Къде се намирам:
Относно Сайта
Разни
naRiba.com

Форум

Малко Шоппппинг
Модератор: dantho.mihov
-
- разбира нещата
Малко Шоппппинг
И така драги колеги,съфорумници,риболовци,приятели...както искате така ще ви наричам
Дойде моя ред да се похваля малко,но най-вече да си споделя радостта с вас!
Днеска...пътуване до с.б.Илиянци.Цел: купуване на риболовни принадлежности...най-вече корда,плувки и живарник
Понеже се събудих в 12 без 15...и в 13.30 реших да тръгна натам...бързах яко и стигнах там в 15 без 15...а повечето затварят в 15.00
Първият риболовен магазин който видях беше на номер...160-170...там някъде
Толкова го заговорих продавача...свестен тип...споделяхме,бърборехме,съветвахме се(по скоро той мене,че съм начинаещ) и ето ги покупките ми

- 4 плувки(1 подвижна+3 неподвижни)
- корда(не знам марката каква е...дано я бива)
- дънен монтаж(мисля да сложа 2 куки царевица,1 кука жито и 1 кука...(още се чуда какво))
- воблер(Ураа...първият ми воблер
)

- продавача каза,че става за щуки,бели риби...вие как мислите? И много ми харесва,че е детайлен...смисъл не е като някои дето са лепенка отгоре(не знам дали ме разбрахте
)

- живарник...време беше
До сега моя го знаете...телен е и е малко неудобно на язовирите
- Пискалооо
Най-накрая си взех пискало за дънна
не знам...сигурно е някакво китайче ама съм доволен
Всичко ми струваше към 25-6 лева...(пискалото беше 12,той ми го даде за 10/живарника е за 6/воблера е 3-4 и т.н.
)
Това е...утре отивам на яз.Искър да преспя една нощ на палатка...познайте кой ще остави дънна с пискало посред нощ
Кажете за 4'тата кука моля...какво да сложа? 

Днеска...пътуване до с.б.Илиянци.Цел: купуване на риболовни принадлежности...най-вече корда,плувки и живарник

- 4 плувки(1 подвижна+3 неподвижни)
- корда(не знам марката каква е...дано я бива)
- дънен монтаж(мисля да сложа 2 куки царевица,1 кука жито и 1 кука...(още се чуда какво))
- воблер(Ураа...първият ми воблер

- продавача каза,че става за щуки,бели риби...вие как мислите? И много ми харесва,че е детайлен...смисъл не е като някои дето са лепенка отгоре(не знам дали ме разбрахте

- живарник...време беше

- Пискалооо

Всичко ми струваше към 25-6 лева...(пискалото беше 12,той ми го даде за 10/живарника е за 6/воблера е 3-4 и т.н.

Това е...утре отивам на яз.Искър да преспя една нощ на палатка...познайте кой ще остави дънна с пискало посред нощ

ПАЗЕТЕ БЪЛГАРИЯ ЧИСТА!

- doko
- ще става разбирач
Re: Малко Шоппппинг
Тея колчета на сигнализаторите колко са дълги като се разпънат. Решил съм да си правя бузбарове които да залбивам на такива колчета та затова те питам
- malkia_joro
- разбира нещата
Честито!Все големи риби да вадиш с тях!

Третата и четвъртата кука ги махни за по-сигурноnatrii написа:Кажете за 4'тата кука моля...какво да сложа?

Красотата на живота е в това,че продължава.

-
- разбира нещата
Разпъва се горе-долу двойно...към метър някъде е максътdoko написа:Тея колчета на сигнализаторите колко са дълги като се разпънат. Решил съм да си правя бузбарове които да залбивам на такива колчета та затова те питам

Ще се оплитат ли?malkia_joro написа:Третата и четвъртата кука ги махни за по-сигурно

ПАЗЕТЕ БЪЛГАРИЯ ЧИСТА!

