каза,че е в отпуска и ще звънне на неговия колега и ще ги прати.Да,ама,не.Чаках като чекиджия да се появи някой,но няма.След като се постъмни малко пристигнаха още 4 различни групи и опасаха язовира с мрежи.На сутринта нарочно отидох да видя едната група,Бяха с бял бус от старите с по един объл фар,май е фолцваген номерата му жълти и истрити,но си личеше по релефа(08 72)Беше изкарал 4 каси пълни до горе с толстулоб.Щом се разкарва с жълти номера значи живее някъде наблизо,а този от иара който отговаря за този язовир е от с.Страцин,турско говорящ и 99% от бракониерите са такива.Та въпроса ми е до кога.Мисля,че трябва да се наблегне пред евросаюза тази точка,за нехайството на контролните органи.Съзнанието на хората ще се променя с години,но контролните органи могат да бъдат заставени на момента да си гледат работата,ако ли не да берът тютюн на нивата :finga: :finga: :finga: :finga: :finga: :evil: :twisted: :twisted: :twisted: :finga: :finga: :finga: :finga: :finga: :finga: :finga: :finga: :finga: :finga: :finga: :finga: :finga: :finga: :finga: :finga: :finga: :finga: :finga: :finga: :finga: :finga: :finga: :finga: :finga: :finga: :finga: :finga: :finga: :finga: :finga: :finga: :finga: :finga: :finga: :finga: :finga: :finga: :finga: :finga:[/
Господин модератор за въпросния язовир и другия в съседство с него Порой мрежите са нещо нормално.На въпроса какво ще ги правим тея мрежи от ловното в поморие отговарят няма мрежи а същия този господин от Страцин казва се Йордан всяка вечер минава и си взима рекета от всички браконери.Очаквам снимки и клип от действията му да ги кача в сайта даже и се гордее с действията си.
За "косачите" трябва да се корегира закона защото в момента до колкото четох се позволява две двойки и две тройки,а в преди две единични куки или една двойна или една тройна кука при сегашния дефакто те не могат да ги санкциониратосвен ако не ги хванат в момента на косенето или търмъченето.А преди години докато арендатора на двата язовира беше още във владение на двата язовира редовно имаше проверки от риболовните след които следваше запой на хижата на язовир Порой или на язовир Ахелой както се води "батаджийския".Аз лично съм бил свидетел на тея запои.
Бачо Илия
учете се от него
учете се от него

Мнение от Бачо Илия »

А бе на много места всичко е един голям бардак, бракониеро-иараджийски конгломерат. Колкото до двете тройки едва ли нещо ще се промени- повечето воблери са с две тройки , блесните с по една, щуките също се ловят с тройки, монтажи от типа на "драшкович" са с тройки , в някой случаи тройки се ползват и при риболова на мирни риби.... Не става дума за тройките ( макар че има държави където тройките са забранени, въобще) , става дума за "косенето" с тройки и "косачите... Те ош-беш с иараджиите , така като чета поста, пък после айде сега-" не , на тройките" :wink:
Изображение
Аватар
krokibg
учете се от него
учете се от него

Мнение от krokibg »

Илийка,питаш до кога ли :?: :idea: :?: :idea: Докато не извадим автоматите и не ги разтреляме като кучета пред парламента няма да се оправим :!: :!: :!: Не Сидеров,Сидеровица да дойде ,пак ще е така.Никой няма да го остави да си развява кончето.Всичко се контролира,съдебна система,полиция,прокуратура,ток,вода,газ,хляб,сирене,мляко и т.н и т.н.Разбирате ли че само автомата ще оправи нещата или не :!: :idea: :!: :idea: :!: :idea: Яжте и пийте колкото можете и както можете,само когато дойдат избори трябва да се гласува иначе до година пак ще пеем същата песен.Само на мен да ми дадат власт,за 5 месеца ще ги навра на ..........вие си знаете къде :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: Само че господ на бодлива крава рога недава и тези дето се правят на националисти ще ги видим какви лайна ще изсерат.Трябва да се направи трибунал и всички крадци които досега ни грабиха и продаваха държавицата ни да се съдят като при военно временните закони за измяна и зя подривна дейност срещу народа и държавата.След трибунал,няма обжалване няма рушвети.Всички бивши и настоящи крадци са за доживотни присъди.Няма обаче кой да го направи,защото нямат желание за това.Парата и лукса са сладко нещо и никой няма да откаже парите в замяна на проблеми или да се крие като мишка да не го убият.Ще убият всеки който дръзне да им развали рахатлъка и единственния начин да се оправим е ако дойде някой луд на власт,да ги прибере до 48 часа всички и да зазидат направо вратите на килийте им.Толкова наглеци и изнудвачи има в тази държава и то на най-високите етажи че разни мутри и престъпници са като монахини пред тях.А колко убийства им лежат на плещите,не е истина.Така че,просто се надявайте Бойко и Волен да не излезнат поредните Костовци и Царчета,че ако съм прав,чакат ни още 10-12 години глад и тормоз със тоци,води и т.н :idea: :idea: :idea:

А за бракониерите,просто отидете и се збийте с тях,друга оправия няма.хубаво ще е да можете да ги пребиете ако ли не,бягайте далеч и си гледайте спокойствието че тези работи със писане нямат оправяне.Четат ни постовете и ни се смеят,поне не и на мен,щото хвана ли бракониер,дреме ми на кура кой е и какъв е,просто хваща първата закуска в ортопедията.Системата е проста,викате няколко приятеля да дойдат ако имате укомуш приятели и ги пребивате.Ако нямате,пак опряхме до гледайте си спокойствието и това е.Айде че пак написах романа глад :lol: :lol: :lol: :wink:
Глупаците и завистниците нямат изтребване,като хлебарките са !!!

Аз нямам проблем с хората,те имат проблем с мене !!!!!
Аватар
Павел Иванов

Мнение от Павел Иванов »

Много прост и ефективен начин ! Използвал съм го многократно и вервайте ми действа ! Начи кат видите нещо такова не се абете да дзвъните по месни клонове и пр. глюпости ! Тъй , дзвъните на 0887 21 38 89 централата в Софето , казвате къде става джабалата , записват ви талафонот и те тормозят месното звено изотгоре и вервайте ми действа безотказно по целото БГ водоем ! Мани друго ами и на вас ви дзвънкат отвреме на време да проверят дали месната ИАРА бригада е дошла или скатава . Ако скатава тогива вай , вай ......... :twisted: :twisted: :twisted:
Спинингиста , разсширени вени нямаааааааа !

Риболовът е за разтоварване а не за натоварване!
Павел Иванов
gosta
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от gosta »

За Бата не знам , но като работех тая година в Сл. бряг, всеки ден бях на Оризаре. Мрежи си хвърляха мнимите арендатори , а косачи имаше поне 50 човека от страната на гората. Няколко пъти съм звънял на иара ,но никога не са идвали . Имам чуството ,че по морето ши....ната агенция са сложили най-големите мафиоти в редовете си. На друго място не съм имал подобен случай когато и да съм се обаждал ,най-много на третото позвъняване са идвали. Трябва да се вземат някъкви мерки за специалните морски гъзари от иара . Дано да има някакъв орган който да регулира дейността им и да чете нашите теми защото иначе жалко за усилията ни
Мечката се мие,чисти във потоците сребристи. Има ли за тебе пречка , да постъпваш като мечка?
Аватар
Светльо-toxin34
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от Светльо-toxin34 »

ами мисля че е време да ни дават по телевизията:един само да намерят с бетон на краката в някои гьол и да го снимат......
Бракониерииии,оставете рибата да се размножавааа
nas
ще става разбирач
ще става разбирач

Мнение от nas »

Аз съм на мнението на колегата Кроки, с приказки и със псувни не става, трябва действия. Това пък да звъниш на Иара та да дойдат и да направят нещо, по добре не. В повечето случаи бракониери и Иара е едно, така че просто няма смисъл от всякъкъв вид държавен контрол. Ходя за риба с един приятел, който е на същото мнение и по принцип не сме конфликтни хора, затова първо по учтив начин ще се обърнем към съответния господин/господа и ако не разбере тогава вече ще му пукна тиквата. Толкова сме много рибарите, че ако ги почнем бракониер няма да остане.
Доста пъти съм си мислил колко щеше да е хубаво ако всичко се спазваше, язовирите и реките щяха да са пълни с риба и можете ли да си представите какъв рай ще е за нас (можете разбира се, преди беше така). Израстнал съм в Димитровград и може и да не съм живял много, но помня Марица, помня Златополските гьолове, помня Черногорово как всичко наистина вреше от риба. Тогава и всеки риболовец да си вземаше улова такова обезрибяване никога нямаша да настъпи, но уви все пак сме в Бълагария - нашата прекрасна страна. Поздравления на бракониерите и други подобни лайнари унищожили вече почти всичко. :finga:
snegk

Мнение от snegk »

За боя съм съгласен,но аз съм самичък,в лодката 2-ма и на брега още няколко човека.Аз крещя и викам а всички около мен стоят и гледат безучастно.Ние не сме стока и затова държавата е на това дередже :evil:
Да хванеш риба е удоволствие,но да и дариш живот,това не се описва с думи.
Аватар
Светльо-toxin34
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от Светльо-toxin34 »

Еее,докога,до тогава когато влезем в новините,до тогава!До когато ги вържем голи омотани с мрежата за огражденията при парламента,до когато ортопедията ги приеме с изпотрошени лакти и капачки придружени от TV-то,до тогава когато да извадиш парашут е равносилно на стоматология,до тогава когато вземем нещата в свой ръце ДО ТОГАВА!!!!Да направим друго казвам аз:не не риболов а на бракониеролов поне 3-4 поредни седмици с 3-4 коли!
Бракониерииии,оставете рибата да се размножавааа
Публикувай отговор

Обратно към “Бракониери !”