Как да го прилъжа?

Модератор: sapuna

Бачо Илия
учете се от него
учете се от него

Re: Как да го прилъжа?

Мнение от Бачо Илия »

iashkata написа:Ако искаш да отсееш само амур трябва да захраниш с малки домачета едно петно поне една седмица постоянно всеки ден и да пробваш. Лови се по два начина:
- на капан с домат
-на косъм с малко доматче(ЧЕРИ- е сорта) за спопер позваш царевичка да не пада при замятането
На доматчета НЕ КЪЛВЕ във язовирите!!! Колеги , има ли някой , който да е хващал амур "на доматче" в язовир? За сметка на това пък , кълве на млечен замразен грах или на грах от кутийка , марка "Storko" :idea:
Другата стръв за отсяване на амури е т.н. " фас"- сърцевина от тръстика или от папур :idea:
Третия вариант е на листо от папур , насукано няколко пъти на кука-тройка (5/6-ти номер) и риболов "на повърхноста , ако амурите се мотаят отгоре :idea:

п.п. на граха кълвът и каракуда и шаран , обаче не чак толкова усърдно :idea:
Изображение
iashkata
новобранец
новобранец

Мнение от iashkata »

:D а случайно да си си задавал въпроса защо според теб неще.
:smt082
Бачо Илия
учете се от него
учете се от него

Мнение от Бачо Илия »

iashkata написа::D а случайно да си си задавал въпроса защо според теб неще.
:smt082
Изображение Изображение Изображение
Изображение
iashkata
новобранец
новобранец

Мнение от iashkata »

1-много малко хора го търсят на доматче чери а слагат обикновен които е по-голям а в затворвните водоеми се срещат по малки екземпяри които избягват сръвта(не всички)
2-колко риболовци захранват с домати във водоеми говорим за редовно захраннване
3- с какво количество захраннва ме за да превикне на даден водоем определена риба с не характерна за нея храна
пс. мой много добър познат държеше микро-язовирче и в близост до него имаше няколко декара домати и в кампанията на брането се изхвърляха доста бракувани домати което естесвено отлитаха във водоема ...... сами си направете изводите дали ще има успех ако се хвърли на доматче :smt023
Последно промяна от iashkata на Пет Авг 29, 2008 8:27 pm, променено общо 1 път.
georgi_gopata

Мнение от georgi_gopata »

Колеги, преди един час се върнах от там, дадоха надеждно инфо преди 3-4 дни за хванали 2 амура на МЛЕЧНА царевица, казаха ми и мястото в Неделя съм там! :)

И имайте късмета да хвана амур че на срещатаа...ще има :drinkers: :partyman: .
Благодаря за съветите! :prayer:

Поздрави!

:smt023
Бачо Илия
учете се от него
учете се от него

Мнение от Бачо Илия »

iashkata написа:1-много малко хора го търсят на доматче чери а слагат обикновен които е по-голям а в затворвните водоеми се срещат по малки екземпяри които избягват сръвта(не всички)
2-колко риболовци захранват с домати във водоеми говорим за редовно захраннване
3- с какво количество захраннва ме за да превикне на даден водоем определена риба с не характерна за нея храна
пс. мой много добър познат държеше микро-язовирче и в близост до него имаше няколко декара домати и в кампанията на брането се изхвърляха доста бракувани домати което естесвено отлитаха във водоема ...... сами си направете изводите дали ще има успех ако се хвърли на доматче :smt023
Не щът бре колега... тука е пълно с амураджии! Аз съм пробвал десетки пъти в продължение на няколко години и то точно на тия малките продълговати доматчета , от най-малкия им размер. Млял съм с машинка по кило и половина-две , домати вместо вода в захранката... и пак не щът :roll:
За Дунав , знам че точно това е една от най-добрите схеми , но в язовирите - не щът :? Не случайно питах дали някой е хващал амур на доматче , в язовир :idea: :idea:
Изображение
snegk
и господ не е толокова добър
и господ не е толокова добър

Мнение от snegk »

Доматче само за реки.А познайте защо.Като се върна другия път от Бургас ще ви кажа ако не сте познали.За язовири само на царевица,всичко друго е случайност. :wink:
Да хванеш риба е удоволствие,но да и дариш живот,това не се описва с думи.
Бачо Илия
учете се от него
учете се от него

Мнение от Бачо Илия »

:? :? :? :? :? :? :?
Последно промяна от Бачо Илия на Пет Авг 29, 2008 9:32 pm, променено общо 1 път.
Изображение
Аватар
ribarq
сериозен играч
сериозен играч

Мнение от ribarq »

И аз съм хващал амур на домат и на папур :wink: :wink: :wink: :wink:

p.s. и на торен и бял червей също :!:
p.s.2 .... Някой са хващали дори и на рибка :D :D :D :wink: :!: :roll: :roll: :idea: :shock: :shock:
Аватар
sapuna
Модератор
Модератор
Обратна връзка:

Мнение от sapuna »

IDA написа:
iashkata написа:Третия вариант е на листо от папур , насукано няколко пъти на кука-тройка (5/6-ти номер) и риболов "на повърхноста , ако амурите се мотаят отгоре :idea:
А Четвъртия-глухарче! :wink:
За домата-забравете!
Изображение
.............."Не кордата се къса, а нервите на рибаря".............
Бачо Илия
учете се от него
учете се от него

Мнение от Бачо Илия »

sapuna написа:
IDA написа:
iashkata написа:Третия вариант е на листо от папур , насукано няколко пъти на кука-тройка (5/6-ти номер) и риболов "на повърхноста , ако амурите се мотаят отгоре :idea:
А Четвъртия-глухарче! :wink:
За домата-забравете!
Защо , тука за тия домати се пише вече с часове , пише се с недомлъвки и никой нищо конкретно не пише :smt102 :smt102 :smt102 :smt102 :smt102
Изображение
lovo-бай СТОЯН
сериозен играч
сериозен играч

Мнение от lovo-бай СТОЯН »

А пък аз така и не разбрах ,домата червен ли требе да бъде ,или зелен. :smt102 :smt102 :smt102
Ако умееш да летиш, не-казвай на никого, защото няма да можеш да се отървеш от учители!
georgi_gopata

Червен!

Значи ще пробвам на суха и млечна царевица, кюспе, и грах...

:prayer: :prayer:
georgi_gopata

Утре сутрин ще ходя, тука духа един вятър... ако до утре сутринта не спре има ли смисъл да ходя... :?: :?
georgi_gopata

Преди малко дойдох от там- вече знам къде е "амурското място" :) Почваме ги със суха царевичка сутрин и вечер! :)
Публикувай отговор

Обратно към “Риболов на мирни риби”