Малко Шоппппинг

Всичко за което не намирате подходящ форум

Модератор: dantho.mihov

Публикувай отговор
natrii
разбира нещата
разбира нещата

Малко Шоппппинг

Мнение от natrii »

И така драги колеги,съфорумници,риболовци,приятели...както искате така ще ви наричам :D Дойде моя ред да се похваля малко,но най-вече да си споделя радостта с вас! :D

Днеска...пътуване до с.б.Илиянци.Цел: купуване на риболовни принадлежности...най-вече корда,плувки и живарник :roll: Понеже се събудих в 12 без 15...и в 13.30 реших да тръгна натам...бързах яко и стигнах там в 15 без 15...а повечето затварят в 15.00 :evil: Първият риболовен магазин който видях беше на номер...160-170...там някъде :wink: Толкова го заговорих продавача...свестен тип...споделяхме,бърборехме,съветвахме се(по скоро той мене,че съм начинаещ) и ето ги покупките ми :D

Изображение

- 4 плувки(1 подвижна+3 неподвижни)
- корда(не знам марката каква е...дано я бива)
- дънен монтаж(мисля да сложа 2 куки царевица,1 кука жито и 1 кука...(още се чуда какво))
- воблер(Ураа...първият ми воблер :mrgreen: )

Изображение

- продавача каза,че става за щуки,бели риби...вие как мислите? И много ми харесва,че е детайлен...смисъл не е като някои дето са лепенка отгоре(не знам дали ме разбрахте :oops: )

Изображение

- живарник...време беше :roll: До сега моя го знаете...телен е и е малко неудобно на язовирите :(
- Пискалооо :lol: Най-накрая си взех пискало за дънна :finga: не знам...сигурно е някакво китайче ама съм доволен :mrgreen:

Всичко ми струваше към 25-6 лева...(пискалото беше 12,той ми го даде за 10/живарника е за 6/воблера е 3-4 и т.н. :roll: )
Това е...утре отивам на яз.Искър да преспя една нощ на палатка...познайте кой ще остави дънна с пискало посред нощ :finga: :twisted: Кажете за 4'тата кука моля...какво да сложа? :D
ПАЗЕТЕ БЪЛГАРИЯ ЧИСТА!

Изображение
Аватар
doko
ще става разбирач
ще става разбирач

Re: Малко Шоппппинг

Мнение от doko »

Тея колчета на сигнализаторите колко са дълги като се разпънат. Решил съм да си правя бузбарове които да залбивам на такива колчета та затова те питам
Изображение
Аватар
malkia_joro
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от malkia_joro »

Честито!Все големи риби да вадиш с тях!
natrii написа:Кажете за 4'тата кука моля...какво да сложа?
:D
Третата и четвъртата кука ги махни за по-сигурно :wink:
Красотата на живота е в това,че продължава.
Изображение
natrii
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от natrii »

doko написа:Тея колчета на сигнализаторите колко са дълги като се разпънат. Решил съм да си правя бузбарове които да залбивам на такива колчета та затова те питам
Разпъва се горе-долу двойно...към метър някъде е максът :roll: Успех с бузбаровете :D
malkia_joro написа:Третата и четвъртата кука ги махни за по-сигурно :wink:
Ще се оплитат ли? :( само предните две ли да оставя? откъм оловото дето са? :?
ПАЗЕТЕ БЪЛГАРИЯ ЧИСТА!

Изображение
grizzly
новобранец
новобранец

Мнение от grizzly »

можи да сложиж торен грозд бял или стериопор ти избираш а зависи и от водоема :roll:
natrii
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от natrii »

grizzly написа:можи да сложиж торен грозд бял или стериопор ти избираш а зависи и от водоема :roll:
За яз.Искър? Там ще сложа за шаран и за квото кълве на жито...някоя по голяма каракуда примерно...някоя платика ако се заблуди :roll:
ПАЗЕТЕ БЪЛГАРИЯ ЧИСТА!

