Къде се намирам:
Риболов
Сладководен раздел
Специализиран риболов
Сладководен Риболов
naRiba.com

Форум

Ужас и оглупяване!!!!
Модератор: bobopeli
Re: Ужас и оглупяване!!!!
Късмет братле....късмет....оказа се че и катаджията е рибарче о тези 5-6 уклейчета го направиха велик в собствените му очи и ако щеш вервай,ама ме пусна да си вървя по живо-здраво,като магистрат мутренски бос!bkd написа:Опааааааааааа като не е кълвало-къв е тоя живарник или си искал да покажеш на катаджията плеткатаjitan написа:.....лесно ти е на тебе с тия мъдрости за малки,големи и изтървани рибета ,ама питаш ли ме какви ги плещих вечерта пред един катаджия,дето ме спря за превищена скорост,докато му пренасоча вниманието от радара към живарника в багажника на колата?????????Диканаров написа:![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
Точно приказката :"всяка зло ,за добро" 

ИСКАМ МРАКА НА ЗОРАТА,А НЕ ЗАЛЕЗА НА СВЕТЛИНАТА...
bkd написа:Много трудно се хваща риба която се вижда

И при мен се е получавало така, само че с каракуда.

Доста интересна история - за нула време кръстосахте България - тва Нишава-Велека се един дол дренки!
Сега сериозно! Не съм специалист, но мисля, че ако има чалъм да се отдалечиш от мястото и да пробваш с блесни и воблерчета от разстояние, може би ще имаш слука, па и кефа е по-голям!
Сега сериозно! Не съм специалист, но мисля, че ако има чалъм да се отдалечиш от мястото и да пробваш с блесни и воблерчета от разстояние, може би ще имаш слука, па и кефа е по-голям!
"... А една рибешка изненада е повече от секс с красива манекенка
"

-
- научил се да хвърля
колега уточни за коя река става въпрос.ако е велека която всички я знаем в южното черноморие то тя е фул с морски кефалиjitan написа:......как морски кефал бе човек?....нерде р.Велека,нерде Черно море....па и с тези задръствания по пътищата как ще дойде морски кефал на другия край на България от морето?

и ловец съм и рибар съм,и на тъщата.......съм
- chirusa_bg
- учете се от него
- Обратна връзка:
Къдрав, чети темата, реката вече я уточнихме 

- Но кое е това, което е тайна за улова на бабушка ? Тайна, която са знаели британците.
-Проста работа!!! Плувки 0.4-0.6 гр. ,основно влакно 0.10-0.08 и поводи 0.06.Оказа се че британците са имали поводи 0.04 , кука 26 и фуил вместо вердевас за стръв.
-Проста работа!!! Плувки 0.4-0.6 гр. ,основно влакно 0.10-0.08 и поводи 0.06.Оказа се че британците са имали поводи 0.04 , кука 26 и фуил вместо вердевас за стръв.
Колега , много често по река Стряма ми се е случвало да виждам кефали по повърхността.В такъв момент като им поднесеш стръвта с плувката се плашат и бягат в повечето случай.Слагаш само една кукичка и едно скакалче или черница и гледаш съвсем лекичко да цопне стръвта на повърхността на водата , не безшумно а лекичко.Така съм изкарвал доста кефал , които виждам преди да съм разпънал пръчката още
Наслука

TICA FAN
- CERRUTI
- сериозен играч
Много трудна работа колега....имал съм 2-3 подобни случая и винаги съм оставал само с гледката и превъзбудата....и на пъстърви ми се е случвало-схванаха ми се краката от клечане а едрите пасътви(по 2+кг.) само побутваха мамареца се едно е боксова круша а водата бистра и всичко виждам,дет се вика даже не дишах с надеждата да клъвне ама йок......така и с един огромен клен-торпедо на 2 метра от брега обикаляше стръвта като автомобил конус.........тези 2 случая ще ги помня вечно.....пробвал съм и с блесна сред стадо кленове обаче колкото и да замятах нямаше никаква реакция....според мен рибата решили да си почива и да се препича много много трудно да я накараш да яде!Но пробвай може пък ти да имаш късмет....jitan написа:това което видях---ограмни кленове се разхождат в него ,като мутрите из България...

- Павел Иванов
- и господ не е толокова добър
Наоколо жега , водата бистра , тук таме некоя комаретка префърча , две - три торпеда пливат бааааааааааааавно , баааааааааааавно , по идно време у водата пада една комаретка и се оттича ама ногу бавно и тъжно къмто края на вирчето . В тоя момент едно от торпедата мноооооооого бавно и мнооооооооого тъжно тръгва след комаретката със скорост една идея повече отколкото я носи ленивото течение , по случайност я настига , хам , тръгва у уево . Да ама не !!! Баш те тая комаретка е нанизана на кука 22 номер и кефалюгата е приебан отсекъде 

Спинингиста , разсширени вени нямаааааааа !
Риболовът е за разтоварване а не за натоварване!
Павел Иванов
Павел Иванов
Според мен направи като колегата SONY. По този начин си бях изкарал първата риба - часовник, 3 см.
Както и да е според мен рибата си беше издивяла но не е и много лесно - трябва да усетиш точния момент на удара!

- Камбата
- сериозен играч
- Обратна връзка:
Тоя пост е излишен.Обърках се,сори. 

Последно промяна от Камбата на Чет Авг 07, 2008 9:49 pm, променено общо 1 път.
"Риболовът на дивите риби е твърде ценен, за да бъдат те улавяни само веднъж!"
- Лий Улф - 1939 г.
- Лий Улф - 1939 г.
- Камбата
- сериозен играч
- Обратна връзка:
Павел Иванов написа: Баш те тая комаретка е нанизана на кука 22 номер и кефалюгата е приебан отсекъде
Павка,какво представлява тая кука №22?

По темата кво да кажа,освен колегата да си смени метода на риболов със спининга,а по-нататък може би и мухарството.

"Риболовът на дивите риби е твърде ценен, за да бъдат те улавяни само веднъж!"
- Лий Улф - 1939 г.
- Лий Улф - 1939 г.
-
- кандидат преподавател
Знам,че няма да звуча достоверно ,особено на корифеите в риболова,ама си има отрязъци от време на места,където и гъзо да си отхапеш,и квито и извънземни чалъми да пробваш,просто рибоците /видимо отсекъде/лениво мърдат...мъ....пардон хриле или изобщо не помръднуват ничего и не е--ат- ни твойта стръв /псевдо-стръв /,ни на Филанкишията носеното от водата.Ирационално,умопомрачително,но реално и необяснимо.Не щат и това е.Чудно е,може да изглежда и ужасно /зависи от гледната точка/,ма не тряаа да са оглупява.Щото още на следващия ден,на същото място,може да кълват кат за последно.
- Павел Иванов
- и господ не е толокова добър
Камбата написа:Павка,какво представлява тая кука №22?![]()
Ми питай Мунчо ! Аз така и така мухи не връзвам само съм ползвател та требва той да се кьорави над тез произведения

Спинингиста , разсширени вени нямаааааааа !
Павел Иванов
Павел Иванов