Къде се намирам:
Внимание
Бракониери !
naRiba.com

Форум

на лов за бракониери
Модератор: bobopeli
-
- научил се да хвърля
Re: на лов за бракониери
Гледам доста сте изписали.Темата за бракониерите е една от най-болните теми в нашата държавица.Има доста идеи,мнения и прочие,но съгласете се с мен ако тръгнем сами да се разправяме с тая напаст до никъде няма да стигнем.Значи времената се менят и бракониерите също
. Работата не е да идеш да натупаш някой,който е с парашут или т.н. .Трябва да се търсят по-организираните групи от хора които хващат риба не по разрешените методи за риболов отредени от закона, а тия групички както знаете са с дебели вратлета и много дълги връзки(или поне някои от тях).Тъйче не върви някак си риболовци да тръгнат да се разправят.Както знаете служителите на Иара не ходят сами ами с придружител от местното РПУ(поне в Хасково е така незнам как е при вас).
Аз съм за лова на браконирите, но не бих тръгнал туко така.Ако Иара примерно предложат някакво много близко сътрудничество с нас риболовците веднага ще приема!!Примерно не им достигат хора за сформиране на екипи за обход на даден регион или т.н.,но всички като знаете това са разходи и затова едва ли ....(обаче станаха много АКО-та
)
Гласувам ''съгласен съм'' с голяма доза песимизъм
.Тъй-като темата е доста изтъркана вече и виждам че има доста ентусиазирани хора, пожелавам на колегите риболовци успех в новото-старо начинание има смисъл в изказванията на всички ви, но както знаете ако зависеше от нас досега да е свършено с гадната напаст
. Подкрепям начинанието (е кой както може)!! 

Аз съм за лова на браконирите, но не бих тръгнал туко така.Ако Иара примерно предложат някакво много близко сътрудничество с нас риболовците веднага ще приема!!Примерно не им достигат хора за сформиране на екипи за обход на даден регион или т.н.,но всички като знаете това са разходи и затова едва ли ....(обаче станаха много АКО-та

Гласувам ''съгласен съм'' с голяма доза песимизъм

Жечев идеята ти е добра, съгласен съм с теб, ама да имахме хубави закони и когато примерно хванем някой след тва да отиде да си излежи бракониерството. А пък той лайнаря може и без акт да се размине. Ами според мен по-добрия вариант си остава когато сме за риба и сме по големи компании на място да решим как да се справим с проблема.Jechev написа:идеята не толкова лоша, с оглед че може да се организираме няколко(повечко) хора и да ходим да поизвадим малко, а и повечко мрежи без задържания и прочее разправии, но и всичко ще бъде заснето отразено от медиите, нещо като "..група ентусиасти атакуват бракониерски мрежи в язовир еди кой си, а властите нехаят..." , или нещо подобно , а също да иницираме и присъстваме на проверки заедно с ИАРА, въпроса е наистина да се организираме, и не мисля че е толкова невъзможно![]()
какво пречи да се срещнем(хора от форума) с някой отговорен другарин от ИАРА и да се инициират съвместни проверки
с малко настояване и последователност, що да не стане
![]()
![]()
аз лично бих си отделил някой и друг ден за подобно мероприятия, а пък и да хапна малко бой, поне ще си разнообразя живота, а и ще има какво да пиша във форума в раздел " неуспешни срещи..."....![]()
Не виждам бъдеще за нищо хубаво в България, така че и това няма да стане, въпреки че ми се иска ужасно много.
- GODzillata
- и господ не е толокова добър
Сички не, ама к'ът те гле'ам теб с т'ва срекме...xenohаck написа: Ахахаха ще умръ от смех !
Ясна е работата всички Модератори са Бракониери !

На риба - като на война! Fish'n'chicks!
Кеч & Рилийс...в тиганааа-аха-ха-хаааа...

Кеч & Рилийс...в тиганааа-аха-ха-хаааа...

