Къде се намирам:
Риболов
Сладководен раздел
Излети
Моят риболовен излет
naRiba.com

Форум

Безкраен празник II
Безкраен празник II
Петък, събота и неделя бяхме четирима колеги в района на Раждавица, Драговищица и Стенско в командировка. Но понеже Струма и други реки са наблизо, аз си взех и въдиците! И какво стана?!
Първо спряхме да ударим по една шкембе чорба на Извор. Заведението е направо приказка, а чорбата - да си оближеш пръстите:

После шефката категорично ме отлюспи от екипа и служебните задачи и когато Струма блесна пред нас, ми каза да оставам тук и без риба да не се връщам. Намерих последния достъпен вир по дефилето над Раждавица и започнах подготовка:

За довиждане и за наслука колежката Цвета Цунгер ме благослови така:

Не след дълго дръпнах първата риба на троха хляб и за мое учудване беше каракуда, хванах я на границата на мощното течение на два метра дълбочина:

Дотогава бях сам на вира, но се появи колегата Ангел от София и с мое разрешение застана под мен, та да може да ползва обилната захранка - трохи, промикс за река, бисквитена и обикновена галета, бели червеи и глина. И започнаха да излизат и други рибки:

При мен каракудите ставаха все по-едри докато накрая се забоде тоя мутант:

Нямах с какво да премеря този караконджул, но не подозирах, че такива има в Струма и то в горното й течение. После пуснах дребосъка да расте, отбрах едрите и се прибрах при колегите в Стенско:

После имаше цър-пър - пилешки пържоли с гъби, мешана салата и бяло вино:

В събота отидохме на събора в Драговищица, където сам кметът Драголюб бъркаше манджите, а курбана го въртеше една симпатична леля:

И там се повеселихме доволно, пък като стана икиндия колежката Цунгер реши да дойде с мен на един вир на прекрасната Драговищица:

Кака ви Цунгер за пръв път в живота си пипна въдица, но под моето вещо ръководство, на бърза ръка изпедепса занаята. Вижте я колко е радостна с първата си рибка:

То не бяха въздишки и Радини вълнения, ей за сефте виждам жена да целува жива риба в устата!
Хванахме около 40 рибета, но понеже бяха дребни ги пуснахме обратно. По-важното е, че си имаме нова бойна колежка-въдичарка!
За довиждане - ето ви още един прекрасен изглед от реката:

Вечерта хапнахме каракуди по доцентски с магданоз и чесън, салати, варени картофи и бяло вино и в неделя по обед се прибрахме благополучно в София.
Наздраве, юнаци!
Първо спряхме да ударим по една шкембе чорба на Извор. Заведението е направо приказка, а чорбата - да си оближеш пръстите:

После шефката категорично ме отлюспи от екипа и служебните задачи и когато Струма блесна пред нас, ми каза да оставам тук и без риба да не се връщам. Намерих последния достъпен вир по дефилето над Раждавица и започнах подготовка:

За довиждане и за наслука колежката Цвета Цунгер ме благослови така:

Не след дълго дръпнах първата риба на троха хляб и за мое учудване беше каракуда, хванах я на границата на мощното течение на два метра дълбочина:

Дотогава бях сам на вира, но се появи колегата Ангел от София и с мое разрешение застана под мен, та да може да ползва обилната захранка - трохи, промикс за река, бисквитена и обикновена галета, бели червеи и глина. И започнаха да излизат и други рибки:

При мен каракудите ставаха все по-едри докато накрая се забоде тоя мутант:

Нямах с какво да премеря този караконджул, но не подозирах, че такива има в Струма и то в горното й течение. После пуснах дребосъка да расте, отбрах едрите и се прибрах при колегите в Стенско:

После имаше цър-пър - пилешки пържоли с гъби, мешана салата и бяло вино:

В събота отидохме на събора в Драговищица, където сам кметът Драголюб бъркаше манджите, а курбана го въртеше една симпатична леля:

И там се повеселихме доволно, пък като стана икиндия колежката Цунгер реши да дойде с мен на един вир на прекрасната Драговищица:

Кака ви Цунгер за пръв път в живота си пипна въдица, но под моето вещо ръководство, на бърза ръка изпедепса занаята. Вижте я колко е радостна с първата си рибка:

То не бяха въздишки и Радини вълнения, ей за сефте виждам жена да целува жива риба в устата!
Хванахме около 40 рибета, но понеже бяха дребни ги пуснахме обратно. По-важното е, че си имаме нова бойна колежка-въдичарка!
За довиждане - ето ви още един прекрасен изглед от реката:

Вечерта хапнахме каракуди по доцентски с магданоз и чесън, салати, варени картофи и бяло вино и в неделя по обед се прибрахме благополучно в София.
Наздраве, юнаци!
Мъдете здрави,
па другото ще се оправи!
Риболовна академия "Негован"
па другото ще се оправи!
- петър власев
- разбира нещата
Re: Безкраен празник II
С лед такива репортажи направо се фъргам на някъде за риба
Браво доценте ,евала ашкулсун
Браво доценте ,евала ашкулсун
я чувствась себя очен хорошо
- nikidilov
- ще става разбирач
Браво Доце,и риба и колежки покрай теб.......евала !
- Wolf_1
- вече хвърля и на тежко
браво доценте хубав излет
-
- кандидат преподавател
- Обратна връзка:
Много мезе,много хубави рипки,прекрасна река.Браво за доцента 

Macedonia
Братко, теб съм те признал!
Заклевам се, ще си сложа твоя снимка и преди излет ще я целувам, кръстя, кланям, моля... абе всичко, за да върже кадема!
Братко, теб съм те признал!

