Къде се намирам:
Риболов
Сладководен раздел
Специализиран риболов
Риболов на мирни риби
naRiba.com

Форум

Как да го прилъжа?
Модератор: sapuna
-
- учете се от него
Re: Как да го прилъжа?
На доматчета НЕ КЪЛВЕ във язовирите!!! Колеги , има ли някой , който да е хващал амур "на доматче" в язовир? За сметка на това пък , кълве на млечен замразен грах или на грах от кутийка , марка "Storko"iashkata написа:Ако искаш да отсееш само амур трябва да захраниш с малки домачета едно петно поне една седмица постоянно всеки ден и да пробваш. Лови се по два начина:
- на капан с домат
-на косъм с малко доматче(ЧЕРИ- е сорта) за спопер позваш царевичка да не пада при замятането

Другата стръв за отсяване на амури е т.н. " фас"- сърцевина от тръстика или от папур

Третия вариант е на листо от папур , насукано няколко пъти на кука-тройка (5/6-ти номер) и риболов "на повърхноста , ако амурите се мотаят отгоре

п.п. на граха кълвът и каракуда и шаран , обаче не чак толкова усърдно

1-много малко хора го търсят на доматче чери а слагат обикновен които е по-голям а в затворвните водоеми се срещат по малки екземпяри които избягват сръвта(не всички)
2-колко риболовци захранват с домати във водоеми говорим за редовно захраннване
3- с какво количество захраннва ме за да превикне на даден водоем определена риба с не характерна за нея храна
пс. мой много добър познат държеше микро-язовирче и в близост до него имаше няколко декара домати и в кампанията на брането се изхвърляха доста бракувани домати което естесвено отлитаха във водоема ...... сами си направете изводите дали ще има успех ако се хвърли на доматче
3- с какво количество захраннва ме за да превикне на даден водоем определена риба с не характерна за нея храна
пс. мой много добър познат държеше микро-язовирче и в близост до него имаше няколко декара домати и в кампанията на брането се изхвърляха доста бракувани домати което естесвено отлитаха във водоема ...... сами си направете изводите дали ще има успех ако се хвърли на доматче

Последно промяна от iashkata на Пет Авг 29, 2008 8:27 pm, променено общо 1 път.
Колеги, преди един час се върнах от там, дадоха надеждно инфо преди 3-4 дни за хванали 2 амура на МЛЕЧНА царевица, казаха ми и мястото в Неделя съм там!
И имайте късмета да хвана амур че на срещатаа...ще има
.
Благодаря за съветите!
Поздрави!

И имайте късмета да хвана амур че на срещатаа...ще има

Благодаря за съветите!

Поздрави!

-
- учете се от него
Не щът бре колега... тука е пълно с амураджии! Аз съм пробвал десетки пъти в продължение на няколко години и то точно на тия малките продълговати доматчета , от най-малкия им размер. Млял съм с машинка по кило и половина-две , домати вместо вода в захранката... и пак не щътiashkata написа:1-много малко хора го търсят на доматче чери а слагат обикновен които е по-голям а в затворвните водоеми се срещат по малки екземпяри които избягват сръвта(не всички)

За Дунав , знам че точно това е една от най-добрите схеми , но в язовирите - не щът

-
- и господ не е толокова добър
Доматче само за реки.А познайте защо.Като се върна другия път от Бургас ще ви кажа ако не сте познали.За язовири само на царевица,всичко друго е случайност. 

Да хванеш риба е удоволствие,но да и дариш живот,това не се описва с думи.
-
- учете се от него

Последно промяна от Бачо Илия на Пет Авг 29, 2008 9:32 pm, променено общо 1 път.
- ribarq
- сериозен играч
И аз съм хващал амур на домат и на папур

p.s. и на торен и бял червей също
p.s.2 .... Някой са хващали дори и на рибка

p.s. и на торен и бял червей също

p.s.2 .... Някой са хващали дори и на рибка

- sapuna
- Модератор
- Обратна връзка:
А Четвъртия-глухарче!IDA написа:iashkata написа:Третия вариант е на листо от папур , насукано няколко пъти на кука-тройка (5/6-ти номер) и риболов "на повърхноста , ако амурите се мотаят отгоре

За домата-забравете!
-
- учете се от него
Защо , тука за тия домати се пише вече с часове , пише се с недомлъвки и никой нищо конкретно не пишеsapuna написа:А Четвъртия-глухарче!IDA написа:iashkata написа:Третия вариант е на листо от папур , насукано няколко пъти на кука-тройка (5/6-ти номер) и риболов "на повърхноста , ако амурите се мотаят отгоре
За домата-забравете!

-
- сериозен играч
А пък аз така и не разбрах ,домата червен ли требе да бъде ,или зелен.

Ако умееш да летиш, не-казвай на никого, защото няма да можеш да се отървеш от учители!
Червен!
Значи ще пробвам на суха и млечна царевица, кюспе, и грах...

Значи ще пробвам на суха и млечна царевица, кюспе, и грах...

Утре сутрин ще ходя, тука духа един вятър... ако до утре сутринта не спре има ли смисъл да ходя...

Преди малко дойдох от там- вече знам къде е "амурското място"
Почваме ги със суха царевичка сутрин и вечер!