- AL KAPONE
- кандидат преподавател
ФОРУМНИ ПРАВИЛА
2.4 - Изказвайте адекватни и ясно обосновани мнения, пряко свързани с темата!.Препоръчително е да не ползвате голям брой емотикони в едно мнение , както и писането с главни което се приема за викане и повишен тон.
2.6 - Избягвайте да отправяте забележки и критики към другите потребители относно неспазване на правилата. Потребителските постове трябва да показват респект към другите потребители. Гневни или оскърбителни постове няма да бъдат толерирани и ще бъдат изтривани без предупреждение .
2.9 - Нямате право да публикувате съдържание, което показва сексуални сцени, сцени на насилие, етнически и религиозни вражди, нацистки/фашистки идеи!
Всеки който се е регистрирал в сайта се съгласява с тези правила и е длъжен да ги спазва.
Сега забелязахте ли как темата ИЗПРОСТЯ
На приказки Българинът е много силен, ма на действия се крие под полата на жената.
Защо е загинал Ботев господа?
Айде със здраве на всички...
2.4 - Изказвайте адекватни и ясно обосновани мнения, пряко свързани с темата!.Препоръчително е да не ползвате голям брой емотикони в едно мнение , както и писането с главни което се приема за викане и повишен тон.
2.6 - Избягвайте да отправяте забележки и критики към другите потребители относно неспазване на правилата. Потребителските постове трябва да показват респект към другите потребители. Гневни или оскърбителни постове няма да бъдат толерирани и ще бъдат изтривани без предупреждение .
2.9 - Нямате право да публикувате съдържание, което показва сексуални сцени, сцени на насилие, етнически и религиозни вражди, нацистки/фашистки идеи!
Всеки който се е регистрирал в сайта се съгласява с тези правила и е длъжен да ги спазва.

На приказки Българинът е много силен, ма на действия се крие под полата на жената.
Защо е загинал Ботев господа?
Айде със здраве на всички...
Когато се издигаш, приятелите ти разбират кой си.
Когато падаш, разбираш кои са приятелите ти.
- КИРО
- Обратна връзка:
Даже и аз.dedeff написа:Всеки от нас си е малко бракониер.