Изображение
TRANSKI RIBAR
сериозен играч
сериозен играч
Обратна връзка:

Мнение от TRANSKI RIBAR »

Честито :D
Абе с тоя цвет на живарнико сичко че бега :lol:
chirusa_bg написа: ПП. По цяла нощ пие, а сутрин ни бие. Що е то?
1.3.1.2.
natrii
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от natrii »

Всички ми казват за тоя цвет на живарнико... Какво да го правя...човека нямаше друго...а и имаше само 1 Fishing magazine за туй: Живарник трепач :twisted:
ПАЗЕТЕ БЪЛГАРИЯ ЧИСТА!

Изображение
Аватар
IVKOPIVKO
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от IVKOPIVKO »

Айде и аз дам на човеко малко акъл. Като за начало започни с риболов на каракуда (шарана остави за по късно), смени тези куки с други по добри (напрмиер mustad или с карбонови ) и ги вържи с по фин капрон например "spider" . Остави само две куки едната отогоре другата отдолу така по няма да се оплитат. Стръв на пружинката си приготви някаква купешка като за начало...а на куките на една стиропорче (но сложи дребно твърдо топченце изпитано е че е по-ефективно от голямото топче), а на другата кука обезателно сложи бял червей.Гледай хранилката да е жилава за да не се разпада бързо. Кордата ти е добра ако това се пак е оригинален суфикс. От мен това е...Успех пиши като се върнеш.
Аватар
MITKO70
кандидат преподавател
кандидат преподавател

Мнение от MITKO70 »

natrii написа:Ще се оплитат ли? само предните две ли да оставя? откъм оловото дето са?
Аз тези от към оловото ги махам ,при такава комбинация.Но по принцип си ги връзвам сам ,с по-тънък плетеняк и слагам една на пружината и една на 20-30см. над нея.Файда от много куки на пружината няма,само повече разход при късане :)
Всичко може,но не всеки го можe.
Изображение
Аватар
Paublo_Eskobar
Модератор
Модератор

Мнение от Paublo_Eskobar »

Аз ще те посъветвам за сигнализатора да не го оставяш докато вали,защото ще се развали имах същия купен от същото място и като го намокри дъжда и даде фира.Може да го покриваш с нещо докато вали например наелоново пликче.Имаш и една добра плувка(най дясната) за риболов на каракуда и платика,защото те кълвят на повдигане.Успех с риболова!
Този който никога не е грешил, никога не е опитвал нещо ново!
Алберт Айнщайн
Аватар
MITKO70
кандидат преподавател
кандидат преподавател

Мнение от MITKO70 »

Аз ползвам 5 сигнализатора на Еврохолд и нямат ядове с дъжд,но имам един дигитален,незмам сега каква марка беше ,капнели и до там.Но исъхва и пак тръгва.Видях на Исксъра правят им шапки от пластмасови шишета от 1л.,режат ги на две ,ползват това с дъното и му правят прорез.И това нещо върху сигнализатора.
Всичко може,но не всеки го можe.
Изображение
natrii
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от natrii »

За сигнализатора си мислех на излизане от базара...че не е водоустойчив и ще пуска...и си казах,че повреме на дъжд...няма да го има...ама пак си е сигнализатор :D оставям само звънчето без сигнала и готово :wink:
ПАЗЕТЕ БЪЛГАРИЯ ЧИСТА!

Изображение
gogolisec
сериозен играч
сериозен играч

Мнение от gogolisec »

Като за начало добре си се оборудвал. Вземи си пружини без монтирани куки и си ги вържи сам с по-тънки поводи, като аз ти препоръчвам монофил, защото плетените се виждат и плашат рибата. Е, по-често късаш куките, но шанса да хванеш е по-голям! Сигнализаторите са за риболов "на тежко" и не са подходящи за пружина. По-добре ползвай звънче!
"... А една рибешка изненада е повече от секс с красива манекенка :D "
Публикувай отговор

Обратно към “Разни”