Заклевам се, ще си сложа твоя снимка и преди излет ще я целувам, кръстя, кланям, моля... абе всичко, за да върже кадема!

-
- сериозен играч
- Обратна връзка:
Доцентът ВИНАГИ е увлекателен и интересен като че ли чета разказите на Йовков... истински се кефя като чета репортажите ти, евала!
Истинският рибар е най-вече истински природозащитник, нека мислим за природата!
Риболовен клуб Балканка http://www.balkanka.bg" onclick="window.open(this.href);return false;
Риболовен клуб Балканка http://www.balkanka.bg" onclick="window.open(this.href);return false;
Браво Доченте страшен репортаж,пък и щом жена си научил да лови машала
,пожелавам ти нови по-добри успехи по време на командировки,ех всеки такива командировки да имаше браво

- Диканаров
- кандидат преподавател
Доценте, направо ми скри топката!
Как в тази суша намери и печурки бе?
Абе който си го може , си го може и без асистентки!

Няма малки и голями, има хванати и изтървани!
Ами, то там валя две нощи подред достатъчно. Та и реката бе малко мътна, а други колеги казаха, че по-надолу из равното била като боза, впрочем колегата Venci72 може да каже повече и за неговите подвизи, ако поиска.Но всъщност той достатъчно е казал в неговата тема Струма 31 август.Диканаров написа:Доценте, направо ми скри топката!Как в тази суша намери и печурки бе?
![]()
![]()
Абе който си го може , си го може и без асистентки!
![]()
![]()
![]()
Наслука!
Мъдете здрави,
па другото ще се оправи!
па другото ще се оправи!
-
- сериозен играч
- Обратна връзка:
Браво Доценте голям си 

1.3.1.2.chirusa_bg написа: ПП. По цяла нощ пие, а сутрин ни бие. Що е то?
Прекрасен и увлекатален разказ след приятен и успешен риболов.
Ама така ще е след вкусната шкембе чорба 

По Доцентски суперски риболов
По тошово време това ми беше любимата дестинация-Ръждавица при втичалото на Драговищица
Там имаше помпена станция ,която правеше огромен вир ,който държеше всякаква речна и язовирна риба.За каракудата изобщо не се учудвай ,даже тази не е от голямите/вадят се и килограмови/.Има разкошен див шаран, мой приятел извади и два толостолопа от по 5 кг.
Но за жалост всичко това е история ,защото демократично "освободените" българи обраха и разбиха помпената станция
А за да е още "по-красива"днешната картинка,знойна група "концесионери " златари разбиха/взривиха/ цялото корито на реката след Ръждавица ,почти до моста над Струма за Кюстендил
ЕТО ПО ТАЗИ ПРИЧИНА КРАКАТ МИ НЕ Е СТЪПВАЛ ТАМ, МОЖЕ БИ ОТ 10 ГОДИНИ
Дай БОЖЕ повече такива обнадеждаващи репортажи от този сектор на Струма-ЛЮБИМАТА МИ РЕКА

По тошово време това ми беше любимата дестинация-Ръждавица при втичалото на Драговищица

Но за жалост всичко това е история ,защото демократично "освободените" българи обраха и разбиха помпената станция

ЕТО ПО ТАЗИ ПРИЧИНА КРАКАТ МИ НЕ Е СТЪПВАЛ ТАМ, МОЖЕ БИ ОТ 10 ГОДИНИ

Дай БОЖЕ повече такива обнадеждаващи репортажи от този сектор на Струма-ЛЮБИМАТА МИ РЕКА
ИСКАМ МРАКА НА ЗОРАТА,А НЕ ЗАЛЕЗА НА СВЕТЛИНАТА...
-
- сериозен играч
Колега Доцент що да ти кажем аз ти си го написал ного убаво ,евала ти.У тоя вир каде си ловил срещу големата скала има ного риби ,обаче през летото с къпат ного децата ,гмуркат се ловат ги с вилици и е наплашена рибата .Аз не съм ходил от една година сигорно . обезриби се реката по тоя край ,ние да не сме улави та да одиме от благоев град надолу.колегата bkd го е описал ного точно .Там на помпената беше приказка местото ,сега пролета ходих затлачено е и е дълбоко 1 метър , а беше над 2 метра .с две думи преебаха я реката по нашия край.А каракудите са от лобош ,нема от каде да са.