Това не го върнах обратно.
В МОРЕТО МИ Е ПО-ДОБРЕ,ОТКОЛКОТО НА БРЕГА
Виж КИРО работата не е там да се обиждаме или пък да се правим на великодушни.Какво от това толова,че някой иска да си излее мъката в една или друга тема,нали всеки тябва да почувства силата на своята свобода и свободно слово и мисъл а не да му сложим капелата от катинари и давай към дъното.
На свой ред искам да те запитам,след като не зная твоята работа тизнаеш ли моята работа и какво сравнение може да става между морето и реката,апропо двете теми в които ние с тебе участвамео-дейно.Да ти си човек на морето то си е явно,спор няма и не бих искал да има такъв защотопринципите ми са такива,че не желая да спояр за неща с които не съм на ти.Искамамо да те попитам обясни ми кой е този Кроки БГ,какво имаш в предвид като го даваш за пример и какъв е толкова неговия потенциал,че като се говори за него трябва всички да благоговеем....не така вички сме си хорица и ... бедни или богати не сме за подценяване.Във форума всеки небезпристрастен би споделил мнението,че се наблюдава едно обособяване на приятелски кръгове.Прав или не ние сме с него и който е против него е против нас.И ако модераторите сте толкова принципни за колкото се представяте защох един не се намери да наложи корекция или поне да посъветва Кроки БГ да се въздържа от "епитетите",които той използва и са известни за всеки по-просветен във форума...единичен пример е неотколешния му диалог с "лапландеца",там имаше нужда не просто от катинар,символа на модераторството,според някои модератори а направо от прототип от маската изпозвана във филма "Мълчанието на агнетата".Щжо така обаче там от страхопочитание или пък от сладоледщина никой не се обеди да коригира...напротив всички както обикновени подкрепиха глупостта.Ами така за пореден път става ясно,че отличници в тази действителост са тарикатите и "уникатите" на тяхната гениалност са на почит.Не превръщайте форума в люлка на своеволията за едни и пранги за свободното мислене на други,защото ще напрвите обратен завой господа модератори.Прав или не всеки влиза в тозфорум за да изложи свое мнение а не за да търси насавници които безцеремонно да го напътстват и наставляват,къде,как и какво да пише.На нас рибарите освен риба и акъл ни трябва.Не може да има равни и по-равни...нали....?!Акъл с фуния и принципи с гемия как се доставят,че са много редки и трудно се носят.Що се отнася до петицията аз лично не съам я подписал и нямам намерение да го сторя,солидален съм с нея но...такава е волята ми.Трябва ли да си приличаме като зайците.Ти що не си съгласен с мен по някои въпроси, а и не само с мен,не че ще ппилагаме шопския принцип "...аз не искам аз да съм добре ами сакам Вуте а е зле..." но просто имам свое мнение по въпроса и това си е то...а подписалите петицията,чест и почитания и сполука а дано и наслука...времето ще покаже!И запомнете господа мо..то..ри форума не е бойно поле,учебен полигон на който едни могат само да стрелят а други смирено де се крият под храстите на чинното подчинение събирайки гилзите.Поне аз не бих искал да съм нито от първите нито от вторите!!!
На свой ред искам да те запитам,след като не зная твоята работа тизнаеш ли моята работа и какво сравнение може да става между морето и реката,апропо двете теми в които ние с тебе участвамео-дейно.Да ти си човек на морето то си е явно,спор няма и не бих искал да има такъв защотопринципите ми са такива,че не желая да спояр за неща с които не съм на ти.Искамамо да те попитам обясни ми кой е този Кроки БГ,какво имаш в предвид като го даваш за пример и какъв е толкова неговия потенциал,че като се говори за него трябва всички да благоговеем....не така вички сме си хорица и ... бедни или богати не сме за подценяване.Във форума всеки небезпристрастен би споделил мнението,че се наблюдава едно обособяване на приятелски кръгове.Прав или не ние сме с него и който е против него е против нас.И ако модераторите сте толкова принципни за колкото се представяте защох един не се намери да наложи корекция или поне да посъветва Кроки БГ да се въздържа от "епитетите",които той използва и са известни за всеки по-просветен във форума...единичен пример е неотколешния му диалог с "лапландеца",там имаше нужда не просто от катинар,символа на модераторството,според някои модератори а направо от прототип от маската изпозвана във филма "Мълчанието на агнетата".Щжо така обаче там от страхопочитание или пък от сладоледщина никой не се обеди да коригира...напротив всички както обикновени подкрепиха глупостта.Ами така за пореден път става ясно,че отличници в тази действителост са тарикатите и "уникатите" на тяхната гениалност са на почит.Не превръщайте форума в люлка на своеволията за едни и пранги за свободното мислене на други,защото ще напрвите обратен завой господа модератори.Прав или не всеки влиза в тозфорум за да изложи свое мнение а не за да търси насавници които безцеремонно да го напътстват и наставляват,къде,как и какво да пише.На нас рибарите освен риба и акъл ни трябва.Не може да има равни и по-равни...нали....?!Акъл с фуния и принципи с гемия как се доставят,че са много редки и трудно се носят.Що се отнася до петицията аз лично не съам я подписал и нямам намерение да го сторя,солидален съм с нея но...такава е волята ми.Трябва ли да си приличаме като зайците.Ти що не си съгласен с мен по някои въпроси, а и не само с мен,не че ще ппилагаме шопския принцип "...аз не искам аз да съм добре ами сакам Вуте а е зле..." но просто имам свое мнение по въпроса и това си е то...а подписалите петицията,чест и почитания и сполука а дано и наслука...времето ще покаже!И запомнете господа мо..то..ри форума не е бойно поле,учебен полигон на който едни могат само да стрелят а други смирено де се крият под храстите на чинното подчинение събирайки гилзите.Поне аз не бих искал да съм нито от първите нито от вторите!!!
- КИРО
- Обратна връзка:
Излагай си идеите както искаш.Идеята ми беше,че не трябва да се товари форума с нови теми,които се дублират.Надали си успял да прочетеш всичко написано във форума,то аз не успявам.
Какъв е смисъла от дъвченето на едно и също ? Сега не ми се търси този спор на Кроки и Лапладнеца,за да ти отговоря.Но и добрия тон в този форум е задължителен,както и правилата,които всеки трябва да е прочел,преди да се регистрира.Относно нашата работа като модератори,има кой да ни дава оценките.
Приятелски кръгове тук ?.Естественно,че ще има.Познавам лично само няколко от колегите,само добро мога да кажа за тях,а и затова сме тук,да се запознаваме,да станем приятели,а не като се видим по водоемите,да се разминаваме като товарни влакове.
Ако имаш интерес да научиш нещо за някой от нас,прочети му мненията,ще ти отнеме време,но от писанията можеш да разбереш с какъв си пишеш,ако не те мързи,че отнема доста време.
Ае,чао.
Какъв е смисъла от дъвченето на едно и също ? Сега не ми се търси този спор на Кроки и Лапладнеца,за да ти отговоря.Но и добрия тон в този форум е задължителен,както и правилата,които всеки трябва да е прочел,преди да се регистрира.Относно нашата работа като модератори,има кой да ни дава оценките.
Приятелски кръгове тук ?.Естественно,че ще има.Познавам лично само няколко от колегите,само добро мога да кажа за тях,а и затова сме тук,да се запознаваме,да станем приятели,а не като се видим по водоемите,да се разминаваме като товарни влакове.
Ако имаш интерес да научиш нещо за някой от нас,прочети му мненията,ще ти отнеме време,но от писанията можеш да разбереш с какъв си пишеш,ако не те мързи,че отнема доста време.
Ае,чао.
В МОРЕТО МИ Е ПО-ДОБРЕ,ОТКОЛКОТО НА БРЕГА
- krokibg
- учете се от него
Ех,ако бях един мо...ра...тор,досега да съм я заключил и да се е забравила.Нищо не става от Нас -Българите и това е.Всички пишем и говорим но на практика нищо не правим.Слагайте и ключа на тази тема и да се приключва,че ще стане скандал като гледам на къде върви

