на лов за бракониери

Внимание - Бракониери !

Модератор: bobopeli

На лов за бракониери

Анкетата свършва на Пет Авг 15, 2008 4:24 pm

съгласен съм
42
74%
не съм съгласен
5
9%
нямам нерви
10
18%

Общо гласове: 57

ihtiandar
новобранец
новобранец

Re: на лов за бракониери

Мнение от ihtiandar »

Модераторите,Вие гласувахте ли по темата,все пак си е нещо.Лично мое мнение, е че непримиримостта и последователността в борбата с всяко едно нещо дава резултати,така и с бракониерството а не само да подемеш нещо и като не потръгне да се мятаме на друго.Риболова,природата и екологията не са политика та да сменяме партиите една по една и да търсим най- удачния/печелбарския/ вариант за нас.Тук или ги обичаш или не,средно положение няма.Защо всеки търси извинение в институциите.Вярно, е че те са основно призвани да вършат определена работа но нека всеки си зададе въпроса...корко хора мислят как да заобиколят закона и колко как да опазят реда и закона,за да е добре на всички е не може до всекибракониер да има и Иараджия,полицай или горскистражар.
Вие модераторите не се дръжте като началници а като покровители, приветствайте желанието на участващите във форумите да коментират и споделят своите виждания,желания и намерения,защото без участниците във форума ще има само генерали без армия а естествено когато липсва армия резултата от битката е ясен,нали...?Все пак който е поел тежестта на короната е редно да я носи а не да хленчи и се огъва под нейната тежест.Аз лично мисля,че бракониеите трябва да се гоянт и притесняват по всяко време от всички хора,за да знаят и помнят,че са нежелани в нашата приятна компания на риболовци-природолюбители.
ihtiandar
новобранец
новобранец

Мнение от ihtiandar »

Ето поредния модератор Киро и той е за катинари.Ами поредното доказателство за това,че в нашата мила родина всеки иска да стане началник за да си пили зъбите на чуждия кокал и да се чувства силен.Какво значи това,че само определени хора ще диктуват определени теми и всички останали ще трябва да се съобразяват с товали!?Е...ами тогава да се върем години назад и...те това е то нашата действителност от която не можем да избягаме...облякъл се Илия,че пак в тия.Лесно е когато имаш власт да демонстрираш сила,по трудно е когато я нямаш властта да демострираш силата на мисълта.Вярно,че модераторите трябва да са квесторите на форума,но не и да секвистират форума...нали господа модератори.
Аватар
Trias
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от Trias »

ihtiandar написа:Ето поредния модератор Киро и той е за катинари.............
:roll: А стига бе :evil: Той какво ти пречи :twisted: :twisted: :twisted:
SONY
учете се от него
учете се от него

Мнение от SONY »

И да не помогне темата , то поне няма да навреди.
TICA FAN
Аватар
Trias
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от Trias »

Все си мисля , че проблема е в двойните и повече регистрации в сайта ! Тоя пич Киро едва ли има повече от един ник у форума ,иначе нямаше да стане модератор ! А тука бъка от риболовци с няколко регистрации за всеки случай :P ...дано да греша :mrgreen: :wink:

Колега Киро карай както си знаеш и да не ти пука ! :D :D :D
Последно промяна от Trias на Сря Авг 06, 2008 1:02 am, променено общо 1 път.
Бачо Илия
учете се от него
учете се от него

Мнение от Бачо Илия »

Trias написа:Все си мисля , че проблема е в двойните и повече регистрации в сайта ! Тоя пич Киро едва ли има повече от един ник у форума ,иначе нямаше да стане модератор ! А тука бъка от риболовци с няколко регистрации за всеки случай :P ...дано да греша :mrgreen: :wink:
Бе ти си много интересен "потребител" :idea: :idea: :idea: :idea: :idea: :idea: :idea:
Изображение
Аватар
Trias
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от Trias »

IDA написа:
Trias написа:Все си мисля , че проблема е в двойните и повече регистрации в сайта ! Тоя пич Киро едва ли има повече от един ник у форума ,иначе нямаше да стане модератор ! А тука бъка от риболовци с няколко регистрации за всеки случай :P ...дано да греша :mrgreen: :wink:
Бе ти си много интересен "потребител" :idea: :idea: :idea: :idea: :idea: :idea: :idea:
:lol: Здрасти братче :D :D :D Изтъпанчил съм се във Форума с пет ника и се чудя дали ще ме разпознаеш по почерка ?

