Къде се намирам:
Риболов
Сладководен раздел
Специализиран риболов
Сладководен Риболов
naRiba.com

Форум

На една кука,две риби !!!
Модератор: bobopeli
Re: На една кука,две риби !!!
Е , айде и аз да се пресламбачим!
номер 1 :- водна змия на дъно на ручейник : номер 2:- корморан на рибка за костур!!!!.

-
- разбира нещата
А АЗ ДА СЕ ПОХВАЛЯ!!!! Хващал съм боксерки на р.Искър
А на Мало Бучино извадих ботуш
И в него имаше рак ама той се изтърколи и падна във водата и не го огледах
Но тогава с боксерките падна голям смях 

ПАЗЕТЕ БЪЛГАРИЯ ЧИСТА!

-
- новобранец
Re:
IDA написа:Мои двама приятели преди две години пред очите ми хванаха на "Душанци" един уклеи на две куки , да се чудят как да си го разделятАз 1998 хванах на "Пясъчник" , на светещо с директен телескоп , на три бели- прилеп... , един от малкото случаи в които съм се паникьосвал - като заметнах , светещото хвана нагоре
![]()
![]()
Беше хванат за устата и после яко омотал влакното- това пред няколко колеги с които бяхме заедно. Хващал съм и два шарана на една пружина на яз "Мурла"- 1.3 и 1.5 кг. , голям кеф
e едно е да хваеш прилеп - ма и доста патки съм ловил така , на мене ми се е случвало да хвана щучка на пружина

Гледам колегата patlak с абсолютно същия случай като моя.. Сега на скоро ходих на един язовир близо до Мизия.Бях хвърлил на рибе за бяла риба и изведнъж аванса изсвири доста здраво, че чак ме стресна

Апък преди 2 години сме с баща ми за риба на Врачанския язовир и той си е хвърлил за таранка на дъно с прожина на торен та тогава тъкмо си тръгвахме и прибираме въдиците с него и по едно време му изскърца аванса и му се огъна пръта викам кво стана.Като извади беше Бела риба глътнала една горбачовка

Твърде забавни случки са описани тук,на някои се смях доста- не че не вярвам,просто са смешни. Аз за моята риболовна практика имам следните по-интересни случаи-
- улових веднъж на Несебър два гларуса на чепаре във въздуха - още със замятането.Така се омотаха двата ,че всичко се наложи да изпокъсам.Хапят много.
- При замятане с 6-метров телескоп ударих без да искам една лястовица и тя падна в река Струма,не успях да я спася.Много жалко за птицата.
-До устието на Камчия в едно блато улових щука, 28 см на стръв -топче хляб още със замятането,на кука 14 номер и съвсем тънък повод.Лових дребни червеноперки за стръв за щука.
- на Струма улових скобар на плувка на стръв -рибка,струмски гулеш -/така ловех речни кефали там/. Нямам понятие защо е клъвнал този вид,който там често се лови на водорасли.Един колега пред мен веднъж хвана 3-4 скобара на болдо за кефал, пак там.Мряна пък там съм ловил на рибка поне 5-6 пъти и мисля ,че това е по-нормално.
-на Дунава веднъж през ноща ни изчезна целия живарник /от най-големите,мрежести/ с 5-6 кила риба/разни видове/.Минал параход до брега ,направил вълни явно и живарника се откъснал. Аз мислех че са го откраднали.На другия ден към 10 часа едни въдичари,ловящи по-надолу по реката го уловили на дънна въдица и ни го донесоха барабар с рибата вътре- почти нищо не беше избягало, освен 2-3 едри мъздруги.Явно се беше разчуло ,че ни липсва живарника, а и колегите излязоха свестни.
-водни костенурки съм хващал 3-4 пъти -главно на хляб
-веднъж един рибар пред мен при замятането закачи клепача на стоящ зад него друг рибар.Откачането беше много трудно -истинска хирургическа операция.
-на Струма веднъж бях хванал 5-6 кефала на рибка и ги бях оставил в един плик зад мен на земята. Те мърдат и си шумят.По едно време вече дълго не съм хващал нищо- а то пак си шуми - поглеждам назад и гледам една невестулка влачи един от едрите кефали и бяга с нея.Подгоних я и успях да си върна кефала.
Има и други случаи-но за тях другия път
.
- улових веднъж на Несебър два гларуса на чепаре във въздуха - още със замятането.Така се омотаха двата ,че всичко се наложи да изпокъсам.Хапят много.
- При замятане с 6-метров телескоп ударих без да искам една лястовица и тя падна в река Струма,не успях да я спася.Много жалко за птицата.
-До устието на Камчия в едно блато улових щука, 28 см на стръв -топче хляб още със замятането,на кука 14 номер и съвсем тънък повод.Лових дребни червеноперки за стръв за щука.
- на Струма улових скобар на плувка на стръв -рибка,струмски гулеш -/така ловех речни кефали там/. Нямам понятие защо е клъвнал този вид,който там често се лови на водорасли.Един колега пред мен веднъж хвана 3-4 скобара на болдо за кефал, пак там.Мряна пък там съм ловил на рибка поне 5-6 пъти и мисля ,че това е по-нормално.
-на Дунава веднъж през ноща ни изчезна целия живарник /от най-големите,мрежести/ с 5-6 кила риба/разни видове/.Минал параход до брега ,направил вълни явно и живарника се откъснал. Аз мислех че са го откраднали.На другия ден към 10 часа едни въдичари,ловящи по-надолу по реката го уловили на дънна въдица и ни го донесоха барабар с рибата вътре- почти нищо не беше избягало, освен 2-3 едри мъздруги.Явно се беше разчуло ,че ни липсва живарника, а и колегите излязоха свестни.
-водни костенурки съм хващал 3-4 пъти -главно на хляб
-веднъж един рибар пред мен при замятането закачи клепача на стоящ зад него друг рибар.Откачането беше много трудно -истинска хирургическа операция.
-на Струма веднъж бях хванал 5-6 кефала на рибка и ги бях оставил в един плик зад мен на земята. Те мърдат и си шумят.По едно време вече дълго не съм хващал нищо- а то пак си шуми - поглеждам назад и гледам една невестулка влачи един от едрите кефали и бяга с нея.Подгоних я и успях да си върна кефала.
Има и други случаи-но за тях другия път

