Къде се намирам:
Риболов
Сладководен раздел
Излети
Моят риболовен излет
naRiba.com

Форум

Едра каракуда
-
- научил се да хвърля
Едра каракуда
Днес сутринта се прибрах от един гьол(с.Китанчево),което е на 3км от Исперих!!!Така аз сам от Исперих и вчера късно вечерта решихме да отидем с приятели за 2,3 часа за риба ,но уви отидохме на водоема хвърлихме въдиците и като тръгна една каркуда между 300гр. - 500гр.Стояхме цяла нощт!!!Имаше и малко по дребни,но те не бяха толкова много!!!Едрата излизаше вечерта на сладка царевица!!!Сутринта се прибрахме с един живарник едра каракуда!

"Две неща са безгранични: Вселената и човешката глупост. За Вселената все пак не съм сигурен." Алберт Айнщайн
- Wolf_1
- вече хвърля и на тежко
Re: Едра каракуда
браво на аз на твое място бих ги пуснал за да има риба и следващия път
Браво за улова ама колегата е прав.
asenovpk написа:![]()
риба нема да остане от вас засрамете се
![]()
- sandista
- сериозен играч
- Обратна връзка:
Колеги , да ви кажа аз каракудата(таранка) си я взимам и я давам на съседите или на кучетата около нас ... Това е голяма напаст .. плевелна риба .. Нека да изчезне от язовирите ... яде хайвера на другите риби .. Хубаво е ако има щука в водоема за да има балас .. Иначе не си ги връщам ....
-
- учете се от него
Браво колега , по-добре едри каракуди от колкото малки шарани. Ако се чудиш какво да я правиш , виж тук по-долу:Roshav_Doktor написа:Сутринта се прибрахме с един живарник едра каракуда!![]()
![]()
http://forum.nariba.com/viewtopic.php?f ... 09&start=0

-
- кандидат преподавател
- Обратна връзка:
sandista написа:Колеги , да ви кажа аз каракудата(таранка) си я взимам и я давам на съседите или на кучетата около нас ... Това е голяма напаст .. плевелна риба .. Нека да изчезне от язовирите ... яде хайвера на другите риби .. Хубаво е ако има щука в водоема за да има балас .. Иначе не си ги връщам ....
Много грешно изказване.
Нито каракудата яде хайвер, нито щуката изравнява баланса във водоема.
Щуката унищожава всички язовири под 1000-1500 декара

Голяма напаст е каракудата, ами да изловим рибите по 500 грама и да ги изхвърлим на боклука и да ловим уклей по 10 грама.
Пишете сякаш ловите сами сомове и шарани

-
- научил се да хвърля
Аз лично, ако хвана много каракуда си я взимам-не виждам нищо лошо в това, но по-малките ги пускам...
BULGARY
- maycal
- ще става разбирач
ИДА, ти си като рибарска енциклопедия и добре направен практически справочник!IDA написа:Браво колега , по-добре едри каракуди от колкото малки шарани. Ако се чудиш какво да я правиш , виж тук по-долу:Roshav_Doktor написа:Сутринта се прибрахме с един живарник едра каракуда!![]()
![]()
http://forum.nariba.com/viewtopic.php?f ... 09&start=0
![]()
![]()

- Wolf_1
- вече хвърля и на тежко
аз също съм съгласен ,че това което каза за каракудите че са напаст и яде хайвера са пълни глупости. Не забравяайте че каракуда е мн близък роднина на шарана!!
-
- учете се от него
Бе хора , какво ви обзе пак- пуснал човека тема , нахващал едри каракуди , и първите три-четери поста " ма що не я пусна" , " ма ти обезриби водоемите" " ма еди какво си....." Може ли такова нещо , човека е направил добър риболов , чака да чуе две добри думи и видиш ли веднага ще му скочат двама-трима спамера дето и един пирон не са забили в този Форум , и то на тема "рилийзинг на каракуди....."
Свалям шапка на адаша , нямам думи , преодолял е собственото си "его" и то неотдавна ( аз още не съм
) , но .... колегата е ловил каракуди- не изкормил 8-10 елитни риби в свободен водоем.!!!!!
Това просто е поредната лигавщина и спам!!!!!

Свалям шапка на адаша , нямам думи , преодолял е собственото си "его" и то неотдавна ( аз още не съм

Това просто е поредната лигавщина и спам!!!!!

-
- кандидат преподавател
Лови ги до спукване и нищо не пускай-каракудата е безсмъртна в такива водоеми.Издържа на най-неблагоприятните условия / почти без храна и кислород във водата /и се размножава в ужасяващо количество.Браво за емоционалния риБолов!
-
- учете се от него
Бе , я да си сложа рецептата на подписа- специално за такива недоразбрали .... !!!INCUBUS написа:Лови ги до спукване и нищо не пускай-каракудата е безсмъртна в такива водоеми.Издържа на най-неблагоприятните условия / почти без храна и кислород във водата /и се размножава в ужасяващо количество.Браво за емоционалния риБолов!
- Wolf_1
- вече хвърля и на тежко
много шум за нищо ...
- chirusa_bg
- учете се от него
- Обратна връзка:
Браво за риболова колега!!
В само една страница пише, че каракудата е : хищник, напас, изключително близък роднина на шарана, безсмъртна и кво ли още не
Какво е каракудата?
В само една страница пише, че каракудата е : хищник, напас, изключително близък роднина на шарана, безсмъртна и кво ли още не

Какво е каракудата?

- Но кое е това, което е тайна за улова на бабушка ? Тайна, която са знаели британците.
-Проста работа!!! Плувки 0.4-0.6 гр. ,основно влакно 0.10-0.08 и поводи 0.06.Оказа се че британците са имали поводи 0.04 , кука 26 и фуил вместо вердевас за стръв.
-Проста работа!!! Плувки 0.4-0.6 гр. ,основно влакно 0.10-0.08 и поводи 0.06.Оказа се че британците са имали поводи 0.04 , кука 26 и фуил вместо вердевас за стръв.