.............................................. .................................................. : тия точки съм ги научил от тебе :rolleyes:

А потребителите с два и повече ника навярно се бройкат ръчно !
Бачо Илия
учете се от него
учете се от него

Мнение от Бачо Илия »

Е , аз имам само един НИК във Форума , 1000% съм сигурен че и при колегата КИРО е така , вие пък намерихте точно по кой да плюете :wink: :wink: :wink:
Изображение
Бачо Илия
учете се от него
учете се от него

Мнение от Бачо Илия »

Trias написа:

.............................................. .................................................. : тия точки съм ги научил от тебе :rolleyes:

Тия точки са като си трия постовете ,заради разни педерасти ; вместо текст- при корекции (триене) на пост трябва да има някакъв текст. НИК-а е последна грижа , нали има IP-адрес и Администраторите /Модераторите веднага могат да засекът за 100 години назад кой от къде и как е влизал. Отделно , за точките де , като ми гледаш броя на постовете :oops: , да не би да ти се върти в главата че пиша и под още 4-5 псевдонима и разговарям със себе си:roll:
Колегата КИРО е един от много свястните хора в тоя форум и се надявам да не ти мяркам НИК-а поне три месеца :!:
Изображение
Аватар
Trias
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от Trias »

IDA написа:
Trias написа:

Тия точки са като си трия постовете ,заради разни педерасти ; вместо текст- при корекции (триене) на пост трябва да има някакъв текст. НИК-а е последна грижа , нали има IP-адрес и Администраторите /Модераторите веднага могат да засекът за 100 години назад кой от къде и как е влизал. Отделно , за точките де , като ми гледаш броя на постовете :oops: , да не би да ти се върти в главата че пиша и под още 4-5 псевдонима и разговарям със себе си:roll:
Колегата КИРО е един от много свястните хора в тоя форум и се надявам да не ти мяркам НИК-а поне три месеца :!:
Значи на всеки твой отговор за всеки случай , трябва педалите да те цитират ,за да не се прехебва смисъла на темата ! А за колегата Киро никога не съм написал лошо , напротив , той е един от всичките много приятни и нормални хора във Форума ! Винаги ми е отговарял без капчица злоба и и ирония , независимо къде ! :idea: А ти отде реши , че се гъбаркам точно с Киро ? :evil: За моя радост , ако не ми мине черна котка път , ще ти се наложи да ми гледаш НИКА и през следващото тримесечие . :wink:
Бачо Илия
учете се от него
учете се от него

Мнение от Бачо Илия »

IDA написа:
Trias написа:.... А ти отде реши , че се гъбаркам точно с Киро ? :evil: За моя радост , ако не ми мине черна котка път , ще ти се наложи да ми гледаш НИКА и през следващото тримесечие . :wink:

Предполагам :wink:
Изображение
Jechev
сериозен играч
сериозен играч

Мнение от Jechev »

идеята не толкова лоша, с оглед че може да се организираме няколко(повечко) хора и да ходим да поизвадим малко, а и повечко мрежи без задържания и прочее разправии, но и всичко ще бъде заснето отразено от медиите, нещо като "..група ентусиасти атакуват бракониерски мрежи в язовир еди кой си, а властите нехаят..." , или нещо подобно , а също да иницираме и присъстваме на проверки заедно с ИАРА, въпроса е наистина да се организираме, и не мисля че е толкова невъзможно :?: :!: какво пречи да се срещнем(хора от форума) с някой отговорен другарин от ИАРА и да се инициират съвместни проверки :?: с малко настояване и последователност, що да не стане :?: :idea:
аз лично бих си отделил някой и друг ден за подобно мероприятия, а пък и да хапна малко бой, поне ще си разнообразя живота, а и ще има какво да пиша във форума в раздел " неуспешни срещи...".... :lol: 8)
Ако цял живот се взираш в едно лайно, то цял живот ще ти мирише!
Джоко Росич

Алкохола не решава проблемите....млякото също.
Изображение
Аватар
КИРО
и господ не е толокова добър
и господ не е толокова добър
Обратна връзка:

Мнение от КИРО »

ihtiandar написа:Ето поредния модератор Киро и той е за катинари.Ами поредното доказателство за това,че в нашата мила родина всеки иска да стане началник за да си пили зъбите на чуждия кокал и да се чувства силен.Какво значи това,че само определени хора ще диктуват определени теми и всички останали ще трябва да се съобразяват с товали!?Е...ами тогава да се върем години назад и...те това е то нашата действителност от която не можем да избягаме...облякъл се Илия,че пак в тия.Лесно е когато имаш власт да демонстрираш сила,по трудно е когато я нямаш властта да демострираш силата на мисълта.Вярно,че модераторите трябва да са квесторите на форума,но не и да секвистират форума...нали господа модератори.
Не ми знаеш работата,за да ги пишеш тези работи,но все пак не ти се сърдя.Имам си свои начини за борба с такива бракониери,и то законови,но в морето трудно можеш да кажеш на някого "бракониер".Там са други правилата.
Понеже по този въпрос,много е писано тука,и петиция е пусната / А ти Ихтиандре,дали си я подписал? /,няма смисъл всеки на който му скимне да пуска нова тема със същия смисъл.По принцип съм против пускането на нови теми,затова преди да пиша нещо,търся някаква подобна,и пиша там.
Относно катинарите и модераторите,това ни е работата,да следим в този форум за добрия тон,дублиране на теми и т.н.
Нямам права в този раздел,отдавна да съм сложил катинара,пък си мислете каквото искате за мен.
Благодаря за добрите думи на колегите.Нямам втори ник,както някои си мислят,и не ми трябва.Няма от какво да се крия.
Останете със здраве.
Изображение

В МОРЕТО МИ Е ПО-ДОБРЕ,ОТКОЛКОТО НА БРЕГА
Geno_Altanov
научил се да хвърля
научил се да хвърля

Мнение от Geno_Altanov »

Гледам доста сте изписали.Темата за бракониерите е една от най-болните теми в нашата държавица.Има доста идеи,мнения и прочие,но съгласете се с мен ако тръгнем сами да се разправяме с тая напаст до никъде няма да стигнем.Значи времената се менят и бракониерите също :wink: . Работата не е да идеш да натупаш някой,който е с парашут или т.н. .Трябва да се търсят по-организираните групи от хора които хващат риба не по разрешените методи за риболов отредени от закона, а тия групички както знаете са с дебели вратлета и много дълги връзки(или поне някои от тях).Тъйче не върви някак си риболовци да тръгнат да се разправят.Както знаете служителите на Иара не ходят сами ами с придружител от местното РПУ(поне в Хасково е така незнам как е при вас).
Аз съм за лова на браконирите, но не бих тръгнал туко така.Ако Иара примерно предложат някакво много близко сътрудничество с нас риболовците веднага ще приема!!Примерно не им достигат хора за сформиране на екипи за обход на даден регион или т.н.,но всички като знаете това са разходи и затова едва ли ....(обаче станаха много АКО-та ;) )
Гласувам ''съгласен съм'' с голяма доза песимизъм :roll: .Тъй-като темата е доста изтъркана вече и виждам че има доста ентусиазирани хора, пожелавам на колегите риболовци успех в новото-старо начинание има смисъл в изказванията на всички ви, но както знаете ако зависеше от нас досега да е свършено с гадната напаст :axe: . Подкрепям начинанието (е кой както може)!! 8)
Изображение
nas
ще става разбирач
ще става разбирач

Мнение от nas »

Jechev написа:идеята не толкова лоша, с оглед че може да се организираме няколко(повечко) хора и да ходим да поизвадим малко, а и повечко мрежи без задържания и прочее разправии, но и всичко ще бъде заснето отразено от медиите, нещо като "..група ентусиасти атакуват бракониерски мрежи в язовир еди кой си, а властите нехаят..." , или нещо подобно , а също да иницираме и присъстваме на проверки заедно с ИАРА, въпроса е наистина да се организираме, и не мисля че е толкова невъзможно :?: :!: какво пречи да се срещнем(хора от форума) с някой отговорен другарин от ИАРА и да се инициират съвместни проверки :?: с малко настояване и последователност, що да не стане :?: :idea:
аз лично бих си отделил някой и друг ден за подобно мероприятия, а пък и да хапна малко бой, поне ще си разнообразя живота, а и ще има какво да пиша във форума в раздел " неуспешни срещи...".... :lol: 8)
Жечев идеята ти е добра, съгласен съм с теб, ама да имахме хубави закони и когато примерно хванем някой след тва да отиде да си излежи бракониерството. А пък той лайнаря може и без акт да се размине. Ами според мен по-добрия вариант си остава когато сме за риба и сме по големи компании на място да решим как да се справим с проблема.
Не виждам бъдеще за нищо хубаво в България, така че и това няма да стане, въпреки че ми се иска ужасно много.
Заключено

Обратно към “Бракониери !”