Здравейте колеги, в събота извадих на дунава 2 попчета на една кука 12. куката беше излязла през бузата на едното попче умотала се около опашката на другото и се забила там се едно е закачено за стръв
имам и снимки даже 6те пробвам да ги кача

-
- научил се да хвърля
колега на волуек за 3 часа извадих консервена котия,чаша(пластмасова),и некъф остатък от дръжка на марака 

-
- новобранец
Миналата пролет бях отишъл да ловя на плувка на едно блато.При едно от прибиранията, плувката рязко потъна.След засичане извадих щука 12-14 см., която беше атакувала плувката.Кордата и беше минала през устата и куката (номер.14) се беше забила в тялото.
-
- научил се да хвърля
- Обратна връзка:
миналата година на Дунава на един от излетите на една от пръчките на спирала последва мощен удър засичане тежко вадене и какво да видя две мрени на по еда кука едната 3 другата 2 кила
-
- разбира нещата
Ей го и моя случай нагледно:

-на хранилка на дъбник костур /най голимия който съм вадил
/ интересното бе че дори не го усетих да удря . закачен бе за устата на топче /пенополистирол - стереопор/.докото не го видях да лъска като го вадих мислех че съм закачил дърво, което не е рядкост на дъбник.
-виждал съм сомче около 1кг да се хваща на обикновенна цапалка на хляб и 7-8 годишно хлапе на р.Вит естествено баща му го извади но го извади.

-виждал съм сомче около 1кг да се хваща на обикновенна цапалка на хляб и 7-8 годишно хлапе на р.Вит естествено баща му го извади но го извади.
скобара е риба проклета

Re:
..На река Струма, при с.Мурсалево, в основите на моста ,на рибка-местните и казват каменарка, нещо като мрянка, ама без люспи, , на "тежко" за кефал, съм улавял трофейни черни мрени по 400 грама, на 9-ти номер кука, и то не на 1-ви април. Мисля, че догмата, че черната мряна достигала по 300 грама и на размер до 35 см, отдавана е остаряла. Е, да се надяваме, че не се дължи на аварията в Чернобил през 1986 година..RibaRiA написа:...на рибе-мрянa..

- fishing.ivo6a.com
- ще става разбирач
- Обратна връзка:
Понеже темата е "две риби на една кука"...
е така се прави с повече захранка

е така се прави с повече захранка

само русалки НЕ ловя и то защото не им знам мезето
http://forum.nariba.com/viewtopic.php?f=25&t=18972- ПАК ЩЕ ДОЙДЕМ!!!!!!!!!
http://standartparket.com/
http://forum.nariba.com/viewtopic.php?f=25&t=18972- ПАК ЩЕ ДОЙДЕМ!!!!!!!!!
http://standartparket.com/