можи да сложиж торен грозд бял или стериопор ти избираш а зависи и от водоема 

-
- разбира нещата
За яз.Искър? Там ще сложа за шаран и за квото кълве на жито...някоя по голяма каракуда примерно...някоя платика ако се заблудиgrizzly написа:можи да сложиж торен грозд бял или стериопор ти избираш а зависи и от водоема

ПАЗЕТЕ БЪЛГАРИЯ ЧИСТА!

-
- сериозен играч
- Обратна връзка:
Честито
Абе с тоя цвет на живарнико сичко че бега

Абе с тоя цвет на живарнико сичко че бега

1.3.1.2.chirusa_bg написа: ПП. По цяла нощ пие, а сутрин ни бие. Що е то?
-
- разбира нещата
Всички ми казват за тоя цвет на живарнико... Какво да го правя...човека нямаше друго...а и имаше само 1 Fishing magazine за туй: Живарник трепач 

ПАЗЕТЕ БЪЛГАРИЯ ЧИСТА!

- IVKOPIVKO
- разбира нещата
Айде и аз дам на човеко малко акъл. Като за начало започни с риболов на каракуда (шарана остави за по късно), смени тези куки с други по добри (напрмиер mustad или с карбонови ) и ги вържи с по фин капрон например "spider" . Остави само две куки едната отогоре другата отдолу така по няма да се оплитат. Стръв на пружинката си приготви някаква купешка като за начало...а на куките на една стиропорче (но сложи дребно твърдо топченце изпитано е че е по-ефективно от голямото топче), а на другата кука обезателно сложи бял червей.Гледай хранилката да е жилава за да не се разпада бързо. Кордата ти е добра ако това се пак е оригинален суфикс. От мен това е...Успех пиши като се върнеш.
- MITKO70
- кандидат преподавател
Аз тези от към оловото ги махам ,при такава комбинация.Но по принцип си ги връзвам сам ,с по-тънък плетеняк и слагам една на пружината и една на 20-30см. над нея.Файда от много куки на пружината няма,само повече разход при късанеnatrii написа:Ще се оплитат ли? само предните две ли да оставя? откъм оловото дето са?

Всичко може,но не всеки го можe.

- Paublo_Eskobar
- Модератор
Аз ще те посъветвам за сигнализатора да не го оставяш докато вали,защото ще се развали имах същия купен от същото място и като го намокри дъжда и даде фира.Може да го покриваш с нещо докато вали например наелоново пликче.Имаш и една добра плувка(най дясната) за риболов на каракуда и платика,защото те кълвят на повдигане.Успех с риболова!
Този който никога не е грешил, никога не е опитвал нещо ново!
Алберт Айнщайн
Алберт Айнщайн
- MITKO70
- кандидат преподавател
Аз ползвам 5 сигнализатора на Еврохолд и нямат ядове с дъжд,но имам един дигитален,незмам сега каква марка беше ,капнели и до там.Но исъхва и пак тръгва.Видях на Исксъра правят им шапки от пластмасови шишета от 1л.,режат ги на две ,ползват това с дъното и му правят прорез.И това нещо върху сигнализатора.
Всичко може,но не всеки го можe.

-
- разбира нещата
За сигнализатора си мислех на излизане от базара...че не е водоустойчив и ще пуска...и си казах,че повреме на дъжд...няма да го има...ама пак си е сигнализатор
оставям само звънчето без сигнала и готово 

ПАЗЕТЕ БЪЛГАРИЯ ЧИСТА!

Като за начало добре си се оборудвал. Вземи си пружини без монтирани куки и си ги вържи сам с по-тънки поводи, като аз ти препоръчвам монофил, защото плетените се виждат и плашат рибата. Е, по-често късаш куките, но шанса да хванеш е по-голям! Сигнализаторите са за риболов "на тежко" и не са подходящи за пружина. По-добре ползвай звънче!
"... А една рибешка изненада е повече от секс с красива манекенка
"