Къде се намирам:
Риболов
Сладководен раздел
Излети
Моят риболовен излет
naRiba.com

Форум

Слаковци-ах тези сомчета
Слаковци-ах тези сомчета
Здравейте,бях на Слаковци от 18 до 20.08.08.През първия ден през ден нямах удари,обаче през ноща хванах 10 сомета като най-голямото беше кило.Шараните нещо ги нямаше,мое мнение е,че са се изпокрили при шаварите към края на язовира.Та така през втория ден имах удари само през вечерта - 7 сомчета за 1 час такова нещо не бях виждал.По едно време и трите въдици ми бяха навънка това беше към 23 до 00 и после спряха като,че ли някой им каза "спрете да кълвете".В 3 часа на едната въдица сигнализаторът изпищя като луд вдигнах въдицата и усетих силата на рибата,борих се 30-40 минути като я доближих до брега видях дължината на рибата беше сом сигурно беше над 10 кг.влязох във водата и тамън да хвана сома за устата той започна да плиска и така куката изхвърча от устата му и се откачи,но това е риболовът Така завърши моя излет,а относно за другите рибари един човек хвана през деня 2 амура и 1 шаран единия амур беше 6кг,а другия 4кг шарана беше 3кг.Пиша късно темата,защото чак днеска съм си в софия. Не съм снимал,защото нямяше какво да снимам.Айде чао до следващия път

-
- фен клуб-скобар
Re: Слаковци-ах тези сомчета
Жалко са големия сом ама малките пусна ли ги?
"Докато ми плащат колкото да не умрем, ще работим колкото да не заспим''
:D

аз бях ан Слаковци 23-24. 08
Бях се настанил в плиткия краи на язовира в шаварите от сабота на обед до неделя следобед идинстжената изкарана риба беше 1 костурче колкото показалец до сега такъв карък не сам имал никога .Имах 2 удара единия към 22ч но не раьзбрах какво е било докато оправях едната въдица не сам чул камбанката на др как пада и като засяках вече се беше оплело в шавара помъчих го 5-10 мин за мик отпусна за секунда но явно се беше заплело стабилно и скъсах др удар беше едентичен с този които описах самоче през ноща мевду 02-05 ч бях заспал като се сабудих саштата ситоация пак се беше забило в шавара този път след опаване го оставих около 30мин с надеждата да се раздвижи но не отново се наложи да късам и това ми бяха единствените 2 удара за малко повече от 24 часа на 2 данни и една плувка . В язовира има доста риба поне според мен но защо събота и неделя не ще да кълве не знам, но и около мен нямаха особен оспех колегите . Не пуснах тема в неуспешни защоти си изкарах доста добре сред природата
Бях се настанил в плиткия краи на язовира в шаварите от сабота на обед до неделя следобед идинстжената изкарана риба беше 1 костурче колкото показалец до сега такъв карък не сам имал никога .Имах 2 удара единия към 22ч но не раьзбрах какво е било докато оправях едната въдица не сам чул камбанката на др как пада и като засяках вече се беше оплело в шавара помъчих го 5-10 мин за мик отпусна за секунда но явно се беше заплело стабилно и скъсах др удар беше едентичен с този които описах самоче през ноща мевду 02-05 ч бях заспал като се сабудих саштата ситоация пак се беше забило в шавара този път след опаване го оставих около 30мин с надеждата да се раздвижи но не отново се наложи да късам и това ми бяха единствените 2 удара за малко повече от 24 часа на 2 данни и една плувка . В язовира има доста риба поне според мен но защо събота и неделя не ще да кълве не знам, но и около мен нямаха особен оспех колегите . Не пуснах тема в неуспешни защоти си изкарах доста добре сред природата
Събота и неделя няма много кълване,защото има прекалено много хора а и който ходи на слаковци знае че почти всяка събота и неделя се намира по някоя шумна компания.A относно малките сомчета.Взехме си само големите
аз сам изчел сико за този яз. и раз брах е сабота и неделя не е както трябва работата ма пусто кат рябва да се бачка и само тогава мога да ходя
ще продалжавам да пробвам пак виж някои ден ми излезнал касмета
ще продалжавам да пробвам пак виж някои ден ми излезнал касмета

-
- сериозен играч
- Обратна връзка:
Te такива ми требат ще го посетя таз седмица 

1.3.1.2.chirusa_bg написа: ПП. По цяла нощ пие, а сутрин ни бие. Що е то?
-
- учете се от него
Пусни една обява с координати (тел.), колегите от София, дето ходят там, ще ти хванат някое друго ( по три , по пет....) Аз така съм ловил , само че не сомчета , а амурчета и то " на скорост" ( като кефали и горе-долу с тоя размер)TRANSKI RIBAR написа:Te такива ми требат ще го посетя таз седмица

- MiTaKa™
- сериозен играч
- Обратна връзка:
Бащами днес отиде , утре ще видим какво е направил , днес са пуснали шаран и сом , значи вечерта и утре през деня , щв кълве здраво.Тони ти къде си бил , че до теб са ловили амури , скоро не бях чувал някой да се хвали с амур над 2кг , дай малко повече инфо

- MITKO70
- кандидат преподавател
Точно така пише в сайта им ,но са пуснали само шаранчета
А, точно от утре да кълве ,малко ме съмнява.
На успелите да хванат ,браво
,на тези дето ще се пробват, късмет ,но не петък -неделя 

И в това не е проблема,но няма да го коментирамtoni9417 написа:Събота и неделя няма много кълване,защото има прекалено много хора

Там колега правилата са други ,пазарни ,взима ти 8лв.и ловиш каквото ти е пуснал.Плюс това са американски/канални /сомчетаvlado-fidera написа:Жалко са големия сом ама малките пусна ли ги?

На успелите да хванат ,браво

Всичко може,но не всеки го можe.

Аз бях от лявата страна точно кадето започва стеснението на язовира и отсреща един човек хвана амурите 

- MiTaKa™
- сериозен играч
- Обратна връзка:
До сега бащата има извадени 4 шарана и 2 сома , слабо е при положение , че са пускали снощи иначе пазача каза , че и сом е пускано и са оставили 50 в клетката за ресторанта

- MiTaKa™
- сериозен играч
- Обратна връзка:
Крайния резултат е 5 шарана и един сом (албинос) но по- едър . Днес се е извадило много риба а, бащата изпуснал голям шаран , ударил на бял , за това казвам , че е шаран , но макарата не издържала и не въртяла
по-зеленял е от яд а рибата скъсала 20. 30 метра влакно .Там са Бисер от Перник и Drebens и те са хванали

На каква стръв е хванал шараните баща ти
-
- разбира нещата
- Обратна връзка:
Грешиш Митак,аз само минах за 1 час в четвъртък вечерта,а брат ми остана цяла нощ,ама не е кълвало като друг път,за цялата нощ е хванал 10-12 шаранчета.Е вярно че 1 хванах и аз.А Бисер ще е там до другата неделя.Яко му завиждам.
- MiTaKa™
- сериозен играч
- Обратна връзка:
E бащата ми каза че е видял Пасата и за това,Иначе си е кълвяло , но голямото го е изпуснал