Глупаците и завистниците нямат изтребване,като хлебарките са !!!
Аз нямам проблем с хората,те имат проблем с мене !!!!!
Аз нямам проблем с хората,те имат проблем с мене !!!!!
- chestarfield
- кандидат преподавател
- Обратна връзка:
относно спора на Кроки и тоз Лапландеца. прочети темите на последния и си направи една равносметка що за човек би писал така.
естаствено ще се толерираме само че срещу браконерите, и лиглиювците дето ни губят форумното време.
а че Кроки е богопомазан
така е.. запознаи се с него и ще видиш.съчетал си е човека бизнеса със хобито от това подобре няма, ама и го върши добре???аз например му завиждам.
естаствено ще се толерираме само че срещу браконерите, и лиглиювците дето ни губят форумното време.
а че Кроки е богопомазан

- AL KAPONE
- кандидат преподавател

Ревем само срещу бракониерите (мрежарите) които са примерно 1000 човека в България.....
Обаче в България има и едни други 200000 - 300000 хиляди риболовци - природо убийци ( и вие сте част от тях поне повечето ,) които ЕБАВАТ МАЙКАТА всеки път, когато отиват на излет....
Давате по 100-200 кинта за пържоли и такъми а не давате 20ст. за един чувал

Кой господа е истинския бракониер.... Риба, вода, почва, животинки... и тн.

Когато се издигаш, приятелите ти разбират кой си.